Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Sep 2013

Harmony hub

Tjena införskaffade mig en harmony för några dagar sen men börjar undra om det är något att ha vad tycker ni känns inte riktigt som något nödvändigt haha 😂

Fractal Design r4 | Gtx 780 | hyper 212 evo | SSD 120GB | asus Z87-A | 8GB Ram | 1,5Tb HDD | i5 3,4Ghz |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2008

Var den något att ha? Vad gör du med den? Var inne o kikade på om en Harmony Elite skulle lösa mina önskemål med ett smart hem nämligen. Skall dock testa hass.io istället men tyckte denna verkade trevlig med.

Intel NUC :(

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2015

Nödvändigt och nödvändigt...

Av allt onödigt jag köpt så är nog Harmony Hub + Companion (fjärrkontroll) det jag gillar mest. Flickvännen som normalt suckar åt alla teknikköp håller med! (Hon vet i och för sig inte vad det kostade )

Numera sköts all TV-tittande med en fjärrkontroll (förutom när de få gånger chromecasten används). T.ex. startar jag raspberryn (plex), förstärkaren och TV:n med ett knapptryck, likaså för att stänga av allt.

Det är dock inte allt, jag kan numera också ha det rent och snyggt på TV-bänken. Förstärkaren och raspberryn som tidigare var tvungen att stå synligt är nu bakom stängda luckor.

Postade den här bilden i en annan tråd för bara någon dag sedan, så varför inte igen

Någon gång kommer jag köpa lampor m.m. som fungerar med huben. Så kan man få lite mysbelysning vid filmtittande m.m. Väntar bara på att antingen bli rik, att priserna sjunker eller att det uppstår någon, på riktigt, väletablerad standard. Så jag får nog vänta länge.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2008

Toppen, tack för svaret. Jag såg en snubbe på blocket som sålde sin Harmony Elite (vilket jag då anser är kontroll + hub?) för 1500kr. Kanske värt chansa

Intel NUC :(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Jul 2005

Harmony Hub + Companion (eller Logitech Smart Control som det hette förrut) är nog bland det bästa jag köpt till TV, mediaspelare, receiver.
Enda nackdelen är att Logitetechs molntjänst är så himla låååångsam att det kan vara en prövning att programmera skiten.

Asrock Fatal1ty Z370 Gaming ITX/ac | 8700K | 32GB | EVGA GTX1070Ti
Core 500 | Corsair SF450 | Noctua NH-U14S & NF-A14 PWM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Mr*Gibson:

Harmony Hub + Companion (eller Logitech Smart Control som det hette förrut) är nog bland det bästa jag köpt till TV, mediaspelare, receiver.
Enda nackdelen är att Logitetechs molntjänst är så himla låååångsam att det kan vara en prövning att programmera skiten.

Håller med. Jag köpte bara hubben för jag försöker styra via Google Home / Alexa. Men HERREGUD vad mjukvaran är värdelös. Det är helt sjukt.

Jag hade en smart plug som jag kopplade in Tvn/förstärkaren /apple tvn in, så när jag sa "Tv on" så startade allt. Men med huben, slipper jag ha smart pluggen och jag antar att det är bättre för mina produkter att inte bryta strömmen på det sättet.

Mitt enda problem just nu är mjukvaran. Det tar för lång tid att experimentera och hålla på...

Dator: i7 8700k| [Evo 212] | asus prime z370-p | Asus 1080 TI Turbo 11GB | Fractal R4 | Corsair RM750x 750W | Seagate 7200RPM 500GB | Samsung 840 250GB [B]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jämtland
Registrerad
Aug 2009

Köpte Harmony Elite för några år sen på BF, huben följer alltid med.
Bästa köpet jag köpt, just nu har jag bara BluRay spelare, TV och soundbar som styrs av den.
Där det var lite strul efter byte av TV, men man behövde lägga till soundbaren manuell via nån enhetshanterare i TVn, sen fungerade det också bra.

Har 4 aktivteter:
* Kolla TV - Startar TV och Soundbar om de är av, sätter input på tv till den där för tillfället analoga tvn är samt rätt input på soundbar.
* Netflix - Startar TV och Soundbar om de är av, startar netflix appen i tvn. Ställer in rätt input på soundbar.
* Smart TV - Startar TV och Soundbar om de är av, startar smart tv gränssnittet, bekvämt för tex svt play, youtube och liknande som tyvärr inte har en genväg i tvn. Ställer in rätt input på soundbar.
* Watch Video - Startar TV och Soundbar och BluRay om de är av. Ställer in rätt input på tv och soundbar.
* Play Game - Startar TV och Soundbar om de är av, byter till input för switchen, tyvärr tillåter inte Nintendo tredjeparts program att starta konsolen, så det får man tyvärr göra själv. Ställer in rätt input på tv och soundbar.

Funderat på en för spotify med, men inte blivit att jag kört det så ofta via soundbaren än så länge.

Väldigt skönt iaf när besökare eller sambon bara behöver använd en fjärrkontroll till allting.
Du kan ju dessutom byta vad knapparna gör om du inte är nöjd, exit och back tex, brukar ibland ha andra funktioner, eller snarare bytta funktioner än vad jag vill ha ^^

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
som gud är min närvaro överallt.
Registrerad
Nov 2005

@Akerhage: jag kör två hub med hass.io dom styr, 2 ac,2tv ,2 sterio, shield , mibox 3s och det görs med röststyrning via alexa, det är awesome! ett annat tips är annars broadlink rm pro, den styr fler saker, dom kunde tyvärr inte styra alla funktioner på min ac dock.
fördelen med dom är att man inte behöver stänga av en rutin när nästa körs.

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag;-)

main dator: rampage v10, 6950x, Titan xp,64gig ram,intel 950,2x 10gig nic, asus 2k 165hz ips skärm, 900D custom vattenkylning.
main server: Supermicro, amd 6386se 16 trådar, 20TB i raid 6, 64gig ecc ram, 6x 10 gig nic. custom vattenkylning. 1/1gig nätverk via dedikerad fiberlina, router:usg pro4

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2015

Jag kör harmony. Precis som många andra säger går den på wifi (inte ir). Så du kan ha grejorna nästan hur som helst.

Frugan tycker det är jättebra. Styr TV, PS, iptv mm. Men det går att göra så mycket mer.

Kör även Google Home så jag kan säga "höj volymen" så gör den det.

Skickades från m.sweclockers.com