3D skrivare: Hitta vad det är för kretskort och om jag kan upgradera det???

Permalänk
Medlem

3D skrivare: Hitta vad det är för kretskort och om jag kan upgradera det???

Tja. Vet inte riktigt vilken kategori jag skulle lägga denna tråden i.
Men det handlar om att jag har en 3d-skrivare som jag har haft i över 5 år.
Kan säga att jag är väldigt missnöjd med den.
Jag köpte en: Aworldnet A600 USB 3D printer DIY Prusa Reprap with 1.75mm.

Problemet med den är kalibreringen av plattan.
Det är ett rent %&#¤#%&.
Under alla åren jag har haft den har jag nog skrivit ut 3 saker.
Allt på grund av kalibreringen av plattan. Kalibreringen brukar ta 2-8h per utskrift. Något som dödar glädjen med skrivaren. Och har man småbarn kan man inte ha den på ett ställe så att den är färdigkalibrerad.
När jag köpte den fanns inte självkalibrering som det finns på nästan alla i dagen samhälle.
Dock är det ju bara en givare eller en brytare för att få den funktionen. Redan på den tiden letade jag på nätet efter någon givare/brytare för självkalibrering (Auto leveling) .
Nu tänkte jag ta tag i detta igen.
Vet någon vad jag har för kretskort? Letat över allt på nätet men kan inte hitta just vad min modell är för någon? Måste veta det för att få reda på om jag kan lägga in en givare på detta kretskortet, samt ändra firmware på kortet.

Annars vilken kretskort hade ni kört på om ni hade köpt nytt kretskort?

Detta är all informationen jag fick när jag köpte skrivaren på kretskortet:

Permalänk
Medlem

Inte för att vara negativ mot din vilja att fixa den men man får ju en begagnad prusa mk3 för under 5000kr. Känns som att det är lika bra att köpa en mot att köpa nytt kontrollerkort osv för 1000kr till en gamal härkel

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Min förhoppning var att någon kan säga vad det är för kort så att jag bara kan uppgradera firmware. Givaren kostar 15kr +68kr frakt. Så jag tycker det är dumt att köpa ny när delarna inte kostar mer. Sen känner jag att man inte har ett par tusen över, annars är det klart mycket roligare att köpa nytt

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

En brytare på z-min och skicka G-Code M119 så borde du få reda på om den triggar. Endstop står utmärkta med x,y,z uppe i vänstra hörnet på pcb3 bilden. Det är då x,y,z-max och pinnarna imellan är motsvarande för min.

Kan inte säga vad kortet är för något på rak arm, förmodligen någon minimalt modifierad version som kör marlin. Borde inte vara några större problem att läsa ut tillräckligt mycket konfig med M503-kommandot och sedan konfigurera marlin från början. Eller googla lite, säkert någon som kör samma skrivare!

Permalänk

2-8H för att kalibrera plattan?

antingen gör du fel eller så har du något väldigt okonventionell metod för att ställa in den.

har själv en Wanhao i3 som har samma kaliberingsystem som du för plattan och jag gör kalibreringen på under 10 minuter med ett vanligt A4 skrivarpapper liggandes på plattan.

tog väl iofs lite längre tid innan jag köpte ett förstärkt underrede till plattan för den där tunna aluplåten som hela byggplattan sitter upphängd på är inge vidare och hade en tendens att bli ganska banan efter ett tag. men tror aldrig jag lagt mer än max 30 min på kalibreringen.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows