Artefakter och restart av svart skärm Asus Ultrawide 34"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Artefakter och restart av svart skärm Asus Ultrawide 34"

Hej

Har en Asus ultrawide 34" rog skärm som kör i 100hz med ett Geforce 1070 Strix kort i ett itx chassi.

Temps och allt ser bra ut, 70-80 på moderbordet, prollen är 57C i load (vattenkylning) och grafiken är 65C ca.

Får dock artefakter för några sekunder ibland när jag spelar och streamar samtidigt eller ibland bara när jag spelar och sen startar skärmen om sig. Dvs blir svart och sen ibland kommer den tillbaka och ibland verkar den ha problem och kör flera omstarter. Verkar som de första kanske var drivers med uppdaterade gamla till nya och samma fel kvarstår.

Kan du vara kabeln från grafikkortet (displayport) kabeln som följde med eller tror ni det är något annat?

Någon som har varit med om detta förut eller vet en lösning?

Tacksam för svar då det är väldigt irriterande.

Händer aldrig i Windows när man jobbar eller surfar etc. Endast vid hög load och gaming.

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Uppdatering: Kollade temps nu vid gaming load, cpu 69 C , minne 56 C , grafik 70 C och VRM MOS 98 C , så frågan är om VRM är för varmt. Vad tror ni?

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av ericsundell2:

Uppdatering: Kollade temps nu vid gaming load, cpu 69 C , minne 56 C , grafik 70 C och VRM MOS 98 C , så frågan är om VRM är för varmt. Vad tror ni?

VRM är skapade för att tåla höga temperaturer, så det är helt normalt.

Jag skulle gissa på att det är grafikkortet som spökar. Testa med ett annat grafikkort till att börja med, alternativt testa skärmen med en annan burk.

Låter som om du har en ROG Swift? Hade varit surt om det är den som strular.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

@Crozzfajor: Japp rog swift. Ultrawide den stora med g-sync som var svin dyr vilket är surt om den börjar krångla.

Ok. Men då är de inte vrm. Hmm. Får testa vidare. Händer endast när de blir tung loading iallfall och grafiska saker som spel.

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av ericsundell2:

@Crozzfajor: Japp rog swift. Ultrawide den stora med g-sync som var svin dyr vilket är surt om den börjar krångla.

Ok. Men då är de inte vrm. Hmm. Får testa vidare. Händer endast när de blir tung loading iallfall och grafiska saker som spel.

Löste detta sig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Crozzfajor:

Löste detta sig?

Nej tyvärr inte.

Det är helt random och kommer bara ibland när jag spelar. Kan spela flera lol spel och sen kommer det.

Och de kommer bara vid hög load och spelande.

Tempsen är bra där grafikkortet maxar kanske på 70 C inte mer men ofta mindre på ca 65-66 C.

Prollen är på 56-65 C och moderkortet ligger på omkring 77 C förutom just den där varma delen.
Kör corsair vattenkylning på prollen så de funkar bra och har inte clockat ryzen utan kör stock.

Har ingen aning vad som är fel faktiskt.

Har testat gamla geforce drivers och nyaste och ingen skillnad.

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2011

Har du testat det jag skrev tidigare?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
The Culture
Registrerad
Feb 2013

Om du har en Asus PG348Q så är 100Hz en överklockning. Skärmens normala frekvens är 75Hz. Kanske är därför det ballar ur?

Core i7 5820K @ 4.5GHz | Asus Strix X99 Gaming | Palit Super Jetstream GTX 1080 | 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz | Intel® 750 SSD 400GB PCIe, Samsung 840/850 Evo 750GB & 1TB | Asus 12x Blu-Ray Combo | Phanteks Enthoo Luxe | 3x Nanoxia Deep Silence 140mm + 5x 120mm | Corsair H105 | Corsair AX1200i 1200W | Windows 10 Pro | Asus ROG Swift PG348Q | Audio Pro Addon T12 | Sennheiser HD650 | Corsair Vengeance K70 | Mad Catz R.A.T. 7 MMO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

PG348Q?
Testat att sänka skärmens överklock till typ 90-95?
Jag böt 3 gånger via Asus rma då de inte klarade 100hz ordentligt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2018

Får till och med gamla grafikkort artefakter nu? wtf? ;O

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av MrPe:

PG348Q?
Testat att sänka skärmens överklock till typ 90-95?
Jag böt 3 gånger via Asus rma då de inte klarade 100hz ordentligt.

Det kan mycket väl ha varit kabeln också. Personen jag köpte min PG279Q av kunde inte köra 165 Hz med den medföljande kabeln utan blinkande. Efter att han bytt till den relativt billiga DP 1.4-specificerade kabeln nedan (är ganska säker på att det är den åtminstone) försvann problemen helt.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4660089

Oavsett orsaken tycker jag att förslaget att testa en lägre Hz låter bra.

Skrivet av TimeCommando:

Får till och med gamla grafikkort artefakter nu? wtf? ;O

Var ser du det? Ser bara att han testat gamla drivrutiner.

Antec P280 | Corsair RM750x | ASUS ROG Strix X370-F Gaming | Ryzen 7 1800X | G.Skill Trident Z RGB 3200MHz CL14 2x16GB | ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC | Samsung 970 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 1TB | Samsung 840 Pro 256GB | Sound Blaster Z | ASUS PG279Q + QNIX QX2710

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Crozzfajor:

Har du testat det jag skrev tidigare?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej har inget extra grafikkort. Men funderar på göra det.

Skrivet av Bascule666:

Om du har en Asus PG348Q så är 100Hz en överklockning. Skärmens normala frekvens är 75Hz. Kanske är därför det ballar ur?

Ok. Har helatiden kör med 100 så kanske värt ett försök.

Skrivet av MrPe:

PG348Q?
Testat att sänka skärmens överklock till typ 90-95?
Jag böt 3 gånger via Asus rma då de inte klarade 100hz ordentligt.

Ok. Hmm. OM inget annat fungerar kanske man ska kontakta komplett och säga att skärmen spökar.

Skrivet av TimeCommando:

Får till och med gamla grafikkort artefakter nu? wtf? ;O

Skrivet av blunden:

Det kan mycket väl ha varit kabeln också. Personen jag köpte min PG279Q av kunde inte köra 165 Hz med den medföljande kabeln utan blinkande. Efter att han bytt till den relativt billiga DP 1.4-specificerade kabeln nedan (är ganska säker på att det är den åtminstone) försvann problemen helt.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4660089

Oavsett orsaken tycker jag att förslaget att testa en lägre Hz låter bra.

Var ser du det? Ser bara att han testat gamla drivrutiner.

Jo det är absolut nått som jag kanske borde testa att köpa en ny DP kabel med 1.4. Jag kör på den som kom med skärmen så den borde juh klara av det med tanke på att det är den som skickas med skärmen.

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av ericsundell2:

Jo det är absolut nått som jag kanske borde testa att köpa en ny DP kabel med 1.4. Jag kör på den som kom med skärmen så den borde juh klara av det med tanke på att det är den som skickas med skärmen.

Det hade jag också trott men tydligen är det inget man kan räkna med i 100% av fallen. Många av de Deltaco-kablar jag köpt i olika former har ju också gått att öppna och sedan försluta igen på exakt samma sätt så det är inte omöjligt att du kan lämna tillbaka den om den inte gör någon skillnad.

EDIT: Det var tydligen kabeln listad nedan men lustigt nog får man mest upp en helt annat kabel om man söker på det modellnumret hos Deltaco själva. Drog därför iväg ett mail till dem och frågade då jag blev nyfiken själv på vad som skiljer då specifikationerna verkar i princip identiska.

https://www.data-systems.fi/tuote/deltaco-displayport-kaapeli...

https://www.deltaco.lv/lven/accessories/computer-accessories/...

https://nordickeyboards.se/product/34618

Antec P280 | Corsair RM750x | ASUS ROG Strix X370-F Gaming | Ryzen 7 1800X | G.Skill Trident Z RGB 3200MHz CL14 2x16GB | ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC | Samsung 970 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 1TB | Samsung 840 Pro 256GB | Sound Blaster Z | ASUS PG279Q + QNIX QX2710

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av blunden:

Det hade jag också trott men tydligen är det inget man kan räkna med i 100% av fallen. Många av de Deltaco-kablar jag köpt i olika former har ju också gått att öppna och sedan försluta igen på exakt samma sätt så det är inte omöjligt att du kan lämna tillbaka den om den inte gör någon skillnad.

EDIT: Det var tydligen kabeln listad nedan men lustigt nog får man mest upp en helt annat kabel om man söker på det modellnumret hos Deltaco själva. Drog därför iväg ett mail till dem och frågade då jag blev nyfiken själv på vad som skiljer då specifikationerna verkar i princip identiska.

https://www.data-systems.fi/tuote/deltaco-displayport-kaapeli...

https://www.deltaco.lv/lven/accessories/computer-accessories/...

https://nordickeyboards.se/product/34618

Har beställt den kabeln nu så får testa och sen återkomma här med vad som händer.

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av ericsundell2:

Har beställt den kabeln nu så får testa och sen återkomma här med vad som händer.

Ja, gör gärna det. Blir intressant att se om fler har problem orsakade av undermåliga kablar.

Antec P280 | Corsair RM750x | ASUS ROG Strix X370-F Gaming | Ryzen 7 1800X | G.Skill Trident Z RGB 3200MHz CL14 2x16GB | ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC | Samsung 970 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 1TB | Samsung 840 Pro 256GB | Sound Blaster Z | ASUS PG279Q + QNIX QX2710

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av blunden:

Ja, gör gärna det. Blir intressant att se om fler har problem orsakade av undermåliga kablar.

Har testat med nya kabeln nu och det verkar som att problemet är löst!

Har bara hunnit testa i 2 dagar men inte sett felet när jag spelar så troligtvis var det kabeln som följde med skärmen som spökade vid 100hz.

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av ericsundell2:

Har testat med nya kabeln nu och det verkar som att problemet är löst!

Har bara hunnit testa i 2 dagar men inte sett felet när jag spelar så troligtvis var det kabeln som följde med skärmen som spökade vid 100hz.

Skönt!

Kan fortfarande tycka att det är lite dåligt av Asus att inte inkludera en bättre kabel som klarar angivna hastigheter men köper hellre än ny kabel än att krånga med att returnera en skärm.

Deltaco svarade förresten "De skall vara lika, DP8K-1020 ersätter DP-1420".

Antec P280 | Corsair RM750x | ASUS ROG Strix X370-F Gaming | Ryzen 7 1800X | G.Skill Trident Z RGB 3200MHz CL14 2x16GB | ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC | Samsung 970 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 1TB | Samsung 840 Pro 256GB | Sound Blaster Z | ASUS PG279Q + QNIX QX2710

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av blunden:

Skönt!

Kan fortfarande tycka att det är lite dåligt av Asus att inte inkludera en bättre kabel som klarar angivna hastigheter men köper hellre än ny kabel än att krånga med att returnera en skärm.

Deltaco svarade förresten "De skall vara lika, DP8K-1020 ersätter DP-1420".

Nu kom det tillbaka. Inte löst!

Samma artefakt problem med nya kabeln. Kommer sällan när man spelar LOL t.ex.

Vad är nästa felsökning, grafiken eller?

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av ericsundell2:

Nu kom det tillbaka. Inte löst!

Samma artefakt problem med nya kabeln. Kommer sällan när man spelar LOL t.ex.

Vad är nästa felsökning, grafiken eller?

Jag skulle nog först testa om problemet försvinner om du sänker uppdateringsfrekevensen på skärmen en aning, även om det bara är några Hz. Då kan du förhoppningsvis få indikationer på om det är ett bandbreddsproblem eller något annat.

Antec P280 | Corsair RM750x | ASUS ROG Strix X370-F Gaming | Ryzen 7 1800X | G.Skill Trident Z RGB 3200MHz CL14 2x16GB | ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC | Samsung 970 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 1TB | Samsung 840 Pro 256GB | Sound Blaster Z | ASUS PG279Q + QNIX QX2710