Prisvärda alternativ till MacBook Pro 13" (2017)?

Permalänk
Medlem

Prisvärda alternativ till MacBook Pro 13" (2017)?

En bekant behöver en laptop till sina studier i Grafisk design och kommunikation på universitetet och han är därför sugen på att köpa en MacBook Pro av denna modell: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4357034

Jag föreslog att han borde köpa någon av dessa laptops eftersom de ger mycket mer prestanda till ett lägre pris. https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3824758&view=c

Men har jag fel? Finns det några fördelar med MacBooken? Eller finns det andra bättre alternativ än dom som jag föreslagit?

Den ska användas till saker som photoshop, videoredigering, skrivande, vanligt surfande m.m. Det är viktigt att den är smidig att ta med sig, alltså inte större än 14". Lågt pris är en fördel och den får inte kosta mer än MacBooken.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Den verkliga frågan du/din kompis bör ställa sig är MacOS eller Windows? För om han/hon prompt ska ha MacOS så finns det bara ett alternativ av de du länkat.

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem

@Gorian: Han hade tänkt Mac, men nu blir det nog Windows

Permalänk
Medlem

En viktig del i en sådan utbildning är ju faktiskt att ha en skör som visar det man arbetar på i korrekt färg. Få datorer har en bra och korrekt skärm än om det sakta blir bättre. Dell XPS 13 är rätt bra.
Att bara kolla prestanda är det alltid lite svårt att välja en bra dator för design och grafiskt arbete.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Köpa en dual core 2019 känns ju fel. Speciellt för de pengarna.
Jag skulle antingen spara till 2018 års macbook el köra med PC

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Asus Zenbook är grymt snygga och kompakta. Ägre en innan och använde den för webdesign, mycket fin liten sak. Kostar dock 10.000+

Permalänk
Medlem

Det kan ju även vara relevant att se vilka program de använder.
Vissa utbildningar kan vara av sorten, "det här är den officiella hårdvaran+mjukvaran vi föreläsare kör, använder ni annat får ni lösa det själva. "
Adobe-suiten är dock vanlig, och då ska det ju fungera oavsett aPple/Windows.

i övrigt.
Som ovan, IPS skärm är ingen garanti för korrekta färger och "100% sRGB" etc etc.
Beroende på är det kanske inte hela världen oavsett.
En del av Apples datorer har vettig hårdvara numera, men en del ligger kvar på ordentligt utdaterad sådan.
ASUS zenbook är trevliga, värt att nämna är dock att en hel del av deras trevligare varianter det sista har lidigt ordentligt av coilwhine.

Hade inte trott att jag skulle säga det, men Acer har en hel del prisvärda och vettiga alternativ beroende på vad man är ute efter.

Visa signatur

Win 12 pro | AMD i7 tolvsjuhundraX 1.2ghz | Asus Mode kort delux Fashion Gucci | 32 GB 1337 MHz
AMD 2020 Corona GPU | 1GB HDD Seagate Expansion | ~3 KB SDD
Fractal design K3 | motionscykel 850W | Dell 32 ventiler överliggande kam
mbturbo.com

Permalänk
Medlem

Mac är i princip standard i yrkeslivet för grafisk design / frontend-utveckling / webbutveckling. Om man går på en konferens med design/javascript/utveckling som tema så är det i princip bara ett hav av apple i publiken. Väldigt många guider och mjukvaror och hela javascipt/node ekosystemet förutsätter mac. Om man jobbar inom fältet med mer fokus på frontend än backend skulle jag vilja säga att att det är 95%+ chans att man använder en mac.

För mer backend fokuserat går det fint med linux också. Om någon prompt skulle envisas med att köra windows skulle det vara en enorm nagel i ögat. På vårat jobb är hela stacken och utvecklingsmiljön byggs på mac/linux. Mac är enklare men linux funkar. Ingen kör windows hos oss så vi har inte stött på problemet ännu.

Jag skulle rekommendera en mac. Jag tror att de flesta på den utbildningen kommer att ha en. Det kommer att underlätta.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av downup:

Asus Zenbook är grymt snygga och kompakta. Ägre en innan och använde den för webdesign, mycket fin liten sak. Kostar dock 10.000+

Jag har både MacBook Pro 15 touch och asus zeenbook 14tummare (2017) Att asusen skulle var grymt snygg håller jag inte med om, är typ som en vanligt Windowsdator och plastig, touchpaden är inte i närheten av macbookens. Skärmen är också mycket bättre på macbooken. Men visst den är ju typ fyra gånger så dyr.

Skickades från m.sweclockers.com