Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2018
Skrivet av reza666:

Många felaktigheter i dina argument! Vi i Sverige och flera länder lever i en bubbla. Kolla på Venezuela, Iran och många andra länder där pengar är mer eller mindre värdelöst, varför? Korruption? Ju det kan hända här. Plus att pengar trycks utan kontroll.
När USA tog bort guldstandarden så blev pengar värdelöst. Innan det så ju det fanns ett värde i det men idag är det värdelöst då det inte backas av något. Ju ett löfte från staten som kan dras tillbaka så fort det inte passar.
Tänk efter också lite, har din lön gått upp dubbelt så mycket på säg 10 år? de flesta skulle nog säga nej. En Sandwich glass kostade en gång i tiden 8kr, idag 21kr. En anledning är att värdet på våra pengar går ner sakta men säkert.

Och Bitcoin kan bli ett världsvaluta , det var 6:e största valutan för 1 år sedan och det var byggd på hype. Idag är priset betydligt lägre men det fundamentala är desto starkare. Så när de rika och instituten kommer in så lär priset gå upp betydligt mer. Ingen garanti men det är vad jag strävar efter. Bitcoin har en fast tak och ingen kan printa ut mer. Med Lightning network kommer det också att kunna hantera lasten som krävs för att hantera miljoner transaktioner i sekund. Plus att ingen annan Bank / kortsystem (Visa/Mastercard) har haft lika hög uptime som BTC.
https://bitcoinist.com/visa-network-crashes-bitcoin-boasts-99...

De grafer som visar på trenden säger att vi går bara uppåt:
https://www.blockchain.com/charts/n-transactions?timespan=all
Dessutom är det numera lagligt att handla med Bitcoin på flera ställen runt om i världen. Till ex i USA kan man betala skatt med BTC (tror det var texas), och i Wyoming öppnar de upp dörrarna för crypto.

Samma sak med ATMS som installeras:
https://coinatmradar.com/charts/growth/

Vad gäller strömmen som går till BTC, ju det är så klart inte bra MEN guld som ex drar betydligt mer i energi att urvinna. Vad är det för lönt att länder sitter på flera ton guld? Egentligen inget. EX:
https://www.longhash.com/news/bitcoin-uses-a-lot-of-energy-bu...
Plus att mycket av BTC elen kommer från grön källa:
https://bitcoinist.com/bitcoin-mining-renewable-coinshares/
Hörde i radion idag att BTC drar 1% av den energi som går åt USA's militära aktiviteter i världen.

Och med tanke på att man kan ersätta alla värdelösa pengar med Bitcoin så tycker jag den kostnaden är inget att diskutera om. Tänk sååååå mycket energi som ska gå åt att skapa pengar, flytta det, bevaka, alla banker, all säkerhet, all flyg och transport, alla mynt som ska skapas, alla pengar som ska brännas osv osv.
Bitcoin har inga av dessa problem!

Om man ska vara kritiskt mot något så får man ställa det mot existerande system och vara ärlig mot sig själv. Inte upprepa det alla säger som papegojor typ

Sen kan jag se att i framtiden man kommer att övergå till annan konsensus mekanism som nu Ethereum ska använda. Då lär vi slippa elen (eller en stor del av det). I dagsläget är det inte det som är problemet. Stora problemet är att vinna över korrupta banker och media som sprider falsk information och hjärntvättar folk och sprider falsk information.
Jag menar alla pratar om att BTC används av kriminella. Ok men vad använde vi innan Bitcoin? Och med tanke på att det är knappt 1% av världen som ens använder Bitcoin så undrar jag vad de använder just nu? Är det någon som säger att vi ska ta bort vanliga pengar? nääää

ps. PÅ tal om att printa pengar, kolla hur mycket värdelöst pengar som printas ut, US har 22 Triljoner i skuld...
http://www.usdebtclock.org/

pss. som märks så gillar jag området fråga på om du undrar något, kan rekommendera att du läser på lite mer om ämnet. Det är mycket du kan lära dig.

Jag har läst på massor i ämnet och vidhåller min ståndpunkt. Investerade lite själv och tjänade en slant men det var istället för lottospel, riskpengar, lekpengar, kalla det vad du vill. Kostnaden för att upprätthålla kontanter håller jag med om är stor men det är exakt det tråden handlar om, att bli kontantfritt. Bitcoin, eller annan valuta som skapas ur intet, utan reell värde kommer aldrig ersätta en substansiell valuta. Ett lands skuld har inget med detta att göra, men är oroande ur andra aspekter. Skuld kan du ha oavsett om du har det i bitcoin eller inte.

Du, liksom många, som förespråkar dessa valutor har ett beteende som påminner mycket om en annan strömning i samhället, ”anti-vaccers”. Googlar, hittar sanningar online och förespråkar att alla andra sprider false news, är korrupta, hjärntvättade av något ”samhälle” med mera med mera. Det är ett farligt och extremt ovetenskapligt.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av reza666:

Om man ska vara kritiskt mot något så får man ställa det mot existerande system och vara ärlig mot sig själv. Inte upprepa det alla säger som papegojor typ

Känns ju lustigt att du säger det när du bara ger källor inifrån din egen filterbubbla och refererar till allt utanför den som fake news.

Fast även om jag personligen inte känner att jag har så mycket att lära av den inställningen, finns det säkert andra som skulle välja dig till president.

Lycka till med kampanjandet!

es en zp rz lw ho wc az em sc

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av Petterk:

@reza666

Tror du tänker lite fel, en Sandwich kostar under 8 kr styck på min ICA-butik i 6-p. Att den säljs löst för runt 20 kr är ju för att det ska löna sig att sälja den löst.

Sen behöver du givetvis inte ge ut några mer pengar för att värdet ska sjunka.

Men nu tänker du fel, jag köpte som sagt löst för 8kr. Och visst minskar värdet om du printar mer värdelöst pengar. Köpkraften minskar. Det är 101 ekonomi typ.
Läs på: https://www.investopedia.com/insights/what-is-the-quantity-th...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av reza666:

Men nu tänker du fel, jag köpte som sagt löst för 8kr. Och visst minskar värdet om du printar mer värdelöst pengar. Köpkraften minskar. Det är 101 ekonomi typ.
Läs på: https://www.investopedia.com/insights/what-is-the-quantity-th...

Och den har kostat ännu mindre. Pengar kan fortfarande förlora i värde om du tar pengar ur cirkulation eller inte inför några pengar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Jul 2001

@reza666

För att vara riktigt sakliga genomsnittslönen 1994 var 15523 kr, medan genomsnittslönen 20 år senare var 31400 kr. Att styckpriset på en Sandwich ökat från 8 till 16 kr på dessa år är inget konstigt. Samtidigt har produktionspriset eller ens inköpspriset inte ökat särskilt mycket, men du kan ju idag inte anställa en glassförsäljare för 12000 kr/m.

Säg att en glassförsäljare idag köper in en Sandwich för 6 kr exkl moms (vilket är nära det riktiga priset). Hur mycket får de vid försäljning av glassen? Med försäljningspris på 21 kr inkl moms så får de 12:75 kr. För 25 år sedan hade de fått kanske 2-3 kr. På dessa år har det också skett en betydande förändring bland konsumenterna, idag är inte den enda glassen i frysen GB Big Pack och vi köper inte glass styckvis i samma omfattning.

Från 94 till idag (eller 2017) har alltså genomsnittslönerna gått från ca 15600 kr till 33700 kr (2017). Så det är självklart du inte kan ta en varas pris från 94 och knappa in i en inflationskalkylator och säga att allt är mycket dyrare än det borde vara. Jo folks löner har gått upp till det dubbla på 20 år.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2002

Har betalat kontant flertal gånger på sweclockers marknad. Verkar uppskattas..

i7 3930K@4.5GHz | 32GB | Asus P9X79 | Geforce Titan
i7 2600K@4.5GHz | 16GB | ASRock Z77 Extreme6 | Geforce GTX 970