Kan man spela in digital TV på en server?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2019

Kan man spela in digital TV på en server?

Hej!
Om en månad kommer jag att få digital TV via Banhof. Detta ger mig bekymmer då jag av och till är på resa, ibland även utanför Europa, då jag skulle vilja spela in TV program som jag följer på min i Sverige placerade "lokala server".
Inspelningen tänker jag mig att jag skulle kunna programmera remote med en på min lokala server installerad inspelningsprogramvara.
När TV-programmet är inspelat avser jag ladda ned programmet (över natten beroende på tillgänglig bandbredd) som en fil i lämpligt format mp4, MPEG-2 eller vad som går att skapa.
Hauppauge WinTV hade/har för analog TV signal en lösning med WINTV-HVR-930C HD där det är enkelt att hantera mina inspelningsbehov enligt ovan.
Vad har ni för tips till lösning (hård- och mjukvara) för mig för att få till ovanstående?

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har inte kanalerna en playtjänst du kan använda så du slipper spela in nått ?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2019

@mrqaffe: De Playtjänster jag testat begränsar ofta sändningsrätten för play till inom Sverige, det andra problemet är att bandbredden på Internet där jag befinner mig är så dålig att playtjänsterna "hackar" eller blir nästintill omöjliga att använda. En nedladdad fil men innehållande program löser detta även om nedladdningen kan ta upp till ett dygn och ibland längre tid.