Den stora JRPG-tråden

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av loevet:

@pålis: jag redigerade ditt inlägg så att spoiler-sektionen är dold som just spoiler-sektion Att bädda in text som spoiler är så enkelt som att skriva spoiler innanför hakparenteser [] för att starta spoilern, och sedan avsluta taggen. Lägger till exempel nedan, testa!

[spoiler]Avslöjanden! Avslöjanden! Avslöjanden![/spoiler]

Angående Xenogears är det en klassisk JRPG-pärla jag aldrig spelat på grund av regionsfrågan. Har aldrig chipat en konsol och vill inte köpa på mig utländska konsoler för att kunna spela ett spel. Jag är nog överdrivet anti-piratkopiering men jag vägrar göra något som går emot reglerna, exempelvis spela spelet på en PS2-emulator (skulle för övrigt inte lita på en emulator för att spela ett stort och bra JRPG).

Men jag har varit sugen, åh så sugen jag har varit. Innerligt bitter över att Sony eller Square Enix inte fått tummen ur och fixat eventuella regionsfrågor som förhindrat spelet från att släppas på PSN i vår region. Får väl sätta förhoppningarna till att de släpper en remaster av något slag, men spelet sålde väl inte tillräckligt bra för att motivera det. Xenogears har ju en liten men väldigt uppskattande grupp fans som höjer det till skyarna, tror tyvärr inte det är tillräckligt för en remaster.

Emulation är ingen gråzon, legalt så länge inte copyrightat material inte hanteras felaktigt. Moderna emulatorer använder inte ens biosdumpar.

Det handlar väl mer om att få tag i spelet isåfall och det kan vara lite krångligare. Ett enda ex på Tradera, dessutom då den dåliga gröna utgåvan. 575kr är lite väl. Ser troligen bättre ut på exempelvis Ebay.

Är nog bara att glömma att spelet kommer ut på PSN. På japansk PSN ska spelet finnas för PS3 dock, och då förstås japansk utgåva.

Spelet är väl värt sin speltid imho.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Teknikorakel 🎮
Andreas Eklöv
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2015

Square Enix har släppt ifrån sig en ny trailer för Oninaki, det kommande jrpg:t från Tokyo RPG Factory. Har varit lite ljummet inställd till det tidigare, mest för att I am Setsuna och Lost Sphear har varit bra men inte fantastiska. I den här videon visar de lite spelmekanik från det actionorienterade stridssystemet, vapentyper, menysystem, med mera.

Är fortfarande inte helt såld på konceptet, men blev lite mer taggad i alla fall. Vad tror ni om spelet?

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas