Sambo som tycker man är omogen för man spelar?

Permalänk
Medlem
Skrivet av tcntad:

Då de har barn tillsammans kan man inte "bara slänga ut" morsan..

Snickesnack. Det har fungerat alldeles utmärkt att slänga ut farsan, om rollerna var ombytta.

Visa signatur

Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Permalänk

Jo det har man hört några gånger. Hon kallar det inte ens för att "spela". "Jaha, där sitter du och leker" brukar hon säga

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Sötast
Skrivet av TappadBakom:

Jo det har man hört några gånger. Hon kallar det inte ens för att "spela". "Jaha, där sitter du och leker" brukar hon säga

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, livet är så mycket bättre för de som spenderar sina dagar med att dricka 60kr kaffe på coffé house och spenderar kvällen i soffan med tvn, alternativt med tvn och facebook.

Wooh, sån fantasi att vara vuxen och ha tråkigt.

Permalänk
Medlem

Jag hade egentligen tänkt mig att avstå från den här tråden men okunskap, omognad och brist på förståelse är mer närvarande än jag trodde.

Först av allt vill jag säga att självklart ska du få spela. Men nu i början är det knappast en strid som är värd att ta. Era liv har förändrats oerhört och jag kan tänka mig att din sambo känner sig slutkörd, har ont efter förlossningen, oroar sig över amningen, inte får sova, måste hantera hormonkaos som pågår och utöver det, vad jag förstår från det du skrivit, så är hon långt ifrån familj och gamla vänner där hon vanligtvis skulle kunna söka stöd.

Ditt jobb, tills ni hittat en bra rytm och rutin med er nya familj, är att få henne att känna sig mindre ensam i allt. Hennes jobb är att inkludera dig i föräldraskapet och låta dig vara med barnet på ditt sätt. Här måste du dock ha förståelse för att hon har redan knutit an till barnet i många månader och det gör det väldigt svårt att lämna ifrån sig ansvaret till någon annan även om det är till dig, pappan. Du kommer förstå det när du fått ordning på din anknytning ordentligt och utomstående ska börja hantera barnet framför dig.

Det här med amning och flaskmatning är en annan sak som kan vara väldigt känslig. Det beror på att en del barn föredrar flaskan framför bröstet väldigt snabbt om de får prova båda. Det kan ställa till det ordentligt med amningen och i allra värsta fall förstöra den helt. Så om hon känner sig osäker eller har problem med amningen har jag full förståelse för att hon blev arg när du gav barnet ersättning, även om det var av välvilja.

Jag tycker du ska läsa på ordentligt om barnets första tid, om amning, om BVC, tips och trix. Föreslå bärsjal, köp en uppblåsbar pilatesboll du kan studsa på för att söva barnet. Men läs även på om alla de krämpor, problem och all oro som nyblivna mammor så gott som alltid upplever. Så slipper du göra fler fadäser som med ersättningen och får verktyg att hantera er nya situaiton i. Läs även texter riktade till dig som nybliven far. Pappologi kan vara ett alternativ där. 1177 är en bra källa till kunskap. Installera en baby-app där du får notifieringar om vad som händer med bebisen. Vilka utvecklingssteg som sker, varför hen är extra gråtig eller vad den lär sig att förstå i omvärlden.

Det här förutsätter såklart att er relation egentligen är hälsosam, om ni har större problem än att ni blivit föräldrar kommer bara familjeterapi kunna ge er en väg framåt.

Nu kanske du känner att det här handlar ju bara om vad du ska göra för henne. Det beror på att det är så. Det är hon som måste ta det största ansvaret i och med att du jobbar och hon ammar. En del av att vara vuxen är att kunna ta ett steg tillbaka från sina egna behov när den andra behöver extra mycket stöd oavsett hur dumt man egentligen tycker att det är. Jag vill även påpeka att vara hemma med barnet är oerhört mycket jobbigare än vad det går att tänka sig, särskilt i början. Läs på om det också.

Din tur kommer och du kommer få möjlighet att göra det som är kul för dig, men just nu är inte läget att börja bråka om det.

Några handfasta tips:
Tvinga dig inte till tid med barnet. Föreslå gemensam promenad, att du får köra vagnen, sätt på mössan igen om den åker av etc. Så hon får se att du kan. Det är extra viktigt om hon är så beskyddande.

Fråga varför hon känner som hon gör på ett bra sätt utan att anklaga. "Jag upplever att du är obekväm när jag ska ta hand om barnet. Stämmer det?", om hon svarar ja kan du säga "Det gör mig ledsen. Varför tror du att det är så?" etc.

Skaffa en babyvakt/övervakningskamera. Var smart och ta en som fungerar på dator och telefon. Då kan du sitta vid datorn med ljudet i hörlurarna även när du spelar och titta på telefon/surfplatta om det är något som låter och reagera direkt. Föreslå att du tar kvällar och nätter så hon får sova. Då får du din speltid där förutsatt att du släpper allt så fort det behövs. Det här kan du troligtvis inte göra förrän barnets behov att äta varannan/var tredje timme har försvunnit. Håll dig uppdaterad på hur barnet följer sina kurvor hos BVC och om du har möjlighet följ med dit så ofta du kan.

Med tanke på många av de svar du fått här vill jag även påpeka att du ska behandla din sambo som en människa vars känslor och oro är äkta och viktiga. Inte som "något kvinnor håller på med".

Jag såg någon vars väninnor allihop hade sagt att hon bara testar dig. Det säger mer om hans/hennes vänkrets än ditt förhållande.

Nu måste jag avsluta vad som troligtvis är mitt mest välmenande och längsta inlägg på ett forum sen flera år tillbaka. Det kanske har blivit lite hattigt, men jag hoppas jag belyst några punkter värda att reflektera över som tidigare inte dykt upp i den här tråden. Förhoppningsvis är något av det även till din hjälp.

Edit: @Handsolo Jag inser att jag snöat in mig lite väl mycket på vad andra än du skrivit om situationen så en del detaljer som t.ex. släkten långt borta stämmer inte. Men, i stort så tycker jag inte att jag behöver ändra något särskilt. Däremot reagerar jag mer på att du verkar ha en attityd om att utan dig skulle ingenting fungera. Det är nedvärderande mot henne, det gör antagligen att hon känner sig ännu mer utlämnad till andra. Att du använder saker som att du drar in alla pengar och att du fixar allting gör inte direkt under för hennes självkänsla heller.

Vad sägs om att istället för att spela när du har bebis och bebis är vaken att du ägnar tid åt att lära känna hen istället? Om hon är så överbeskyddande som du säger så ger du inte direkt ett bra intryck av att sätta dig vid datorn när du har bebisansvaret. Det tycker jag visar på ett stort ointresse och att du inte bryr dig om att ta den värdefulla tiden när det bara är du och bebis till att jobba på er anknytning.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

@hundburgaren: tja, och ditt inlägg säger en del om dig och din erfarenhet...... eller vänta lite, är du möjligen kvinna?, (inget illa menat, har bara svårt att avgöra när jag läser din text, ditt användarnamn är icke sägande)

kom och tänka på denna låt när jag läser tråden Är naturligtvis inte syftat till någon här (dock underhållande) https://www.youtube.com/watch?v=RMeANgMFH90&fbclid=IwAR1TKZZm...

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av aragon:

@hundburgaren: tja, och ditt inlägg säger en del om dig och din erfarenhet...... eller vänta lite, är du möjligen kvinna?, (inget illa menat, har bara svårt att avgöra när jag läser din text, ditt användarnamn är icke sägande)

kom och tänka på denna låt när jag läser tråden Är naturligtvis inte syftat till någon här (dock underhållande) https://www.youtube.com/watch?v=RMeANgMFH90&fbclid=IwAR1TKZZm...

Utveckla gärna vad du menar. Vad är det mitt inlägg säger om mig och mina erfarenheter?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

Sluta titta på film och serier med henne och använd den tiden till spelandet

Visa signatur

HP 800 G1

Permalänk
Avstängd

Tycker det är omoget att inte inse att man är omogen om man som vuxen prioriterar att spela spel. Så, nu får man väl trollstämpel på sig men det får det vara värt

Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Tycker det är omoget att inte inse att man är omogen om man som vuxen prioriterar att spela spel. Så, nu får man väl trollstämpel på sig men det får det vara värt

Det handlar om att prioritera något som får dig som person att må bra och i detta hämta energi till att orka med att bli bättre. Det går givetvis med lätthet att få dom flesta fritidsaktiviteter och hobbys att framstå som omogna jämfört med att ta hand om familj och barn.

Vuxen och fågelskådning? Vuxen och hobbyastronom? Fotografering av fjärilar, fiske, titta på fotboll, schack, läsa deckare etc etc. Vad har du för hobby så ska jag tala om för dig hur otroligt omogen du är. Ja, du får en trollstämpel för att du missar poängen och med avsikt.

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem

Håller med @hundburgaren här.
Leker man hobbypsykolog här och läser mellan raderna i trådskaparens ursprungliga text så tycker jag det verkar som att tjejen egentligen vill att trådskaparen skall vara närvarande. Därav att hon vill att han skall se på med henne men att hon ändå sitter vid telefonen ett tag.

Till trådskaparen; skaffa en bra ammningsfotölj och placera den i datorrummet. På så sätt kan hon amma, gulla med ungen eller sitta vid mobilen samtidigt som hon är nära dig. Har ni redan en fotölj osv så möblera om lite.

Man får väl säga att ni är i en känslig period just nu så alla får kompromissa. Men som sagt om hon bara vill ha dig nära (vilket jag gissar är fallet) så fixa till det så ni kan vara nära!

Grattis till ungen btw!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Brukar ibland också få "pikar" att jag spelar.
Men då har ja slarvat med "hushållssysslor" eller spelat för många dagar irad eller gjort andra saker så hon känner att jag inte varit med henne.
Vi har barn men dom har växt upp till skolålder.
Men jag tycker inte man ska vara anti eller aggresiv mot nåns intresse.
Sen om ni nyss fått barn också så får man tänka att kvinnorna inte alltid är sig själva i början

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server - Svensk VR Community
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Tycker det är omoget att inte inse att man är omogen om man som vuxen prioriterar att spela spel. Så, nu får man väl trollstämpel på sig men det får det vara värt

Jag önskar att du vore ett troll. Dessvärre är du nog allvarlig.

Om det är något som är omoget så är det att känna sig tvungen att stämpla andra personers hobbyer som "omogna". Men du behöver inte känna dig ledsen för det; acceptans och dylikt är sådant som kommer med åren.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Jonny Myran:

Jag önskar att du vore ett troll. Dessvärre är du nog allvarlig.

Om det är något som är omoget så är det att känna sig tvungen att stämpla andra personers hobbyer som "omogna". Men du behöver inte känna dig ledsen för det; acceptans och dylikt är sådant som kommer med åren.

Hehe, då är det nog kört för mig Däremot gissar jag att om man tar illa upp av att få sin hobby benämnd omogen så tillhör man det yngre, lättkränkta, gardet.

Men om man säger så här; vad är det som får dig att tro att jag inte har omogna hobbies? Vad är det som är negativt med att vara omogen på vissa områden? (Någon tolkade det som att man har barnasinnet kvar, kanske en fin omskrivning som skulle vara mer accepterad här)

Permalänk

Sträck på dig

Jag är över 60 och spelar timmar i rad utan skuldkänslor. Ditt problem är inte spelandet, utan en ogin sambo. Om du inte sträcker på dig och slutar låta dig hunsas så slutar detta med separation eller livslångt förtryck. Ingen tjej gillar egentligen en mjukis (inte ens i sängen), det får dem att förakta och dominera killen. Du vet väl att de styggaste killarna får de snyggaste tjejerna (?!) eftersom de eftertraktar den dominerande alfahanen. Din tjej saknar mannen i dig, ser dig som bäbis och använder ditt intresse som vapen emot dig. Om du inte vågar sträcka på dig och "växa upp till man" så får du leva med detta resten av livet (eller förhållandet).

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk
Medlem
Skrivet av HandSolo:

Vill bara kolla av läget med lite andra människor för själv anser jag att jag har ett vettigt tänk när de kommer till familjen och hur/när jag spelar lite.

Men sambon är på mig direkt, får skuldkänslor när jag sätter mig vid datorn även om de bara är för att betala räkningar.
Vi har en flicka på sex veckor, hon är hemma o jag jobbar, jag sköter allt hemma utom tvätten och tar bebis när de behövs då hon vill ha 120 procent koll, väldigt överbeskyddade.
Jag har väl kanske spelat max 3 timmar kanske på en vecka, är inte ett måste för mig att spela med kan vara väldigt skönt o varva ner lite och snacka med alla polare (som jag personligen känner irl) Men så fort jag sitter där så blir hon sur och bitter, hon påpekar att jag inte var redo för att skaffa barn och jämför mig med sin 9 åriga son som spelar fortnite konstant. Vilket gör mig förbannad..
Men jag sitter ofta och tittar på film och serier med henne som alltid slutar likadant, hon sitter med telefonen 10cm från ansiktet.
Har påpekat att de är ingen skillnad om hon sitter och tittar på tvn en hel dag eller om jag sätter mig vid datorskärmen i nån timme.

Hon har kompis som bor 1 min bort som kommer ibland och dem snackar mycket på telefon bla.
Jag har redan slutat att träna på gym, var mitt stora intresse och tog upp mycket tid, 5 dagar i veckan och 3 timmar totalt varje dag, men slutat pga jag kände att jag försummade henne och vårt barn då. Tar jag upp de så får jag i ansiktet att hon flyttade 6 mil till mig, som i säg är lite motsägelsefullt då hon har heeela sin släkt här..

Spelar bara när dem inte är hemma och eller när hon ammar eller när jag har bebis och hon sover så jag påverkar inte familjelivet negativt enligt mig själv eller har jag fel??

Att spela ibland är den billigaste mest tillgängliga hobbyn (då jag alltid är hemma) jag har kvar och de är mitt ansvar att få allt att fungera ekonomiskt och praktiskt. Tycker att hon borde godta de men de går inte resonera med henne..

Ska jag börja träna igen för att visa hur de kunde ha varit, komma hem vid 5 halv 6 istället för halv 3?

Nä jag känner mig lite vilsen minst sagt och ibland måste man ventilera, de ger lite perspektiv när man skriver ner saker också.

Jag försökte ge upp gaming pga en kvinna i mitt liv (Ex nu), det går inte, det är en del, de kommer och går, även om en gång i veckan för några timmar en natt, så det går inte släppa fullt ut.
Hon borde acceptera spelandet om det är en del av dig, antar att du var gamer när ni träffades? Sen är det bättre att spela än att vara ute å kröka med vänner t.ex.

Sen i skrivande stund, så förändras en kvinna under och efter graviditet till något helt annat, hon återställs men tröttheten tar sin tid innan det försvinner så hon blir själv lättirriterad, sen kan ni alltid kasta paj på den ena och den andre men i slutsumman så måste ni ha eran egentid för annars äter ni upp varandra och barnet blir "lidande".
Skämtsamt: Om hon gör annat än hushållssysslor prova kasta kommentar om att inte slösa tid, att det är onödigt vad hon gör ^^

I slutändan behöver ni som, många andra sagt, kommunikation, få henne att hitta annat argument än att du är omogen och gärna förklara varför hon tycker som hon gör.

Det ska gå kompensera för småsaker som detta, du är trotsallt HEMMA i alla fall. Om Inte så kommer framtiden va riktigt jobbig om den ena inte kan göra det den gillar.
Så motargument är ju, att de är bättre än mycket annat, och som du sa, billigare.

Sen kan du försöka få henne att varva ned, hon kommer nog störa sig på småsaker och vara känslig en liten tid, men de gäller ge och ta.

Hon är rädd att något ska ske nu så att du gamear under ditt passnings-pass kanske skapar oro innuti henne, men de är ord här som räddar er. Det kommer veckor där DU är körd och där HON är körd, men är ni körda tillsammans så blir de pannbiff av allt.

Men jag sitter ofta och tittar på film och serier med henne som alltid slutar likadant, hon sitter med telefonen 10cm från ansiktet.
Har påpekat att de är ingen skillnad om hon sitter och tittar på tvn en hel dag eller om jag sätter mig vid datorskärmen i nån timme.

Här! När hon är framför TVn ska du kunna spela, om hon kräver att du ska va med henne så får hon också försöka lägga ned tid, du kan inte underhålla henne 24/7 och att sitta bredvid varandra för ingenting - ger ingenting.
Hellre att ni gör det som ni båda blir glada av.
Jag hade redan exploderat här, och sagt:
Om du ska sitta med din lur så kan jag sitta och spela, eller så engagerar vi oss i något tillsammans, bordsspel/mys/film etc whatever. Annars blir det gaming.

Skrivet av Molotov:

Brukar ibland också få "pikar" att jag spelar.
Men då har ja slarvat med "hushållssysslor" eller spelat för många dagar irad eller gjort andra saker så hon känner att jag inte varit med henne.
Vi har barn men dom har växt upp till skolålder.
Men jag tycker inte man ska vara anti eller aggresiv mot nåns intresse.
Sen om ni nyss fått barn också så får man tänka att kvinnorna inte alltid är sig själva i början

Skickades från m.sweclockers.com

Molotov har rätt här också.
Fungerar inte GE & TA i förhållandet - så ta reda på RIKTIGT vem av er det är som inte kan detta, likväl kommunikation för det är där det spricker sen.
Få henne att fatta vad hon gör fel, du kanske inte gillar att hon sitter med mobilen hela tiden, ta den som jämförelse till datorn på ett snällt sätt.

Visa signatur

Cpu: R5-3600 | MSI MEG X570 UNIFY | Vega64 RedDevil | Corsair 3200 Mhz 16GB | Phanteks PH-TC14PE | Chassi: R4 Arctic White | Steelseries Apex Pro | Logitech G Pro X Superlight | Steelseries Arctis 7

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Gurk:

Det handlar om att prioritera något som får dig som person att må bra och i detta hämta energi till att orka med att bli bättre. Det går givetvis med lätthet att få dom flesta fritidsaktiviteter och hobbys att framstå som omogna jämfört med att ta hand om familj och barn.

Vuxen och fågelskådning? Vuxen och hobbyastronom? Fotografering av fjärilar, fiske, titta på fotboll, schack, läsa deckare etc etc. Vad har du för hobby så ska jag tala om för dig hur otroligt omogen du är. Ja, du får en trollstämpel för att du missar poängen och med avsikt.

Äsch, en del är väldigt allvarliga. Det är nog inte så nyttigt. Men, allvarligt, det verkar ju vara många som hänger upp sig just på att det skall vara "omoget"... so what? Om det anses vara, eller kallas, omoget så vad spelar det för roll?

Jag är helt övertygad om att många skulle kalla min hobby för omogen. Skulle jag bry mig om det? Vad är jag då? Jo, då skulle jag verkligen vara omogen.

Missar poängen? Det finns flera poänger i den här soppan

Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Äsch, en del är väldigt allvarliga. Det är nog inte så nyttigt. Men, allvarligt, det verkar ju vara många som hänger upp sig just på att det skall vara "omoget"... so what? Om det anses vara, eller kallas, omoget så vad spelar det för roll?

Jag är helt övertygad om att många skulle kalla min hobby för omogen. Skulle jag bry mig om det? Vad är jag då? Jo, då skulle jag verkligen vara omogen.

Missar poängen? Det finns flera poänger i den här soppan

Ser inte vitsen med att kalla en hobby omogen punkt. Förstår inte varför du envisas med det heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Waxinator:

Jag är över 60 och spelar timmar i rad utan skuldkänslor. Ditt problem är inte spelandet, utan en ogin sambo. Om du inte sträcker på dig och slutar låta dig hunsas så slutar detta med separation eller livslångt förtryck. Ingen tjej gillar egentligen en mjukis (inte ens i sängen), det får dem att förakta och dominera killen. Du vet väl att de styggaste killarna får de snyggaste tjejerna (?!) eftersom de eftertraktar den dominerande alfahanen. Din tjej saknar mannen i dig, ser dig som bäbis och använder ditt intresse som vapen emot dig. Om du inte vågar sträcka på dig och "växa upp till man" så får du leva med detta resten av livet (eller förhållandet).

Så det du säger är att han ska vara en egoistisk skitstövel och att det är så han får ett lyckligt förhållande till sambo och barn?

Jag tror du förväxlat att stå upp för sig med att vara ett själviskt arsle. Det går utmärkt att kombinera omtänksamhet, hänsyn och manlighet.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

.

Permalänk

Som många redan skrivit innan, tror ej det är spelandet som är grejen i detta. Ligger annat bakom. Ta reda på det först, annars löser ni det inte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Waxinator:

Jag är över 60 och spelar timmar i rad utan skuldkänslor. Ditt problem är inte spelandet, utan en ogin sambo. Om du inte sträcker på dig och slutar låta dig hunsas så slutar detta med separation eller livslångt förtryck. Ingen tjej gillar egentligen en mjukis (inte ens i sängen), det får dem att förakta och dominera killen. Du vet väl att de styggaste killarna får de snyggaste tjejerna (?!) eftersom de eftertraktar den dominerande alfahanen. Din tjej saknar mannen i dig, ser dig som bäbis och använder ditt intresse som vapen emot dig. Om du inte vågar sträcka på dig och "växa upp till man" så får du leva med detta resten av livet (eller förhållandet).

Ok....

Absolut, sträck på dig! Skit i att komma "överens" eller i jobbiga "diskussioner" som handlar om att "komma överens" eller annat påhitt. Spela så mycket du vill och skit i både fru och barn, säg till henne att gå in i köket igen för det är där hon hör hemma, och hon kan ta ungen med sig för du hör inte fotstegen i CS för barnets skrik................ *SARKASM*

Seriöst @Waxinator, ge aldrig livtips någonsin....

Visa signatur

Console: Xbox Series X TV: Samsung Q70T 4K 120HZ Headset: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Hehe, då är det nog kört för mig Däremot gissar jag att om man tar illa upp av att få sin hobby benämnd omogen så tillhör man det yngre, lättkränkta, gardet.

Men om man säger så här; vad är det som får dig att tro att jag inte har omogna hobbies? Vad är det som är negativt med att vara omogen på vissa områden? (Någon tolkade det som att man har barnasinnet kvar, kanske en fin omskrivning som skulle vara mer accepterad här)

Vad är en omogen hobby? Är det en hobby man inte bör ägna sig åt för att man är för gammal? I så fall varför?

Att "ha barnasinnet kvar" och att vara "omogen" är inte synonymer; "omognad" har starkt negativa konnotationer.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem

Många råd och spörjomål från okända människor, känner att jag (som okänd) vill ge dig råd också... sen får du själv bedöma huruvida mitt råd äro värt!

Lyssna inte på domedagsprofeterandet, det är viktigt att ni lyssnar för att lyssna på varandra och inte för att svara. Det är viktigt att ni accepterar varandra för att det ska fungera, du ska säga till henne att du ska bli bättre på att vara med ert barn men att du kommer inte att lämna ditt intresse.
Jag själv är småbarnsförälder, två små barn under 3 år... det är inte lätt. Kvinnorna gör mycket mer med barnen än männen i de flesta fall. Respektera och lyssna, men ge inte upp dina intressen. Naturligtvis blir det mindre tid av den varan men ge aldrig upp. Påminn varandra om att acceptera den andre såsom man är.

Permalänk
Medlem

Ett tips kan vara att inte ta diskussionen när den uppkommer. Då är båda parter ofta känslomässigt involverade, det gör det ofta (inte alltid) svårare att få till en konstruktiv diskussion.

Man får ju förutsätta att du/hon/ni vill komma fram till något som fungerar för båda parter (samt för den dolda parten, ert barn). Att diskutera det när båda är upprörda är svårt. Om det nu är så att hon verkligen tycker att ditt spelande är omoget istället för något hon slängt ur sig i frustration så är det något hon behöver jobba med och hon behöver konfrontera sina egna känslor och tankar inför detta.

Du måste å andra sidan fundera på vad det är som gör att hon reagerar som hon gör, upplever hon att hon är ensam med barnet och att du inte gör det hon förväntar sig? Att du flyr in i spelet och lämnar henne själv med verkligheten? Jag säger inte att det är så, men det skulle kunna vara så hon upplever det.

Trots att jag inte är förälder och förhoppningsvis aldrig kommer bli det så vet jag ändå att småbarnstiden är en mycket tuff tid som inte går att jämföra med mycket annat, ni är båda i ett känslomässigt utsatt stadie och med sömnbrist, irritation och frustration så är det som gjort att saker och ting inte klaffar som man vill.

Justerade formatering. Stycken är bra.
Visa signatur

Intel Core i5 3570K @ 4.2GHz | Hyper 212 EVO | 12 GB DDR3 |GTX 1070 8GB ROG STRIX DC3 | Fractal Design Tesla R2 650W | Fractal Design Define R4 Titanium | 370 GB SSD totalt | ~2TB HDD totalt
+ Acer Predator Helios 300 GTX 1060
Båda kör MS Röj i minst 50 FPS.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Zemlan:

Ser inte vitsen med att kalla en hobby omogen punkt. Förstår inte varför du envisas med det heller.

Ser inte vitsen att hänga upp sig på att någon kallar en hobby för omogen, punkt. Förstår inte varför folk envisas med att bry sig om det heller.

Nu ger jag upp att försöka få er att förstå att det inte spelar någon roll vad andra anser om ens hobby, omogen, bra, dålig... bara du kan avgöra vad din hobby betyder för dig.

Att det skall vara så svårt...

Over and out.

Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Ser inte vitsen att hänga upp sig på att någon kallar en hobby för omogen, punkt. Förstår inte varför folk envisas med att bry sig om det heller.

Nu ger jag upp att försöka få er att förstå att det inte spelar någon roll vad andra anser om ens hobby, omogen, bra, dålig... bara du kan avgöra vad din hobby betyder för dig.

Att det skall vara så svårt...

Over and out.

Håller delvis med dig, men tror du missförstår lite vad andra har skrivit. Det upplevs förmodligen ganska kränkande om din partner kallar det du gör på din fritid som omoget. Om någon främling kallar det man ägnar sig åt som hobby för omogen så är det såklart bara att avfärda, men om ens partner talar om att det man håller på med på sin fritid får dig att framstå som omogen blir det svårare att bara ignorera. Jag själv hade tolkat begreppet "omogen" som något man borde slutat med när man blev vuxen.

Permalänk
Medlem

Tror inte det har att göra med att du försummar eller rent praktiskt försämrar för någon genom att spela. Utan det är kvinnors generella bild om hur dom generellt (99% av alla fall) vill att en man skall vara. Dom vill ha någon som är lite impulsiv/farlig men samtidigt trygg och snäll men inte för snäll osv osv. Det är minst sagt komplicerat vilket är anledningen till att förhållanden oftast går åt helvete. Och att "spela TV spel" passar inte in i hennes mentala bild om hur du skall vara och därför är hon negativt inställd till detta. Har ingen bra lösning på det tyvärr, mer än att du får försöka kompensera genom att passa in i hennes mansideal på övriga områden.

Permalänk
Inaktiv

Känns lite Dr. Phil över det hela. Men @hundburgaren har gett det mest uttömmande svar kring hela situationen. Barnet kräver sin del av uppmärksamhet. Framförallt så lider barnet när föräldrarna inte kan samarbeta. Så det är dags att ta fram det vuxnaste du kan i förhållandet och kommunicera.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av HandSolo:

Vill bara kolla av läget med lite andra människor för själv anser jag att jag har ett vettigt tänk när de kommer till familjen och hur/när jag spelar lite.

Men sambon är på mig direkt, får skuldkänslor när jag sätter mig vid datorn även om de bara är för att betala räkningar.
Vi har en flicka på sex veckor, hon är hemma o jag jobbar, jag sköter allt hemma utom tvätten och tar bebis när de behövs då hon vill ha 120 procent koll, väldigt överbeskyddade.
Jag har väl kanske spelat max 3 timmar kanske på en vecka, är inte ett måste för mig att spela med kan vara väldigt skönt o varva ner lite och snacka med alla polare (som jag personligen känner irl) Men så fort jag sitter där så blir hon sur och bitter, hon påpekar att jag inte var redo för att skaffa barn och jämför mig med sin 9 åriga son som spelar fortnite konstant. Vilket gör mig förbannad..
Men jag sitter ofta och tittar på film och serier med henne som alltid slutar likadant, hon sitter med telefonen 10cm från ansiktet.
Har påpekat att de är ingen skillnad om hon sitter och tittar på tvn en hel dag eller om jag sätter mig vid datorskärmen i nån timme.
Hon har kompis som bor 1 min bort som kommer ibland och dem snackar mycket på telefon bla.
Jag har redan slutat att träna på gym, var mitt stora intresse och tog upp mycket tid, 5 dagar i veckan och 3 timmar totalt varje dag, men slutat pga jag kände att jag försummade henne och vårt barn då. Tar jag upp de så får jag i ansiktet att hon flyttade 6 mil till mig, som i säg är lite motsägelsefullt då hon har heeela sin släkt här..

Spelar bara när dem inte är hemma och eller när hon ammar eller när jag har bebis och hon sover så jag påverkar inte familjelivet negativt enligt mig själv eller har jag fel??

Att spela ibland är den billigaste mest tillgängliga hobbyn (då jag alltid är hemma) jag har kvar och de är mitt ansvar att få allt att fungera ekonomiskt och praktiskt. Tycker att hon borde godta de men de går inte resonera med henne..

Ska jag börja träna igen för att visa hur de kunde ha varit, komma hem vid 5 halv 6 istället för halv 3?

Nä jag känner mig lite vilsen minst sagt och ibland måste man ventilera, de ger lite perspektiv när man skriver ner saker också.

Detta bottnar i en kvinna som uppenbarligen inte har egna hobbys eller eget sätt att försörja sin fria tid än att kolla vad du har för dig och varför hon inte är lika viktig som det du gör m.m. Säkerligen bottennapp när det gäller hennes självförtroende. Försöker inte håna för övrigt men jag har kommit ur det moment du är inne i nu.

Det finns några lösningar.

1. Lämna henne
2. Be henne skaffa egen hobby
3. Sätt ner foten jävligt ordentligt.

Dessa kvinnor är ganska duktiga på att få en att känna sig usel. Sluta inte med träningen, återuppta den och vinn tillbaka din stolthet och snygghet. Spela dator när kidsen lagt sig - var en familjefar/man på dagen när de är vakna.

Jag har nämligen varit i samma sits som dig som jag skrev ovan. Jag valde alternativ nr 3. Men innan dess övervägde jag nr 1, men också prövad jag nr 2 men märkte snabbt att kvinnan såg mig som hobby och det funkar inte!

Jag vet inte vad för jobb du har men jag sysslade tidigare med e-handel och har nu bytt bransch och är affärsområdesansvarig och jobbar med internationella affärer. Jag behöver min tid när jag har ledig tid. Hur du kommer till den nivån så att även din själsfrände förstår detta, ja det är en resa.

All lycka till dig!

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Waxinator:

Jag är över 60 och spelar timmar i rad utan skuldkänslor. Ditt problem är inte spelandet, utan en ogin sambo. Om du inte sträcker på dig och slutar låta dig hunsas så slutar detta med separation eller livslångt förtryck. Ingen tjej gillar egentligen en mjukis (inte ens i sängen), det får dem att förakta och dominera killen. Du vet väl att de styggaste killarna får de snyggaste tjejerna (?!) eftersom de eftertraktar den dominerande alfahanen. Din tjej saknar mannen i dig, ser dig som bäbis och använder ditt intresse som vapen emot dig. Om du inte vågar sträcka på dig och "växa upp till man" så får du leva med detta resten av livet (eller förhållandet).

Håller helt med! Det psykologiska i det hela bottnar i en primitivitet som finns kvar i människan.
Banar man väg för att X ska inse att Y inte är en tillgång för tidsfördriv, utan att egna intressen ska tillsättas, så kommer det till slut att bli så.

Permalänk
Medlem

Trångsynt av henne tycker jag. Hon får väl skaffa sig en egen hobby och så får ni hjälpas åt och få allt att gå ihop. Man måste inte sitta ihopklistrade hela tiden.

Visa signatur

Ducati Streetfighter 848, -2013
Yamaha FZR 1000, -1987