Online Backup Service?

Permalänk

Online Backup Service?

Hej,

Jag söker bästa online backup service. Hittat lista med några kandidater:

iDrive
Backblaze
Acronis True Image Cloud
Cloudberry Backup
BigMIND Home
Carbonite
Storegate

Tips på vilken av dessa (eller nån annan) som är bäst? Jag ska inte göra något komplicerat alls - bara säkerhetskopiera en stor mapp (typ 100 GB) till molnet istället för till min externa hårddisk för att sprida riskerna. Jag söker alltså inte någon synkningsfunktion utan kopieringen ska vara helt manuell (och kopian ska helst vara så exakt som möjligt med filstruktur med mera [om det nu finns något med mera] bevarat).

Borde vara världens enklaste tänker jag men hittar inget vare sig på sökning med "online backup service" eller ca hundra senaste trådarna i delforumet "Lagring" här på sweclockers - kanske FÖR enkel fråga

Tack på förhand!

Mvh Erik

Permalänk
Vila i frid

Mest modern/användarvänlig är Acronis True Image. Den kan skapa en diskavbildning (utöver vanlig filkopiering) som komprimeras i dataströmmen upp till fluffet. Kopian blir normalt ca 20% av utsprungsstorleken om det är en operativdisk.

Permalänk
Medlem

@silenedioca: Jag använder Storegate Privat för 69 kr/mån och får 250 GB. Då får jag exakt samma filstruktur och filerna lagras i sitt riktiga format. Många andra bra funktioner ingår. Lite dyrare men bra att all data lagras i Sverige och att de erbjuder svensk support.

Läs mer på https://www.storegate.com/se/

Permalänk
Medlem

Använder BackBlaze B2 (ej Backup) och betalar ca. 35 SEK/mån för 625 GB.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem

Jag kör med jottacloud, norskt leverantör som ger mig full 100mbits hastighet. Inte helt säker på att de möter alla krav men kan vara värt att kika. Det är lite billigare att köpa abbonemang via Elgiganten.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Errare human est

Permalänk

Enda nackdelen jag såg med Acronis True Image när jag använde deras cloud backup, var att ville man återställa en fil. Så fick man logga in på deras cloud via hemsidan, och tanka hem en lagom stor zip fil. Kanske inte lösningen jag hoppades på.

Så jag kör system disken till extern disk via Acronis och foton o annat via OneDrive (1 TB). Nackdelen med OneDrive är att allt måste mer eller mindre ligga på samma disk. Prövat att skapa junctions, men den synkar inte korrekt då.