AMD till rätten för falsk marknadsföring av arkitekturen Bulldozers kärnor

Permalänk
Medlem
Skrivet av ducedo:

Stämningen drivs tydligen av Edelson PC som specialiserat sig på att stämma teknikbolag. Bl.a. nämns Facebook, Google, Amazon, Apple, Netflix, Uber, AT&T, NCAA, och Wells Fargo.

https://www.nytimes.com/2015/04/05/technology/unpopular-in-si...

Vore intressant att veta varför det tagit så långt tid. Enligt den ursprungliga nyheten så inleddes det 2015 men enligt domstolsdokumentet så lämnades stämningen in först 16 mars 2017? Nu är det 2019...

Oj...
Förefaller som att Jay Edelson lever flott på uppgörelser, en affärsmodell och även den enda.

Då kan man nog ta att man förefaller vara en av dom mest hatade av teknikföretagen i Silicon Valley.

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Till viss del kan det också handlat om företagets storlek och vinst. Det är mycket lättare att förlåta eventuella snedsteg från AMD än det är att förlåta Intel och Nvidia som har flera magnituder större kapital att tillgå, det är så det mänskliga psyket fungerar.

Alltså, det som berörs i trådens ämne är ju en ännu mindre storm i ett vattenglas än 970-debaklet. Jag uppfattar dock (oaktat det du nämner om att det är lättare att förlåta en underdog) att det i ökande grad är många yngre människor idag [jag är 39 år och gubbe sen mer än två decennier] som tycker sig ha "rätt" till vissa produkter utan någon som helst motprestation, och när dom inte får det så blir det olika typer av emotionella utbrott som t.ex. manifesterar sig som oändliga foruminlägg om samma sak till förtret för alla andra som tvingas se dem.

Skrivet av Ozzed:

Typ som om en hemlös ensamstående tvåbarnsmamma snattar en plopp på ICA så känns det inte lika illa som när en "Pappa betalar"-brat från Östermalm gör samma sak. Allt handlar om perspektiv, Så i den meningen så råder det väl i så fall "dubbelmoral" men det är fullt normalt att det är så. Det är så det fungerar.

Jag tycker att den liknelsen blir en ganska grov överdrift med tanke på att AMD är ett stort multinationellt företag som huvudsakligen försatt sig i en väldigt negativ ekonomisk situation genom en lång rad dåliga affärsbeslut under 2000-talet, t.ex. genom att förvärva ATI till ett massivt överpris för att sedan nästan köra det i botten genom att göra sig osams med alla samtidigt (vilket ledde till en mängd avhopp, inte minst på ingenjörssidan). Nu vet jag att det inte är lönt att försöka ha någon slags objektiv diskussion om det ämnet på Sweclockers, eftersom det har försökts så många gånger förr av mig och många andra, vilket ofelbart leder till ad hominem och massavstängningar.

Jag tycker det är imponerande och väldigt hoppfullt att AMD verkar ha lyckats hämta sig från allt elände de skapat åt sig själva. Samtidigt är jag väldigt medveten om att det tar lång tid att vända en organisation som börjat dyka, framförallt när det inkluderar bristfälligt ledarskap, regelbundna omstruktureringar och täta byten av ledarstruktur m.m. För ungefär tio år sedan så läckte det ut information om hur det gick till på insidan av AMD, vilket man förvisso får ta med ett visst mått av salt eftersom det i flera fall handlade om folk som mist jobben. Detta tycks många helt ha förträngt idag, trots att det väckte stor uppståndelse då.

3Dfx gick ju under på grund av ett liknande storhetsvansinne. Trots att de i princip satt med hela 3D-marknaden i famnen så fick de en snilleblixt att köpa upp den mediokra tillverkaren STB för att tillverka korten själva "billigare", alienerade på ett bräde alla tredjepartstillverkare genom att helt sonika sluta sälja kretsar till dem, för att sen upptäcka att bl.a. QC var katastrofalt dålig hos STB. Plötsligt fick hade de ingen annan att tillverka korten hos och fick börja hälla pengar över STB för att försöka rätta till problemen, pengar som hade behövts för att ta fram något som kunde matcha RIVA TNT2 och GeForce. Vi vet hur det gick sen, men idag är det ingen som sitter och försvarar 3Dfx och tycker att det var Nvidias fel bara för att de korsade deras väg (notera här att jag inte på något sätt likställer detta med Intels "rabattprogram" mot AMD).

Ibland är det nyttigt att syna sin egna gudar. Det finns ingen skam i att AMDs historiska problem i hög grad berodde på dem själva, utan man kan bara krasst konstatera att ingen är för stor för att misslyckas. Det gäller i hög grad även för Intel och Nvidia, även om många fortfarande verkar betrakta dem som någon slags eviga institutioner som aldrig kommer att fallera bara för att de råkar ha dominerande ställningar på vissa områden just nu.

Det krävs inte speciellt starka glasögon för att t.ex. se att Intel varit allmänna klåpare med sina styrkretsar under ganska lång tid, där inte minst entusiastsegmentet fått riktigt efterblivna styrkretsar ihopsatta med tejp och klister. Vi behöver inte gå längre tillbaka än till hur sinnessjukt lång tid det tog att få fram Z390, en krets som borde funnits på marknaden minst ett år innan den slutligen släpptes. Vidare tycks SSD-segmenten numera vara "Enterprise", "Enterprise med ett tufft klistermärke" samt "Någon billig skit vi köpte för att vi inte orkade utveckla en egen produkt". 760p är måhända mer lovande än 600p, men de har ju lämnat konsumentmarknaden för SSDs på walkover till Samsung känns det som. Klarar de sig ändå? Säkert, men förfallet finns ju ändå där. Det är ju få som tycker att "det där möglet på limpan är ju faktiskt bara i ena hörnet, det är lugnt" och lämnar den utan åtgärd.

Permalänk

Rätt ska givetvis vara rätt.

Marknadsför man en processor med 8 trådar som 8 kärnor, så har man självklart gjort fel. Det spelar ingen roll att det var längesen eller att AMD var skit.

Visa signatur

1::3700+ San Diego@3.0GHzghz[300x10], Abit KN8-Ultra, 1024mb, X850XT @ PE. 01: 27190. 05: 6220.
2::XP 2500+ @ 3200+, Asus A7N8X-X, GeForce FX 5700 Ultra@ 605/1100, 512mb ddr. 01: 13550

Permalänk
Medlem

Minns att jag hörde rykten runt -05 rätt tidigt om monstret bulldozer som skulle bli något utöver det vanliga...MEN nått gick väldigt fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DJ-SAAB:

När jag köpte min FX-8350 så stod de 8 kärnor på Inet men öppnade man aktivitetshanteraren så va de bara 4 kärnor och 8 trådar istället.

Antingen så har nån på AMD varit så trött att inte orka skilja kärnor och trådar eller bara missförstått vad för processor de tillverkar och tro att man håller på med en 8 kärnig men är egentligen en 4 kärnig, eller bara helt enkelt fulspel.

Har nog mer att göra med att Windows enhetshanterare är helt värdelös än att AMD medvetet ljugit.

Skrivet av galenmyra:

Hoppas verkligen att det blir en rättelse till att den är 4-kärnig då det är totalt missvisande att dom har en 4-kärnig processor med 8 moduler som delar vissa resurser men ändå kallar den 8-kärnig. Speciellt missvisande är det gällande prestandan då deras "6" och "8 kärniga" processorer i bulldozer arkitekturen presterar sämre än 3 respektive 4 kärniga processorer från tidigare både AMD och Intel generationer.

Eftersom det inte finns någon fast definition av vad en kärna är så är det inte alls missvisande att kalla AMDs Bulldozer för en åttakärnig processor. Att prestandan är sämre än tidigare generationer är bara ett skumt kriterium att förklara vad en kärna är på.

Skrivet av Jacob:

Det fanns ingenjörer på AMD som tyckte att en modul borde kallas en kärna, men marknadsavdelning och ledningen ville få det till två. Det vill säga åtta kärnor för en FX-processor som har fyra moduler och fyra kärnor för en A-processor med två moduler. Det här känns som en fråga där alla har rätt och ingen har fel eller har kanske alla fel och ingen har rätt?

För insatta entusiaster så visste man ändå vad man köpte sett till prestanda. Hur en FX-processors kärnor definieras förändrar ju inte prestandan. Juryn kommer sannolikt titta på hur det uppfattades brett och om åtta kärnor var vilseledande mot någon som inte var insatt i processorer. Utan att lägga någon värdering i definitionen känns det faktiskt inte som att AMD har särskilt mycket att komma med och att de kommer fällas.

Att fälla AMD är som att försöka sätta en fast definition av en kärna som inte finns. Fälls AMD i detta fallet så är det snarare domstolen som gör fel eftersom man då skulle fälla AMD för att de använder en definition som inte händelsevis är fel.

Tog bort citat av troll.
Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Fast var det inte så att man ej kunde nyttja alla 4GB minne på dessa?

Nej, det var det inte, däremot var minnet segmenterat (tror det finns en detaljerad SweC-YT som förklarar detta ingående). I efterhand hade det antagligen varit smartare att nöja sig med 3,5 GB och strypa ner bandbredden på något annat sätt. Irritationen hos många över att Nvidia varit snåla med VRAM i förhållande till AMD spelade säkert in för missnöjet, samt att de fuckade upp antalet SM-clusters (?) [eller något liknande] och felaktigt redovisade att kortet hade lika många som 980.

Permalänk
Skrivet av galenmyra:

Hoppas verkligen att det blir en rättelse till att den är 4-kärnig då det är totalt missvisande att dom har en 4-kärnig processor med 8 moduler som delar vissa resurser men ändå kallar den 8-kärnig. Speciellt missvisande är det gällande prestandan då deras "6" och "8 kärniga" processorer i bulldozer arkitekturen presterar sämre än 3 respektive 4 kärniga processorer från tidigare både AMD och Intel generationer.

Då kan dom stämma Intel för HyperThreading också när dom ändå håller på.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Patrik356b:

Då kan dom stämma Intel för HyperThreading också när dom ändå håller på.

Skickades från m.sweclockers.com

Korrekt. Min 7700K tas upp som en åttakärnig processor enligt Microsofts enhetshanterare så släng på Microsoft på den elden också. För DE LJUGER FÖR MIG REEEEE!

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Patrik356b:

Då kan dom stämma Intel för HyperThreading också när dom ändå håller på.

Skickades från m.sweclockers.com

Varför det?

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Skrivet av Bael:

Varför det?

Lika missvisande det många gånger beroende på hur butiker visar sina produkter

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

tycker rätt ska vara rätt oavsett företag... marknadsför man något för att vara något det inte är. Så är det inte mer än rätt att någon klämmer åt företagen även om det gäller underdogs. Missvisande/vilseledande marknadsföring är så sjukt störande. Tycker inte heller detta går att försvara med att man kan söka på nätet för infon eller liknande.. köper man en produkt ska det tydlig framgå vad det är man köper allt annat borde/bör vara oacceptabelt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Patrik356b:

Lika missvisande det många gånger beroende på hur butiker visar sina produkter

Skickades från m.sweclockers.com

Du menar att Intel ska stå till svars för hur enskilda butiker marknadsför Intels produkter?

Står i min enhetshanterare (I7 4790K): 1st socket, 4st kärnor, 8st logiska processorer... vari ligger bedrägeriet?

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wassle:

tycker rätt ska vara rätt oavsett företag... marknadsför man något för att vara något det inte är. Så är det inte mer än rätt att någon klämmer åt företagen även om det gäller underdogs. Missvisande/vilseledande marknadsföring är så sjukt störande. Tycker inte heller detta går att försvara med att man kan söka på nätet för infon eller liknande.. köper man en produkt ska det tydlig framgå vad det är man köper allt annat borde/bör vara oacceptabelt.

Problemet är att när det inte finns någon standard vad en kärna är och därför finns det heller inte någon standard för vad som är felaktig marknadsföring i detta fallet. Alltså kan man på något sätt säga att det är en åttakärnig processor så är det inte fel att marknadsföra det som det. Och eftersom det inte finns något som säger att två halvkärnor inte kan räknas som en kärna så bygger denna stämning på ingenting.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem

@Sveklockarn:
Då nvidia 970 och att den sista bussen inte var åt båda är en annan sak och innan. Det visades hur minnet segmenterades ...
Det var en ren lögn. Men visst det dög, men att ljuga en rakt upp i ansiktet.

Ser inte rickigt kopplingen.
Även om jag har en 1150t som långsamt springer. på sina 800mhz i idle.

Visa signatur

CPU: 5900x. Mem:64GB@3200 16-17-17-34-1T. (ImDIsk)
GPU: 1080 Ti@ca 6-7%OC. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Realtek to Z-2300 for VOIP.

Permalänk
Medlem

@Xinpei:
Ja den Kan utföra 2 saker samtidigt. Men den kan bara göra en sak i vissa fall. Det är ju det hela tjafset handlar om. =(

Edit:
Samt marknadsföring.

Visa signatur

CPU: 5900x. Mem:64GB@3200 16-17-17-34-1T. (ImDIsk)
GPU: 1080 Ti@ca 6-7%OC. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Realtek to Z-2300 for VOIP.

Permalänk
Skrivet av Xinpei:

Eftersom det inte finns någon fast definition av vad en kärna är så är det inte alls missvisande att kalla AMDs Bulldozer för en åttakärnig processor. Att prestandan är sämre än tidigare generationer är bara ett skumt kriterium att förklara vad en kärna är på.

Jo, bara för att det inte finns någon fast defentition så betyder det ju inte att ett ord inte kan ha en innebörd eller att folk inte kan ha en allmän uppfattning om vad man förväntar sig av begreppet kärna. Jag tror att dom flesta inte uppfattar en processor med 4 kärnor som är delad i 8 delkärnor/moduler/kalla det vad du vill, som en 8-kärnig processor, och det är det jag pratar om.

Permalänk
Medlem

Trams, folk har inte blivit lurade, 99% vet väl inte ens vad en kärna är för något.

Permalänk
Medlem

Lyckas de där så stämmer de väl Nvidia för benämningen Cuda "Cores" sedan.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Hoppas de förlorar. Jag ser dem som 4. Men de funkar som 8 på rickigt så läge min inte behöver använda 2 FMAC samtidigt.

Visa signatur

CPU: 5900x. Mem:64GB@3200 16-17-17-34-1T. (ImDIsk)
GPU: 1080 Ti@ca 6-7%OC. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Realtek to Z-2300 for VOIP.

Permalänk
Medlem

@Wassle:
Jaså???
MS ville ha extra betalt för att det var fler kärnor på samma processor. Så gamla 2000 pro 1-2 cpu. var det tjafs om hur det skulle klassificeras. Det var en väldig röra där och den var inte färdig/är inte en. De ändrar lite som de vill.

Edit:
P4 med HT?

Visa signatur

CPU: 5900x. Mem:64GB@3200 16-17-17-34-1T. (ImDIsk)
GPU: 1080 Ti@ca 6-7%OC. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Realtek to Z-2300 for VOIP.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sveklockarn:

Alltså, det som berörs i trådens ämne är ju en ännu mindre storm i ett vattenglas än 970-debaklet. Jag uppfattar dock (oaktat det du nämner om att det är lättare att förlåta en underdog) att det i ökande grad är många yngre människor idag [jag är 39 år och gubbe sen mer än två decennier] som tycker sig ha "rätt" till vissa produkter utan någon som helst motprestation, och när dom inte får det så blir det olika typer av emotionella utbrott som t.ex. manifesterar sig som oändliga foruminlägg om samma sak till förtret för alla andra som tvingas se dem.
Jag tycker att den liknelsen blir en ganska grov överdrift med tanke på att AMD är ett stort multinationellt företag som huvudsakligen försatt sig i en väldigt negativ ekonomisk situation genom en lång rad dåliga affärsbeslut under 2000-talet, t.ex. genom att förvärva ATI till ett massivt överpris för att sedan nästan köra det i botten genom att göra sig osams med alla samtidigt (vilket ledde till en mängd avhopp, inte minst på ingenjörssidan). Nu vet jag att det inte är lönt att försöka ha någon slags objektiv diskussion om det ämnet på Sweclockers, eftersom det har försökts så många gånger förr av mig och många andra, vilket ofelbart leder till ad hominem och massavstängningar.

Jag tycker det är imponerande och väldigt hoppfullt att AMD verkar ha lyckats hämta sig från allt elände de skapat åt sig själva. Samtidigt är jag väldigt medveten om att det tar lång tid att vända en organisation som börjat dyka, framförallt när det inkluderar bristfälligt ledarskap, regelbundna omstruktureringar och täta byten av ledarstruktur m.m. För ungefär tio år sedan så läckte det ut information om hur det gick till på insidan av AMD, vilket man förvisso får ta med ett visst mått av salt eftersom det i flera fall handlade om folk som mist jobben. Detta tycks många helt ha förträngt idag, trots att det väckte stor uppståndelse då.

3Dfx gick ju under på grund av ett liknande storhetsvansinne. Trots att de i princip satt med hela 3D-marknaden i famnen så fick de en snilleblixt att köpa upp den mediokra tillverkaren STB för att tillverka korten själva "billigare", alienerade på ett bräde alla tredjepartstillverkare genom att helt sonika sluta sälja kretsar till dem, för att sen upptäcka att bl.a. QC var katastrofalt dålig hos STB. Plötsligt fick hade de ingen annan att tillverka korten hos och fick börja hälla pengar över STB för att försöka rätta till problemen, pengar som hade behövts för att ta fram något som kunde matcha RIVA TNT2 och GeForce. Vi vet hur det gick sen, men idag är det ingen som sitter och försvarar 3Dfx och tycker att det var Nvidias fel bara för att de korsade deras väg (notera här att jag inte på något sätt likställer detta med Intels "rabattprogram" mot AMD).

Ibland är det nyttigt att syna sin egna gudar. Det finns ingen skam i att AMDs historiska problem i hög grad berodde på dem själva, utan man kan bara krasst konstatera att ingen är för stor för att misslyckas. Det gäller i hög grad även för Intel och Nvidia, även om många fortfarande verkar betrakta dem som någon slags eviga institutioner som aldrig kommer att fallera bara för att de råkar ha dominerande ställningar på vissa områden just nu.

Det krävs inte speciellt starka glasögon för att t.ex. se att Intel varit allmänna klåpare med sina styrkretsar under ganska lång tid, där inte minst entusiastsegmentet fått riktigt efterblivna styrkretsar ihopsatta med tejp och klister. Vi behöver inte gå längre tillbaka än till hur sinnessjukt lång tid det tog att få fram Z390, en krets som borde funnits på marknaden minst ett år innan den slutligen släpptes. Vidare tycks SSD-segmenten numera vara "Enterprise", "Enterprise med ett tufft klistermärke" samt "Någon billig skit vi köpte för att vi inte orkade utveckla en egen produkt". 760p är måhända mer lovande än 600p, men de har ju lämnat konsumentmarknaden för SSDs på walkover till Samsung känns det som. Klarar de sig ändå? Säkert, men förfallet finns ju ändå där. Det är ju få som tycker att "det där möglet på limpan är ju faktiskt bara i ena hörnet, det är lugnt" och lämnar den utan åtgärd.

Ja, min liknelse var mest för att illustrera två extremer där det viktiga inte är vad man gör utan vem man är. Principiellt är det naturligtvis lika löjligt, oavsett tillverkare, och själva sakfrågan ändras ju inte, oavsett företagsnamn.

Sen kan såklart också annat spela in, som att i Nvidias fall så har de en historia av att sko sig genomn att, i konsumenternas ögon begå övertramp, och då blir det väl tillslut att bägaren rinner över för folk, om man så säger.

Men i det här fallet så handlar det om AMD, ett företag som de flesta, oavsett vart ens preferenser ligger, hoppas skall lyckas få upp lönsamheten så att chanserna ökar att de kan klämma ur sig konkurrenskraftiga produkter, om inte annat så för att konkurrens så gott som alltid leder till lägre priser, vilket är välkommet oavsett vilken tillverkare man än föredrar, så jag tror att det alltid kommer vara så att när ett kapitalstarkt företag gör bort sig, så kommer folk reagera kraftigt, medans det kommer vara lite mer dämpat när ett mindre företag gör bort sig, för man vill inte vara en del av maskineriet som får dem på fall.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Skrivet av DJ-SAAB:

När jag köpte min FX-8350 så stod de 8 kärnor på Inet men öppnade man aktivitetshanteraren så va de bara 4 kärnor och 8 trådar istället.

Antingen så har nån på AMD varit så trött att inte orka skilja kärnor och trådar eller bara missförstått vad för processor de tillverkar och tro att man håller på med en 8 kärnig men är egentligen en 4 kärnig, eller bara helt enkelt fulspel.

de stämmer ganska bra det min fx8350 den loggar 4 kärnor i windows 10 men visar Logiska 8
tog en screenshot!
https://drive.google.com/file/d/1U8iV4FHFZtfzzNdVnvxRFCR-Ed49...

Permalänk

Om man i linux sätter cpu affinity till 1,3,5 och 7 för en 8 kärnig bulldozer presterar den som väntat, vilket också görs automatiskt.
Sätter man 1,2,3,4 är den dålig men endå snabbare än endast 1 och 3.

På fyrkärnig intel sätter man 1,2,3 och 4. 5,6,7 och 8 är ht.
Av kompatibilitetsskäl hade det varit vettigare att se den som 4 kärnig med ht. Jag gissar att windows gör så.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av Bael:

I FX serien där har varje modul 2st exekveringsenheter, men märkligt är att Maxon anser att exempelvis FX-8xxx har 8st kärnor, dvs programmet Cinebench läser exempelvis en FX-8320 som 8-kärnig.

Man kan i alla fall konstatera att 8 trådar på en FX-8xxx nästan alltid ger bättre prestanda än 4 trådar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

för man vill inte vara en del av maskineriet som får dem på fall.

Jag tror att den rädslan är överdriven i majoriteten av "skandalerna". Jag påstår att det är bättre att reda ut saker och ting öppet medan alla fakta är färska, än att lägga locket på för att skapa frågor som kommer vara svårare att svara på i efterhand.

Permalänk
Skrivet av Bael:

Du menar att Intel ska stå till svars för hur enskilda butiker marknadsför Intels produkter?

Står i min enhetshanterare (I7 4790K): 1st socket, 4st kärnor, 8st logiska processorer... vari ligger bedrägeriet?

Inte enskilda, merparten! Det är där problemet ligger.
Står 4 kärnor i Aktivitetshanteraren på min laptop som har "2c4t" till exempel.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Korrekt. Min 7700K tas upp som en åttakärnig processor enligt Microsofts enhetshanterare så släng på Microsoft på den elden också. För DE LJUGER FÖR MIG REEEEE!

Skrivet av Patrik356b:

Inte enskilda, merparten! Det är där problemet ligger.
Står 4 kärnor i Aktivitetshanteraren på min laptop som har "2c4t" till exempel.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kan skriva ett program till er som visar att ni har 128 kärnor dygnet runt hela året, om ni blir gladare då.
En ide är väll att man tar bort processorinformationen från alla operativsystem, så är problemet löst.

Känns lite efterblivet om folk bara skulle gå på antalet cores, prestanda är väll det man bör gå efter?
En 8-kärnig celeron på 2.0 eller en 4-kärnig i7 på 4.5?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Patrik356b:

Inte enskilda, merparten! Det är där problemet ligger.
Står 4 kärnor i Aktivitetshanteraren på min laptop som har "2c4t" till exempel.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja vad står det i din aktivitetshanterare? 2st kärnor samt 4st logiska processorer kanske?

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Xinpei:

Korrekt. Min 7700K tas upp som en åttakärnig processor enligt Microsofts enhetshanterare så släng på Microsoft på den elden också. För DE LJUGER FÖR MIG REEEEE!

Skrivet av Patrik356b:

Inte enskilda, merparten! Det är där problemet ligger.
Står 4 kärnor i Aktivitetshanteraren på min laptop som har "2c4t" till exempel.

Skickades från m.sweclockers.com

Vilken version av Windows kör ni egentligen? Detta är vad man borde se för en 2C/4T CPU

Och var får Windows den informationen ifrån? Exakt samma ställe som Linux, MacOS etc får informationen från: x86 instruktionen CPUID.

Är väl lite här AMD har ett problem. Deras ingenjörer som redan gjort en definition av vad som är SMT och vad som är kärnor, för FX-8xxx ansåg de att det handlar om en CPU med fyra kärnor och två trådar per kärna.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Och var får Windows den informationen ifrån? Exakt samma ställe som Linux, MacOS etc får informationen från: x86 instruktionen CPUID.

Är väl lite här AMD har ett problem. Deras ingenjörer som redan gjort en definition av vad som är SMT och vad som är kärnor, för FX-8xxx ansåg de att det handlar om en CPU med fyra kärnor och två trådar per kärna.

Kan i princip inget om sådan kod, men var står det "insert numbers of moduls" ?

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless