Permalänk
Medlem

Xbox one s + x 120hz 1440 skärmtips?

Hej. Ni som har eller har provar köra xbox one s + x i 120hz 1440p är det stor skillnad om man då jämför med 60hz 1080p? Är det värt att köpa en skärm för mellan 3-5k för just det?
Är nämligen lite sugen på att sjaffa en 27tummare.
Och går det att ha upplösningen på 1080 och ändå välja 120hz?

Permalänk
Medlem

Teoretiskt sett får du kanske se bilden 8 ms tidigare.

När det gäller Freesync så är väl många spel hårdkodade för begränsningarna i bas-konsollerna och kanske tillåter screentearing eller lägre upplösning istället för en refreshrate som pendlar mellan 60 och 30 fps (som hade passat för freesync)
https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-freesy...
"in its current state, the feature only works on Xbox One games that enforce v-sync. If a game has tearing on a standard display, it'll have tearing on a FreeSync screen too"
Eftersom Freesync inte funnits från början på xbox och precis börjat komma som TV-standard så lär det inte bli förrän nästa generation som det tas på allvar

Vill du köra 1080p på xbox one x är det helt upp till det enskilda spelet, de flesta rendreras fullt ut i 4k och skalas ner (vilket i sin tur ger aliasing eller skarpare bild, beroende på om man gillar det eller inte)
.

Så 4k och HDR får du nytta av i nyare spel redan idag, vill du ha 120fps i ett spel idag får du nog skaffa PC eller riskera att just det spelet ändå har begränsningar som gör att du inte får bättre bild med 120fps.

Permalänk
Medlem

Så då kan man säga att en 75hz 1440p 1ms skärm fungerar alldeles nog bra ? Eller ska man satsa på en 4k med 1ms istället.

Kan inte så mycket om skärmar, så några tips skulle sitta fint. ☺️

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Finns inga spel till Xbox som körs i mer än 60Hz ändå.

Visa signatur

Ducati Streetfighter 848, -2013
Yamaha FZR 1000, -1987

Permalänk
Medlem

Men en monitor är väl ändå att föredra framför min gamla panasonic viera 50cs630e tv?

Om ni fick välja en 27" skärm som ni ska spela battlefield, overwatch, apex, rdr2 sekiro mm , vad skulle ni satsa på?
Gäller främst xbox one s.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Kfal1987:

Men en monitor är väl ändå att föredra framför min gamla panasonic viera 50cs630e tv?

Inte nödvändigtvis. Spelmonitorer med hög frekvens kommer egentligen främst till nytta när du kan köra just hög frekvens. Och där verkar spelmotorn i så gott som alla konsolspel hålla sig till just 60 Hz därför att (1) det är max för så gott som alla TV och (2) hårdvaran är inte riktigt där i dagens konsoler.

50 tum är dessutom 50 tum, så det är mer en fråga om vad du vill uppnå för förbättringar? En modern TV av lite bättre mellanklass har spelegenskaper som bättre matchar konsoler, likt låg latens och vettiga spellägen. För 2019 kommer också HDMI 2.1-funktioner i högre grad leta sig in för att hantera exempelvis VRR och automatiskt spelläge, ALLM. Mer avancerade TV kan också arbeta med BFI-lösningar för minskat eftersläp. Dock måste du upp i budget och det krävs lite lusläsning av djupa tester framöver för att se hur sådana finesser fungerar.