Permalänk
Medlem

Köp av ny spel/datorskärm.

funderar på att köpa mig en ny datorskärm då min nuvarande har börjat glappa en del. Har kollat runt lite på mellandagsrean och ny efter nyår och har hittat 2 intressanta.
Sitter atm på en EIZO 23" Foris FG2421-BK 240Hz dock är detta bara en 120 Hz skärm som är boostad till 240. Vill hitta något hyfsat snarlikt i kvalitet som denna.
Spelar oftast cs och pubg på ganska låg grafik för att maxa min fps men visst skulle va roligt att ha en högupplöst skärm.

Jag spelar oftast Overwatch, Cs, Pubg, HoN.
min dator; I7700K ett 1070 grafikkort och 16 gb ram.

Den första är en Asus 24" LED ROG Strix XG248Q https://www.komplett.se/product/1080178/gaming/gamingskarmar/asus-24-led-rog-strix-xg248q#
Enligt mig en väldigt bra skärm till ett bra pris men vet inte om jag behöver ha 240 Hz pga av mina spel.

Den andra är en HP OMEN 27" LED G-Sync Z4D33AA https://www.komplett.se/product/954922/gaming/gamingskarmar/hp-omen-27-led-g-sync-z4d33aa#
Snygg skärm med 27 tum som tilltalar mig.

Dessa är dem två jag hittat, skulle gärna vilja ha era synpunkter vilken ni anser är bästa köpet för pengarna och varför. Om ni också har tips på andra skärmar runt samma prisklass så får ni gärna tipsa om det.

Permalänk
Bildexpert 📺

@Gizze24: Tvivlar på att någon skärm kommer tillföra särskilt mycket mot den klassiska Ezio-skärmen du har. Den har en kvalitetsnivå de flesta har svårt att leva upp till, särskilt i de enklare segmenten. Turbo240-läget är förstås inte 240 Hz i någon egentlig mening. Det är i praktiken jämförbart med 120 Hz med eftersläpsreducering som finns på en del, men långt ifrån alla, spelskärmar.

När du tittar på TN-paneler tittar du också på skärmar som har större problem med betraktningsvinklar och även har mycket sämre kontrastförhållande. Nu var det evigheter sedan jag körde FG2421 men den har ett kontrastförhållande på 4200:1 mot en TN-panel som typiskt ger runt 900:1 i kontrastförhållande – dessutom med större försämringar i vinkel. Därför riskerar dessa skärmar att upplevas som blaskigare och blekare jämfört med vad du är van med.

Vad är den största orsaken till att du vill byta skärm?

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Största anledningen är att skärmen har börjat glappa rejält i dp uttaget, om bordet skakas lite så blir skärmen svart. Har testat byta sladd men detta problem återstår. Är sjukt nöjd med skärmen och vill egentligen inte byta men har börjat kolla runt lite.

Permalänk
Medlem

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm...

Känns denna som en okej skärm spela lite WoW och så på?

Permalänk
Skrivet av aljana:

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm...

Känns denna som en okej skärm spela lite WoW och så på?

Duger nog utmärkt till WoW

Permalänk
Medlem
Skrivet av NinetyTwo:

Duger nog utmärkt till WoW

Tack <3

Permalänk
Medlem

@Gizze24: du har ju nvidia så då skulle iaf jag valt en G-sync så omen av de 2 eller typ denna https://www.webhallen.com/se/product/228982-ASUS-ROG-Swift-PG...

Visa signatur

BlackJava - Svart bälte i kundkorg ;) :P