hd 650, fortfarande bra? 15 år senare

Permalänk
Medlem

hd 650, fortfarande bra? 15 år senare

Tjena! Jag använder sennheiser hd 650 med asus essence stx 2. Jag är ingen expert på musik/ljud men uppskattar verkligen dessa lurar men har egentligen inget att jämföra med, har tidigare bara använt gamingheadsets och de låter ju ganska dåligt i jämförelse.

Det jag undrar lite över är om mina hörlurar och ljudkort är up to date fortfarande, hd 650 är ca 15 år gamla men det kanske inte spelar så stor roll? Har haft de i 4-5 år nu och tanken var väl att köra på till de går sönder eftersom jag fortfarande är lika nöjd som när jag köpte dom. Men det där med att lurarna är 15 år gamla får mig att fundera om jag kanske kan få betydligt bättre upplevelse med andra lurar i liknande prisklass?

Och vad ska man ha egentligen, hört mycket snack om amp hit och dit, jag har ju ett ljudkort. Är det sämre på något sätt? Amp finns ju inbyggt i ljudkortet men kanske inte är ritkigt samma grej?

Permalänk
Medlem

Vet ej hur mycket kräm det är i ditt ljudkort, men jag upplevde en stor skillnad i mina HD600 när jag skaffade en mer kraftfull förstärkare.

I övrigt har jag svårt att se vilken del av luren som skulle förbättras, jag menar, de är lätta, bekväma och låter bra. Är väl snarare om man är intresserad av andra funktioner (typ trådlösa, eller med surroundljud) som det kan vara läge att uppgradera.

Permalänk
Medlem

Högtalare eller hörlurar som var bra för 20 år sedan är bra idag också. Tekniken har inte utvecklats så mycket på den punkten.

Permalänk
Medlem

Hd650 forfarande guld standard

Permalänk
Medlem

Behåll lurarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Mina är 7 år gamla och använda i princip varje dag. Fortfarande imponerad ibland över hur bra dom låter, speciellt med en kraftfull hörlursförstärkare. Jag har en egenbyggd rörförstärkare som jag gillar enormt tillsammans med HD650.

Visa signatur

5G 9900k < EKWB LC > RTX2080S | Corsair 32GB C16@3.4G
Asus Z390-F | Seasonic Focus Platinum 750W | XB271HU
970EVO 500GB | Sennheiser HD650 + LCX+SDAC | 20TB TrueNAS Core

Permalänk
Medlem

Hd650 är utmärkta. Inget i samma prisklass kommer vara en uppgradering.

Permalänk
Medlem

@aaaaaaaaaa: Har haft många olika lurar och headset med inga har varit lika bra som mina HD650

Permalänk
Medlem

Jag tror dina hörlurar hade mått bra med en bättre amp

Visa signatur

Fractal Design Define R5 | ASUS Strix Z370-F | ASUS Rog Strix 2080 Ti

i7 8700K | Noctua NH D15 | Corsair 32GB/3200MHz/DDR4 | M.2 NVME 1000gb | SSD 250gb + 500gb | Corsair RM750X

Fidelio X2 | Sennheiser HD 58X | Mayflower ARC | Vortex Pok3r | Logitech G Pro Wireless | Asus PG279Q

Permalänk
Medlem

Vill du testa på något nytt så köp en rörförstärkare, men behåll ditt ljudkort som DAC.

Permalänk
Medlem

Har haft mina 650 sen 2012 och använder Asus xonar STX , lyssnar ca 3000 timar per år så det har ju blivit en del timmar med åren.
De sitter lite lösare på huvudet jämfört med första halvåret annars är det problemfritt , förutom en ny sladd som fick införskaffas.
Den låga vikten är oslagbar enligt mig och utformningen på vadderingen på hjässan är underbar enligt mig.
kanske hade de kunnat vara lite djupare eller med lite större "vaddering" runt öronen.
kör på lägsta "ohm inställningen" dvs 0-64 och kring 35 % på volymen och det är mer än nog trots att lurarna är på 300 ohm har testat köra på 300-600 ohm inställningen men då kan man max höja till 10% på volymen.
så kraft nog att driva 650 finns det i ljudkortet sedan kanske DACen inte är det bästa som finns men för pengen så är det nog få DACar i samma prisklass som är märkbart betydligt bättre känns det som. kör helt platt EQ med 30hz bandet aningen upphöjd och tycker de har ganska skönt gung för att vara öppna ändå kanske för att de börjar ha så många lyssningstimmar.
som alla redan vet så trollar 650 bort alla vassa SSS ljud och skrikiga låtar som gör att man normalt sett blir lyssningstrött.
Hade 650 haft 700 lurens utformning och komfort så hade jag lätt uppgraderat men 700 är hemsk i jämförelse då jag inte pallar vass diskant.

Visa signatur

MSI 2080TI
9900k Noctua NH-D15
Asus ROG Swift PG278Q | Sony A9G 65"
IFI ZenDac + Audeze LCD 2 Classic / Sennheiser HD 650 HK 970 + Heco Music Style 900
Seasonic PRIME 850W Gold

Permalänk

Klart att HD650 är lika bra som när de släpptes. Och som flera nämner finns det mer roliga saker att driva dom med än då de var nya. Men det finns också mer bra alternativ nu än då. Ibland kan det vara roligt att testa lurar med annan ljudkaraktär. HD650 är fortfarande erkänt bra, men samtidigt saknar de gnistrande topp som en del lurar och lika djup och detaljerad bas som andra. Det beror ju helt enkelt på vilket ljudideal du föredrar och till vilken musik. I ca: samma prisklass finns andra, både dynamiska och planar magnetiska lurar, som absolut ger lika mycket för pengarna men så klart låter lite annorlunda.

Visa signatur

Ananda - T5.3 - A2C - Sine
Burson Soloist 3XP

Permalänk
Inaktiv

Har mixxat i mina 650 i 2 år nu.

Bästa investering jag någonsin gjort. Finns gott med högkvalitativa preamps som lätt kopplas till datorn med usb nuförtiden med.

Tycker helt klart Sennheiser är bäst på marknaden när det gäller silkeslena mellanregister, får vilken melodi som helst att låta underbart. Om du letar efter nått mer OUMPF i basen (aka alla högtalare och mainstream hörlurar på marknaden) kanske kika åt ett annat håll eller komplettera med ett par monitorer.