Permalänk

No signal (nybyggd dator)

Tjenare!
Jag har precis byggt ihop en ny dator. Såg fram emot första starten exremt mycket men det ledde till att jag blev besviken!
Problemet är att jag inte får signal till skärmen, varken via gpu eller integrerade grafiken. Har provat tagit ur gpu och kört på bara moderkortet utan lycka. Led lampor och allt lyser som det ska. Dock verkar varken mus eller tangentbord starta upp. Dessa lyser i vanliga fall men inget händer. Har astro a40 med mixamp ikopplad och den börjar då lysa.
Allt ska vara rättkopplat.
Har några saker jag ska prova:
Cleara CMOS, koppla ur allt onödigt och bara köra det nödvändiga, testa alla ramminnen separat, kontrollera vilka av dom små fellamporna på moderkortet som lyser (hoppas ni förstår vilka jag menar).
Har ni något mer tips jag kan göra?

Min setup:
Cpu: 9700k
Mb: asus rog strix z390-f gaming
Ram: g.skill trident z
Ssd: samsung 970 evo
Kylning: ek-kit p360
Psu: seasonic focus gold 850w

Hoppas ni kan hjälpa!

Permalänk
Medlem

@patricottosson:

Om datorn startar (och håller sig igång) så kan du nog ha missat att trycka i RAM-minnena ordentligt.

Visa signatur

Computer says no...

Permalänk
Medlem

Förutom de vanliga sakerna som alla alltid rekommenderar så skulle jag testa skärmen i en annan dator. Det är ju en väldigt enkel sak att utesluta och har du ingen bild alls i en nybyggd dator så är ju kontroll av ram och att alla kablar sitter rätt osv bara rimliga chansningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Moderkort: ASRock H61M- DGS, Processor: Intel i3 3225, Grafik: GTX 460SE, RAM 2x4 GB 1600MHz ddr3 , 1TB HDD Seagate Barracuda, 450W Antec VP450P PSU och en stor svart jävla låda.

Permalänk

Har löst problemet! Verkade vara något glappt någonstanns. Körde utesluningsmetoden och pluggade ur allt onödigt och kopplade i varför sig och startade emellanåt för att se vart problemet låg. Något måste varit glappt någonstanns men nu rullar den!

Skickades från m.sweclockers.com