Rita Alienwares nästa produkt och vinn speldatorn Area-51m värd 50 000 kronor

Permalänk
Avstängd

https://imgur.com/yKa1yL7

Alienwares nya produkt är ett tangentbord. Fördelen med detta är när vi nu börjar få telefoner, plattor och liknande med både bra grafik och styrka att använda som en ok dator så är det också dax att ett fullstort tangentbord för riktiga spel också kommer.
Tangentbordet är givetvis vikbart för att ta så liten plats som möjligt på resan och när man väl sätter sig ner och ska spela, skriva brev eller liknande så viker man upp tangentbordet och kopplar in sin telefon och vips så har man det man behöver mest. Givetvis så finns där RGB och stöd för alla typer av telefoner eller plattor till samma tangentbord. Givetvis med mekaniska brytare för att ha rätt känsla.

Tangentbordet finns också i en deluxvariant där man kan montera ett extra grafikkort i bordet så man kan köra tyngre spel direkt på sin telefon eller platta.

Det är inom de mobila enheterna som marknaden kommer att finnas i framtiden.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Inaktiv

Alienware Virtual Brain.

Du tar på dig en huvudklädnad med elektroder och rörelsedetektorer och kopplar upp dig mot nätet och stänger sedan ögonen.
Detta tar dig in i den elektroniska världen av spel, appar och program där inte enns fantasin har någon gräns.

Du behöver ingen skärm då hjärnan och synnerv bearbetas via elektroderna.

Som hjälpmedel kan du välja att se tangentbordet, händer, mus virtuellt om du är osäker eller om detta behövs för ändamålet.

Mvh
Mattias

Permalänk

Skrev all text på bilden dock!

Visa signatur

-[Asus Prime z590]-|- [Intel Core 11600k]-|-[Corsair Hydro H100i]-|-[Aorus rtx 3070 Master]-|-[Corsair 16GB 3600Mhz]-|-[Corsair LL120 RGB 120mm]-|-[Fractal Design Define 7 Compact]-
Aoc 32" 144Hz 1ms-[Logitech G502 HeroAsus Rog strix Scope Deluxe TKL

Permalänk
Medlem

Fick en timme dötid på morgonen här så tänkte att jag slänger upp ett förslag.
Ett givet gamingtillbehör idag är ju givetvis en webkamera för sina långa streamsessioner.

Framifrån:
Kamerahuset är Alienwares typiska logotyp. De gröna ögonen på alien är självklart RGB och färgen kan justeras på ögonen via någon snitsig mjukvara. Den vita pricken i "pannan" är kameran i sig.

Vy från sidan:
Halsen är böjbar för möjligheten att kunna justera in bilden perfekt. På slutet av halsen sitter ett smidigt universalfäste för alla skärmar(Kanske inte tjockskärmar )

Hur det skulle kunna se ut på en bildskärm:

Har tyvärr inte tillgång till något renderingsprogram så det blir inte bättre bilder än sådär^^

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Medlem

Ber om ursäkt för utmärkta ritskillsen, men jag tror och hoppas man får sig en bra bild över hur enheterna skulle se ut.
Det är alltså accesspunkter.
Tanken är att det ska vara high premium produkter precis som allt annat från Alienware.
Det ska vara en Lightweight AP och använder sig av DHCP option 43 i första hand för att hitta default gateway, det nätet är sen även det som sätts som klientnät om inget annat specificeras av användaren.
Hittar den inte gatewayen automatiskt eller om den sätts upp utan nätverkskabel, så kan man surfa in på en default ip adress och peka om den till rätt nät.

* Dubbla nics
- 1x 4x4:4 802.11ax (stödjer default bara 802.11ac wave2 och 802.11ax enheter).
- 1x 2x2:2 802.1n (stödjer default endast 2.4 GHz bandet, ej 802.11b men går att aktivera)
* NetFlow
* Link Aggregation
* Hue Integration på lamporna på kanterna
* Ögonen på Alien huvudet, lyser/blinkar olika färger beroende på status
- POST= Blinkar grönt
- Boot = Blinkar grönt/gult
- Letar efter kontroller = Blinkar Gult
- Hittar inte kontrollern = Blinkar rött (3 försök med DHCP)
- För lite ström = Lyser Rött
- Ingen ansluten men allt ok = Lyser Gult
- Någon ansluten = Lyser Grönt
* Bra material, stål eller liknande, får inte kännas plastig.
* Möjlighet att sätta i analyseringslägs där apn agerar spectrum analyzer. Integration med andra AWAPs där de andra APorna kan reagera på infon och byta inställningar som uteffekt, kanal osv efter behov. Default. Går att stänga av så allt måste göras manuellt. Spectrum analyzern går ändå att komma åt via GUI till APn som kör analyseringsläge.
* Simpel avlyssning av trafik till specifik IP, IP range eller Subnät, PCAP fil för analysering på dator i tex Wireshark.
* "Mesh" möjligheter, inaktiverat by default och inte rekommenderat, 1 kabel till varje AP rekommenderas.

(Framtida möjligheter)
* AWNetwork som skulle kunna vara nästa produkline från Alienware, med kommande routrar också, kan då ge QoS hela vägen från klienterna ut till WANet för att garantera att program som Teamspeak och Discord alltid går prioritet, spel ligger högt därefter och andra filer kommer i andrahand. Med NetFlow aktiverat får man en bättre kontroll över vilka protokoll som används.
Möjlighet att prioritera enheter efter IP, Subnät, IP Range och MAC borde även finnas.

Tanken är att det är början till en helt ny line av produkter inom nätverksegmentet är Alienware lyser med sin frånvaro, att börja med högpresterande Accesspunkter som är ett perfekt kompliment för mångas redan befintliga nätverk är en bra början.
När man senare börjar kika på Routrar, Accesspunkter och Hårdvarubrandväggar så kan man verkligen micromanagera nätverket för bästa spelupplevelsen.
Trådlöst nätverk har länge varit ett problem för gamers pga tappade paket, störningar i mediet osv. Med 802.11ax så minimerar man paketkrockar, med OFDMA och MU-MIMO så kan man få en nästintill felfri trådlös upplevelse (detta förutsätter givetvis att Alienwares produkter stödjer 802.11ax). Det är även därför jag valt att sätta in ett annat kort som default bara kör 2,4 GHz nätet. Har vi enheter som kan köra 5 GHz men inte stödjer 802.11ac wave2 eller 802.11ax, så vill vi helst inte att de segar ner det mediet och ger en sämre upplevelse för de enheterna. De kan då hålla sig på 2,4 GHz och eftersom de inte stödjer MU-MIMO är behovet av fler sändare/mottagare och spatial streams än 2x2:2 minimal, tänk på att detta är en AP inriktad mot gamers och inte kontor.
5GBASE-T säkerställer även att kunder som har nätverk dragit i huset men inte kör CAT6/7 ändå kan få mycket höga hastigheter och om man har en router med dubbla 5GBASE-T portar kan man fortfarande få uppemot 10Gbit/s (4x4:4 802.11ax klarar upp till 14 Gbit/s).

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Medlem

Jag har en idé men den tar en stund att visualisera och beskriva ... under tiden är det säkert någon annan som slänger in samma idé ... så jag avstår nog från detta "jippo" som jag tycker har helt fel upplägg ... Det är dessutom jättedåligt eller jättebra att slänga upp idéer i ett öppet forum som skulle kunna IP-skyddas. Det beror lite på från vilken vinkel man ser det ...!

Visa signatur

TE Computer-1|B550|5600X|NH-D9L|2x8GB|980 Pro|RTX 3060|SF600|Benq 21:9|B&W MM-1|B&O H95

Permalänk
Hedersmedlem

Jag är långt ifrån något Illustrator-proffs, men vill i alla fall vara med och skissa lite. Min tanke är en typ av "gamingpod", där man kan spela utan att bli störd och/eller störa andra. Med andra ord perfekt för hardcore-gaming när man vill kunna skälla högljutt samtidigt som andra sover

Visa signatur

We want to love, we want to dream, we want to be, rebuild the world with the knowledge we retrive. /Colony 5 - Future

Permalänk
Medlem

så med andra ord måste det vara en ny produkt som dom inte har idag?

Permalänk

Modulärt headset för allt användande.

Ursäktar mig för mina något krassa kunskaper konstärsmässigt

Idén är alltså ett set trådburna in-ear hörlurar med riktigt bra kvalité som du kan använda precis som vanligt,
när du sen kommer hem och ska spela så sätter du enkelt fast respektive lur på den väldigt tunna metallbågen, som ska ligga runt nacken.
Bågens funktion är då att hålla lurarna på plats.
Utöver det finns det en modulär mikrofon som kan sättas dit/tas av vid behov.

Själva anslutningen av delarna sker lämpligtvis på en specifik kabel, med AUX-honor för respektive del.
Det ser inte mycket ut för världen, men jag har en fungerande prototyp som jag lätt ger bort för den där monsterdatorn

Visa signatur

ASUS ROG G20 | FX770K | GTX 970 4GB | 16gb | PNY 480GB SSD

Permalänk
Medlem

Hej!

Skriver ett inlägg med min idé, kompletterar med en bild om jag får tid (småbarnsförälder).

Jag tror att ett sätt för företag som Alienware, eller ja Dell, kan anpassa sig till kommande Google streaming-services är hardware bundles. Med det menar jag ett bundlat paket med skärm, tangentbord, mus, hörlurar och en telefon som central hårdvara. Många yngre och otåliga spelare vill bara komma igång och spela, de har varken ork eller kompetens hur man sätter ihop en bra dator.

Detta kan vara en produkt att addera till fet spel-hårdvara.

Min tanke är att skärmen kopplas in till strömuttag, parkopplas trådlöst med mus/tangentbord/hörlurar via blåtand. När man vill börja spela dockar man in sin mobil i tangentbordet, telefonen har såklart Google-stream installerat, som i sin tur aktiverar systemet och samtidigt ger ström till mus/tangentbord/hörlurar så att dessa kan vara trådlösa konstant (har för mig att det finns teknik för trådlös laddning som kan användas mellan tangentbord/mus/hörlurar (om det funkar kan ju iof skärmen skicka ström till allt)). Vid behov kan mobil kopplas in till eluttag.

Detta tror jag skulle vara intressant för många gamers som inte är i behov av tung hårdvara. ”Buy our gaming bundle, get right into your game”. Tror man skulle kunna ta ganska fina överpriser för ett start-redo-paket

/vexxan

Permalänk

Satt och kikade lite igår på Alienwares produkter och kunde inte hitta något headset? efter ett x antal timmar på ett koncept idag såg jag att dem visst säljer gaming headset! haha Aja laddar upp mitt här ändå!
Planen va iallafall att designa ett cleant headset med smarta lösningar som skulle passa till Alienwares productline

Visa signatur

Tjohej

Permalänk
Medlem

Alienware Ultrawide

The smartphone market is taking its first steps into fold-able screens and I think laptops shouldn't just stand on the side and spectate.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Octo:

The smartphone market is taking its first steps into fold-able screens and I think laptops shouldn't just stand on the side and spectate.

https://imgur.com/gmFfDYp.png

https://imgur.com/VDssuS0.gif

Men där kom den ju ...
Vill ha ...!

Visa signatur

TE Computer-1|B550|5600X|NH-D9L|2x8GB|980 Pro|RTX 3060|SF600|Benq 21:9|B&W MM-1|B&O H95

Permalänk
Medlem
Skrivet av Octo:

The smartphone market is taking its first steps into fold-able screens and I think laptops shouldn't just stand on the side and spectate.

Kanske inte ett nytt koncept, men ett bra koncept oavsett

Permalänk
Medlem

Alienhead åt Alienware

De kanske bör haka på VR-träsket med en komplett VR-hjälm. Nu var det år och dar sen jag satt i något modelleringsprogram men en liten visuell prototyp för att få en hum om idéen.

https://imgur.com/alBQcbb
https://imgur.com/9cxGOE1

Inbyggda hörlurar.
Inbyggd mikrofon.
Tobii eye-tracking.
2X1080p-240Hz eller vassare/sämre (budget version).

Möjligheten att skifta mellan skrivbordsläge och VR-läge då skrivbordsläget enbart är istället för en vanlig monitor.

För att vara lite futuristisk, hela köret ska vara trådllöst!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fomi:

Kanske inte ett nytt koncept, men ett bra koncept oavsett

Helt klart inte något nytt, men helt klart vill ha faktor haha

@Octo , Bra jobbat! riktigt snygg design!

Visa signatur

- Chassi: NZXT 510 Elite, CPU: INTEL I7 6950X @ 4Ghz RAM: 64 GB DDR4 3000 mhz, MB: ASUS X99 DELUX II , GPU: RTX 3090 HOF Nätagg: 1200 watt plat, CPU Kylare: NZXT X53 , HDD: 2 x 2 TB 7200 RPM, 512 Gb SSD, 1 Tb Samsung 970 EVO M2 OS: Win10 Pro 64-Bit.

Permalänk
Racingkonstnär

A51VR

Hej hopp här kommer mitt bidrag!

Valde att rita mitt med papper och penna. Äntligen klar efter några sena kvällar.

Min idé: A51VR (Area 51 VR)

Ett VR-headset från Alienware som trumfar alla andra som finns på marknaden idag.

Främst med högre upplösning och trådlås anslutning (säkert ej möjligt idag men ändå )

Såg nyss att någon annan kläckt en liknande idé före mig men postar mitt bidrag i alla fall! Tog ju ändå några dagar att göra bilden.

Bifogar några skisser om man vill se hur idén tog form:
A51VR

Lycka till alla!

Permalänk

Bidrag till tävling

Fixade ihop ett headset som jag tyckte passade deras övriga sortiment. Ett minimalistiskt headset av stängd konstruktion. Detta är bara tänkt att representera utseendet, vid en djupare designprocess skulle man kunna lägga till fler detaljer och funktioner. Skapat och renderat i Fusion 360.

Permalänk
Medlem

Alienwatch

Tänkte att det skulle vara praktiskt att ha en smartwatch med lite unika funktioner för gaming. Gillade även deras light bar på baksidan av Area-51m så valde att sätta den som roterbar bezel runt urtavlan för att följa deras design-DNA, tänker att den kan fungera ihop med det som är aktuellt på skärmen (typ blinka rött när man har dåligt med HP).

Förutom de traditionella smartwatch funktionerna så skulle man till exempel kunna låsa upp datorn, räkna APM, processhantering, hålla koll på mängden cola man dricker osv.

Permalänk

Alienware Mouse-bungee

Klart Alienware måste sälja musbungee till sina möss! Här kommer ett förslag!
Har hittat inspiration från Alienwares andra produkter. Jag har även monterat ett fjäderklipps över spåret där sladden ska ligga så den inte hoppar ur.
Ritat och Renderat i Solidworks.

Visa signatur

Tjohej

Permalänk
Medlem

@wootz91: Någon som ser min bild i tidigare inlägg? Verkar ha försvunnit

Permalänk
Medlem

Trött mamma

Vill gärna kunna klippa till min musmatta som jag vill själv, så himla trött på tråkiga musmattor som alltid
är rektangulära eller runda, varför inte forma den efter datorn så att man slipper att den vippar.

jag vill att det ska finnas ett skrik skydd i musen eller inbyggt någonstans
som tar upp för höga skrik från min son och hans kompisar
buller problemen finns inte bara på dagis , dom finns hemma med
och när dom skriker eller bankar i bordet för högt
ska antingen musen lägga av i tio sekunder, borde vara irriterande nog för att dom ska

dämpa sig, eller så kan det komma upp skärmen, NU RINGER GRANNEN EFTER HJÄLP !!
Eller någon annan text.

tyvärr är jag inte hänsen att lägga upp mina bilder som jag gjorde
jag förstår inte vad som menas med länken? URL. borde det inte vara lite enklare
att lägga upp bilder? förlåt mig , jag lägger upp bilder på andra ställen
och skickar länkar, men här fungerar det inte alls. tråkigt, ni får ta det så här helt enkelt.

Permalänk
Medlem

Min bild i första inlägget verkar ha försvunnit så lägger upp på nytt.

Permalänk
Livsnjutare 😎

Så... DELL behöver lite hjälp på AD/marknadsavdelningen igen ja... 😂

Nä men skämt åtsido, det är grymt pris för den som vinner!
Även om jag kan tycka att det ibland känns som att vissa företag drar lite väl mycket nytta utav folk hemma i stugorna för framtida designutmaningar etc.

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rikiru:

Hej!

Kluddrade snabbt ihop en liten rolig grej, en Alienware telefon.

Specs:

* Uber Processor
* Uber RAM
* Magic AlienLED
* TRUEALIENCOLOR SCREEN
* Uber Battery
* 1 Camera front
* 3 Cameras back & flash
* 1 TOF back
* Stereo Speakers

Knappar:

* Volym upp och ned
* Power
* Left trigger
* Right Trigger

Connections:

* USB C
* AUX

2 snabba renderingar:

- Front

https://i.imgur.com/1KzFppl.jpg

- Back

https://i.imgur.com/Plo40lC.jpg

- Gif på modellen

https://i.imgur.com/w9PXS0m.gif

- Front

https://i.imgur.com/06MQxCe.jpg

- Front Side 1

https://i.imgur.com/yhLPujE.jpg

- Front Side Close

https://i.imgur.com/8sTWQai.jpg

- Front Side Top

https://i.imgur.com/rRAWfkT.jpg

- Front Other Side

https://i.imgur.com/UK2RnLJ.jpg

- Back

https://i.imgur.com/pwmRFgC.jpg

- Back Side

https://i.imgur.com/b9yLRvL.jpg

- Back Close

https://i.imgur.com/3GKN3du.jpg

Allt är gjort från scratch.

Puss & kram!
~RikiRu

kameralinsen borde sitta i ögonen..

Permalänk
Avstängd

Min ide.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Livsnjutare 😎
Skrivet av filled:

Tänkte att det skulle vara praktiskt att ha en smartwatch med lite unika funktioner för gaming. Gillade även deras light bar på baksidan av Area-51m så valde att sätta den som roterbar bezel runt urtavlan för att följa deras design-DNA, tänker att den kan fungera ihop med det som är aktuellt på skärmen (typ blinka rött när man har dåligt med HP).

Förutom de traditionella smartwatch funktionerna så skulle man till exempel kunna låsa upp datorn, räkna APM, processhantering, hålla koll på mängden cola man dricker osv.

https://i.imgur.com/ZNEC0q9.jpg
https://i.imgur.com/QfLnJcL.jpg

Detta var faktiskt lite nytänk!, gillar det skarpt
Någon borde släppa en App som kör precis detta till Andriod -wear och Apple Watch... 🙄
💸 💸 💸

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Avstängd

Min andra ide.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem

Detta kan ju inte vara så svårt att fixa!

En datormus med projektor i sig OCH Windows. Så du med musen direkt kan projicera fram Windows på väggen eller ngt framför dig.
Det tekniska går jag inte in på, det får ni fixa själv
En knapp på musen som direkt tar fram ett On Screen tangentbord såklart. Den kan få ström från musmattan på något sätt under tiden. Alternativt bara gå på batteri då.

Antar man får "låsa skärmen" när man är nöjd, så resterande musrörelser rör muspekare då och inte projektorstrålen.

Visa signatur

Intel NUC :(

Permalänk
Medlem

1. Perfekt skydd för ljus och nyfikna ögon. Täcker skärm, mus och tangentbord likt ett litet tält på skrivbordet.
2. Minska vikt och storlek genom att projicera bilden rakt in i ögonen.
3. På önskelistan finns också en laptop där kylning och ljudnivå hamnar i första rummet.
Det vore uppfriskande med en sval laptop, som ändå går att spela dugligt på förstås.

Visa signatur

4670K@4.4, GTX760-DC2OC-2GD5, Z87I-PRO, 8GB RAM (CML8GX3M2A1600C9), Seasonic G-550 550W