Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Okt 2004

Konstiga grafik och ljud-glitchar

Jag har fått en rad väldigt mystiska problem med min burk..

Det hela började med att min mikrofon betedde sig underligt i discord, efter många om och men så beslöt jag mig för att installera om windows (det var ändå dags).

Efter ominstallationen har jag haft BETYDLIGT värre problem, efter lite om och men så har jag nu testat att byta ut grafikkortet, men det hjälpte inte heller:

Hårdvara:
https://www.dropbox.com/s/2e9dx59ww9fcucm/Annotation%202019-0...

Nätagget är ett Corsair RM750

Exempel på felet:

https://www.dropbox.com/s/69x2ey25fzdypn4/Counter-strike%20%2...

Ljudproblemen är inte riktigt så illa som de låter i videon, men nära på.

(CSGO visar felet tydligast, men även Apex beter sig ungefär likdant).

Även Chrome och Blender (3d-mjukvara) har liknande glitchar för sig och windows glitchar friskt innan jag installerat grafikkortsdrivrutinerna, sen lugnar windows ner sig.

https://www.dropbox.com/s/5rh2nbnjzdf4xvl/Annotation%202019-0...

Jag har testat det mesta:

* Ren installation (2ggr)
* Uppdaterat BIOS
* Bytt grafikkort
* Resettat bios-inställningar till default
* Pillat på diverse power-saving inställningar i bios efter råd från LatencyMonitor (ljud-felsöknings-mjukara)
* Enligt intels verktyg så är alla chipset-drivrutiner etc up to date.
* Temperaturerna verkar inte vara något problem (kör med en stor noctua-kylare och nu även öppen låda)
* Edit: testat helt ta ut grafikkortet och köra med det interna (utesluta PCIE problem)

Är det någon som kan tänkas ha någon idé om vad jag ska prova härnäst?

Jag ska så småningom byta ut cpu-mobo-minne, men hade tänkt härda ut en stund till på denna setup. Oavsett så skulle jag vilja reda ut var felet ligger då jag tänkte sonen skulle ärva komponenterna från den här burken sen.

Tacksam för alla idéer ni kan tänkas ha!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2008

Installerat drivisarna till moderkortet manuellt? Dvs tanka hem dom från Asus hemsida och installera var och en för sig
Lita inte på Intels verktyg

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Okt 2004

@Dax123: Joo, det gjorde jag på första installationen, den här gången tog jag från intel istället. Har mest fokuserat på chipset-drivisarna då jag har svårt att tro att LAN/AUDIO/USB drivrutinerna kan orsaka det här felet.
Oavsett så installerar asus drivrutiner mer eller mindre samma sak, om än lite utdaterade.