Huawei öppnar rättslig process mot USA – vill få "illegal" blockad hävd

Permalänk
Medlem
Skrivet av ToddTheOdd:

@Traumklang:
"Kina brukar köpa upp nyckelteknologier och företag i väst, för att transferera kunskapen och tillverkningen av dessa till Kina."
Mig veterligen så är det ingen som tvingar företagare att sälja till kinesiska ägare? Och på vilket sätt skulle det du just nu vara något felaktigt? Skulle ett svenskt företag inte göra tvärt om? Behålla kompetensen inom ett kinesiskt del av företaget och inte sprida kunskapen till andra delar inom företaget? Verkar konstigt. Självklart så sprider man kunskapen. Om sedan kinesiska företag väljer att sprida den kunskapen de köpt helt legalt gratis till andra företag utan att ta betalt för den till andra kinesiska företag så får de väl göra det? Eller klagar du på att amerikanska företag säljer vidare kunskap till t.ex. svenska företag?

"Men dom tillåter inte att utländska företag gör samma sak, eller starta eller bygger upp egna företag i Kina. Dom ställer krav på att 51% av företaget måste ägas av kinesiska staten och att alla teknologier som används i produkterna som produceras där, lärs ut till kinesiska ingenjörer och personal."
Om nu Kina är så hemskt så borde väl inga vilja utveckla och producera där? Särskilt när man nu vet om förutsättningarna? Om du vet om att du måste lära upp kinesiska ingenjörerna så starta inte företaget där då. Ingen tvingar någon att starta företag i Kina mig veterligen.

"Detta personal sen dras från företaget och placeras sen i andra konkurrerande företag som redan existerar, eller placeras i företag som extra grundats för att konkurrera ut det utländska företaget dom lärt sig av.
Västländerna har bara tittat på och inte gjort något åt det. Ett ganska ojämt spel."
Det här har man hela tiden vetat om. Man har gått in i dessa affärer med öppna ögon. Man har gjort det för att tjäna pengar. Det har varit win-win. Kineserna har lärt sig och "vi" i väst har tjänat pengar på det genom billig arbetskraft och billiga varor. Men nu har de börjat komma ikapp och gå förbi. Och nu börjar det bli jobbigt helt plötsligt. Och det är precis DET som det hela handlar om. Amerikanska företag har svårt och kan inte konkurrera längre. Det är därför Trump har hittat på den här skiten. Tro inte något annat. Trump skiter fullständigt i kinesiska arbetare och deras villkor. Om de har demokratiska val i Kina eller inte. Handlar bara om pengar. Inte om någon påhittad avlyssning.

"Mig veterligen så är det ingen som tvingar företagare att sälja till kinesiska ägare?"
Det var inte poängen av mitt inlägg heller. Vad har fått dig att tro att detta är min övertygelse?

"Och på vilket sätt skulle det du just nu vara något felaktigt?"
Kinesiska staten tillåter inte sådana uppköp av kinesiska företag. LÄS MITT INLÄGG om dessa 51%

"Om sedan kinesiska företag väljer att sprida den kunskapen de köpt helt legalt gratis till andra företag utan att ta betalt för den till andra kinesiska företag så får de väl göra det? Eller klagar du på att amerikanska företag säljer vidare kunskap till t.ex. svenska företag?"
Jag får intrycket att du inte VILL förstå va det är som pågår.
Det som Kina gör, är att dom systematisk övertar och sedan krossar utländska industrier med sitt sätt att agera. Det som gör saken ännu värre är att Kina INTE tillåter samma sak inom sina egna gränser.
Alla som är beroende på att arbeta pga sina levnadskostnader, borde förstå att detta är ett stort hot mot den sociala freden i det land man befinner sig i.

"Om nu Kina är så hemskt så borde väl inga vilja utveckla och producera där? Särskilt när man nu vet om förutsättningarna? "
Du anar inte hur giriga vissa företag är och hur vissa VD känner press på sig att fylla höga krav på vister och renditer för att kunna bli omvald som VD. Därför oftast fattas kortsiktiga beslut som sedan biter dom i arslet (sagt på folklig sätt).
Det är vinstdriven girighet. Inget annat.
Jag hade ochså kunnat spara in massvis med pengar om jag hade köpt plastdetaljer och bultar i Kina, men jag valde att köpa dom i Tyskland, Nederländerna och Sverige. Men jag var som sagt inte VD för ett aktiebolag, där ägarna sitter mig i nacken och kräver högre vinst för varje år som går.

"Ingen tvingar någon att starta företag i Kina mig veterligen. "
Pressade priser inom dom flesta branscher ger dig som företagare oftast ingen annan möjlighet.
Sen om du tex. är inom elektronik, finns det endast ett fåtal produktionsplatser kvar i västvärlden som tillverkar inom landet.

Försök att få en svensk produktion av en sån simpel grej som en mp3-spelare igång i Sverige, och ser till att priset den kommer kosta, kan konkurrerar med Aliexpress eller Mediamarkts imorterade spelare från Kina. Lycka till.
Kommer du ihåg "Jens of Sweden"? Det var OEM Kina-spelare med stämpeltryck.
Hårtorkare och miljontals andra produkter, samma sak.

"Det här har man hela tiden vetat om. Man har gått in i dessa affärer med öppna ögon."
Det gör inte saken bättre.

"Och nu börjar det bli jobbigt helt plötsligt."
Det har varit jobbigt, sedan miljontals människor började förlora sina jobb i början av 90talet.
Och jag vet inte om jag som individ har nytta av "billiga" prylar, som jag ändå inte kan köpa för att A-kassan stryper mig till döds.
Och i Kina tillverkade mobiler, som kostar multum anser inte jag som något billigt.

"Amerikanska företag har svårt och kan inte konkurrera längre.
Det har amerikanska eller västerländska arbetare inte kunnat sedan tidig 90talet.
Visst, dom ville inte lyssna. Men det ändrar inte på faktumet, att det är i slutändan våra företag som ger os jobb. Pajar dessa företag, blir det en ekonomisk katastrof.
Men visst, vi kan ju alla börja leva som Amish people i USA. vilket jag med all ärlighet redan frågar mig om inte det är ett bättre och mer varaktig levnads- och samällskoncept. Inte bara ur ekologiskt synvinkel.

"Trump skiter fullständigt i kinesiska arbetare och deras villkor."
Trum är vald Präsident i och för USA och inte kina. Varför skulle han bry sig om kinas arbetare? Är inte det Jin Pings jobb att sköta det?
Sen tar man ju illa upp om Trump bryr sig om sina egna landsmän (speciellt "blue collar jobs). Det anses av "democraterna" att vara högerextremistisk.
Man vill inte ge honom en chancs. Och hur han än gör, påstår hyckleriet att han har gjort fel. Och ditt inlägg återspeglar just samma policy.
Men jag tog mig tiden att svara ändå. Är inte jag snäll?

Visa signatur

iMac "27" Late 2013

Permalänk
Medlem

Äntligen är det någon som sätter ner foten mot Kina och deras affärsmetoder.
Bland annat har Kinesiska staten har gått in med pengar i Huawei. Och sen har man dumpat priserna för att ta marknadsandelar.
Har alltid bojkottat Huawei produkter i alla år på grund av deras affärsmetoder.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Core 1000 USB3 | CPU: AMD Ryzen 5950X | Ram: G.Skill Neo CL16 3600MHz 64GB | Moderkort: Asus Pro WS X570-Ace | Disk: WD BLACK SN850 2TB, Samsung 970 EVO 1TB, Seagate BarraCuda 4TB | Grafikkort: Asus TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition | CPU Kylare: Noctua NH-D15: | Nätaggregat: Corsair RM850X V2 850W | Windows 11 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av ToddTheOdd:

@NutCracker: Trump bryr sig inte om mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Det hela handlar om pengar. Var produceras hans dotter Ivanka sina saker? Var producerar han sina egna saker han säljer? Inte kan det väl vara i det hemska landet Kina väl? Om det nu handlade om mänskliga rättigheter och yttrandefrihet så borde han väl se til att hålla sina egna affärer borta från det landet första och främst då. Så det är så naivt av er att tro att det handlar om något annat än pengar. Amerikanska företag börjar förlora i affärer mot kinesiska företag i för stor utsträckning nu tycker de. Det är därför det hela den här skiten har börjat. Förut hade de ett försprång på tekniksidan. Men nu har kineserna kommit ikapp där. Tro inte att det handlar om något annat. Allt annat är bara rökridåer som ni går på. Trump har aldrig någonsin brytt sig om mänskliga rättigheter och yttrandefrihet.

Jag håller inte på Trump! Det är helt enkelt en jäkla soppa alltihop. Vet inte om du läste det sista jag klisteade in i mitt inlägg:

Vill bara tilläga följande, för att inte bli uppfattad som att jag ensidigt tar ställning MOT Kina, den andra parten (stormakten USA) är ju inte heller ett föredöme när det gäller mänskliga rättigheter, och vandrar man bakåt i tiden så kan ingen undgå kritik!

Det förklarar väl kanske i någon mån min inställning.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av NutCracker:

Jag håller inte på Trump! Det är helt enkelt en jäkla soppa alltihop. Vet inte om du läste det sista jag klisteade in i mitt inlägg:

Vill bara tilläga följande, för att inte bli uppfattad som att jag ensidigt tar ställning MOT Kina, den andra parten (stormakten USA) är ju inte heller ett föredöme när det gäller mänskliga rättigheter, och vandrar man bakåt i tiden så kan ingen undgå kritik!

Det förklarar väl kanske i någon mån min inställning.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hade önskat mig att EU länderna hade kommit fram med samma blokad mot Huawei eller Kina.
USA är som du redan sagt inget land som lämpar sig att snacka eller kräva moraliskt agerande av andra.
Men jag tycker inte att allt som Trump står för är dålig heller.

Visa signatur

iMac "27" Late 2013

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tipko:

Det låter som om de är väldigt bra på det där "Global Kapitalism" spelet.

Don't hate the player, hate the game.

Som att säga att våldtäktsmän är väldigt bra på att skaffa sig ligg.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maaxan:

Ett land får blockera vilken tjänst/vara som helst inom sina egna gränser. Är dock inte det USA gör. Dom vill blockera ett företag globalt på inga andra grunder än att dom börjat bli ett hot mot amerikanska företag inom samma bransch samt försöka sätta åt Kina. Har med politik och pengar och ingenting med säkerhet att göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Tar man sig den rätten att stoppa utländska produkter/tjänster i sitt land men samtidigt själv exporterar till samma länder får man räkna med sanktioner, t.ex som de nu föreslagna tullarna på kinesiska varor. Kina är ökänt för att vara slapp mot piratkopior mm samtidigt som staten själv sponsrar industrispionage och driver egna företag som prisdumpar sig in på världsmarknaden genom statliga subventioner. Huawei har blivit stora på extremt kort tid tack vare att detta. Även Sverige påverkas då en av Huaweis största konkurrenter är Ericsson. Att Kina nu får kritik är välförtjänt och leder förhoppningsvis till bättring på sikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SleepstreameR:

Pajasen trump har jag ingenting för, men just handelsblockaden mot huawei är nog det minst negativa beslutet från hans sida. Kina/Huawei spelar varken med öppna kort eller med samma regler som andra företag på marknaden. Att bygga kritisk infrastruktur med hjälp av deras produkter känns direkt olämpligt

Ok , men hur lämpligt tycker du det är att låta ISP kartellen i USA bygga 5G? För det blir ju dom som kommer bygga.

Edit: för att klargöra, detta är att handelskrig. Säkerhet och stabilitet kommer i andrahand. (även om dom använder det som skäl)

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Rätt av Huawei. Måste göra vad de kan.

Har ju helt rätt i att USA stoppar den som för närvarande hotar deras dominans i världen.
Om Indien som tros bli nästa ekonomiska supermakt hade utmanat USA i något de vill ha dominans inom, tror ni inte då att dem plötsligt hade vidtagit åtgärder mot Indien?

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Traumklang:

Jag hade önskat mig att EU länderna hade kommit fram med samma blokad mot Huawei eller Kina.
USA är som du redan sagt inget land som lämpar sig att snacka eller kräva moraliskt agerande av andra.
Men jag tycker inte att allt som Trump står för är dålig heller.

Om man skall dra till med något som beskriver Trump, då är det väl att han har stake;)

Beträffande EU, OENIGHET är väl det ord som närmast beskriver tillståndet. Så att denna samling skall kunna enas om en strategi inte bara mot Kina utan även mot USA verkar väl inte direkt sannolikt, men vi får väl hoppas. Macron är väl den som verkar mest angelägen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av lunjoc:

Tar man sig den rätten att stoppa utländska produkter/tjänster i sitt land men samtidigt själv exporterar till samma länder får man räkna med sanktioner, t.ex som de nu föreslagna tullarna på kinesiska varor. Kina är ökänt för att vara slapp mot piratkopior mm samtidigt som staten själv sponsrar industrispionage och driver egna företag som prisdumpar sig in på världsmarknaden genom statliga subventioner. Huawei har blivit stora på extremt kort tid tack vare att detta. Även Sverige påverkas då en av Huaweis största konkurrenter är Ericsson. Att Kina nu får kritik är välförtjänt och leder förhoppningsvis till bättring på sikt.

Tullar är en sak. Att globalt försöka blocka ett enskilt företag är en annan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av NutCracker:

Så du är helt säker på att det är så det ligger till?

Vilket av det?

Blockera varor/tjänster inom sitt lands gränser. Eller politiken?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maaxan:

Vilket av det?

Blockera varor/tjänster inom sitt lands gränser. Eller politiken?

Jo att anledningen till agerandet är, som du skriver, "att dom börjat bli ett hot mot amerikanska företag inom samma bransch.". Visst är det möjligt, men du kan inte veta med säkerhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av NutCracker:

Om man skall dra till med något som beskriver Trump, då är det väl att han har stake;)

Stake? Enligt beskrivning är den både liten och ser ut som en flugsvamp...

Citat:

Trump’s bodyguard invites Daniels to dinner, which turns out to be an invitation to Trump’s penthouse, she writes, in a description of alleged events that Daniels has disclosed previously but which in the book are rendered with new and lurid detail. She describes Trump’s penis as “smaller than average” but “not freakishly small”.

“He knows he has an unusual penis,” Daniels writes. “It has a huge mushroom head. Like a toadstool …

“I lay there, annoyed that I was getting fucked by a guy with Yeti pubes and a dick like the mushroom character in Mario Kart ...

“It may have been the least impressive sex I’d ever had, but clearly, he didn’t share that opinion.”

Permalänk
Medlem
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Då kan ju Kina samtidigt häva sina "illegala" blockader mot Google, Facebook, YouTube, Uber, Amazon, etc...

För att inte tala om blockaden mot yttrandefrihet, pressfrihet och rösträtt

Visa signatur

Har en tyst dator.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Stake? Enligt beskrivning är den både liten och ser ut som en flugsvamp...

Ha ha, ja man kan ju undra vad som orsakat hans hybris, klart tänkbart är ju någon form av kroppslig defekt. Hur som helst så lär han nog komma att vara föremål för psykoanalytikers studier i många år framöver, så har det ju varit med många världsledare genom historien.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av NutCracker:

Jo att anledningen till agerandet är, som du skriver, "att dom börjat bli ett hot mot amerikanska företag inom samma bransch.". Visst är det möjligt, men du kan inte veta med säkerhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Så klart kan jag inte kan veta till 100%. Tittar mycket på USA genom min livstid och landets agerande när dom väl bestämt sig för något. Dom skyr inga medel när det väl kommer till kritan. Man måste komma ihåg att detta är ett land som har startat krig, som har tagit hundratusentals liv, baserat på rena lögner.

Permalänk
Avstängd

Varken USA eller Kina har rent mjöl i påsen men än så länge är det "bättre" att vara medborgare i USA än i Kina. Sedan kan man ställa frågan i vilken utsträckning USA faktiskt kan dela med sig av uppgifter om bevis att Kina skulle kunna "spionera" via Huawei.

Om Huawei verkligen gjorde det så skulle de givetvis förneka det och USA skulle inte dela med sig om några bevis eftersom då skulle Huawei kunna täppa igen dessa hål medan de skapade nya hål.

Personligen tror jag återigen att detta är bara en av vallöftena som Trump vill uppfylla. Han köttar ju fortfarande vidare med sin mur. Jämför inte heller SÄPO med Kina och/eller USA, det är pinsamt för alla medborgare i Kina som inte längre finns kvar för att de höjde sin röst mot landet.

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maaxan:

Så klart kan jag inte kan veta till 100%. Tittar mycket på USA genom min livstid och landets agerande när dom väl bestämt sig för något. Dom skyr inga medel när det väl kommer till kritan. Man måste komma ihåg att detta är ett land som har startat krig, som har tagit hundratusentals liv, baserat på rena lögner.

Alla har ju rätt till att ha sin egen åsikt, det gäller såväl i Sverige som i USA, men inte i Kina, där kan du; fängslas, "om-programmeras," eller i värsta fall avrättas. Så visst, du anser att du kan USA, men du borde nog lägga lite fokus på att ta reda på lite verklig fakta om kina.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@AplAy: "Om Huawei verkligen gjorde det så skulle de givetvis förneka det och USA skulle inte dela med sig om några bevis eftersom då skulle Huawei kunna täppa igen dessa hål medan de skapade nya hål."

Va? Varför skulle USA vilja att huawei har kvar "avlyssningshål" i sin utrustning? Pratas ju från flertalet att det till och med finns hårdvara. Lär inte vara några problem för USAs säkerhetstjänst att presentera den hårdvaran om så vore fallet. Alltså bullshit. Och att "skapa nya hål" att utnyttja för att avlyssna med utan att bli påkommen är inte så lätt att göra som du verkar tro.

Permalänk
Medlem

@ToddTheOdd: jag kan ge ett exempel. Apple satte hårt mot hårt när FBI krävde bakdörrar in i Apples produkter efter en skjutning i San Berdino. Apple ansåg att alla deras användares personliga integritet var viktigare än den federala polisens krav. All heder åt Apple. På samma sätt skulle kinesiska företag som t.ex. huawei kunna sätta hårt mot hårt mot regimen i kina gälande kinesers personliga integritet och individuella friheter. Kanske för mycket begärt. Tack och lov finns andra motmedel, t.ex. konsumentmakt. Makten att välja vilka produkter man vill lägga sina pengar på.

Permalänk
Medlem

@NutCracker: Helt korrekt. På många sätt är Kina inget trevligt land att leva i. Men det har inget med Huawei att göra. Huawei är ett företag. Och så länge de inte har gjort något fel så ska de ha samma rättigheter som andra företag. USA för för mig gärna förbjuda Huwaei att sälja sina produkter i USA om de vill men de ska ge fan i vad andra länder gör. Inte åka och hota t.ex Tyskland som Mike Pomeo gjorde igår t.ex. Inte förbjuda Google eller andra företag att göra affärer med Huawei t.ex. som fallet med Android.

En viss Trump missbrukar "handelsavtal" just nu. Hotar väl just nu Mexiko med strafftullar för att de ska stoppa "invandringen" till USA t.ex. Mig veterligen så handlar tullar om handel med varor mellan länder och har inget med illegal invandring att göra så dessa frågor har alltså inget med varandra att göra. Så Trump använder sig av just illegala metoder. Både i fallet med Huawei som i fallet med Mexiko. Börjar du se mönstret?

Permalänk
Medlem
Skrivet av NutCracker:

Alla har ju rätt till att ha sin egen åsikt, det gäller såväl i Sverige som i USA, men inte i Kina, där kan du; fängslas, "om-programmeras," eller i värsta fall avrättas. Så visst, du anser att du kan USA, men du borde nog lägga lite fokus på att ta reda på lite verklig fakta om kina.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag säger/påstår bara att politik och nationell säkerhet har noll och ingenting med saken att göra. Trump försöker desperat komma på saker som tvingar Kina att gå med på bättre handelsavtal, för USA så klart. Det är inget jag hittar på utan är något som är mer eller mindre vedertaget, till och med i USA.

Permalänk
Medlem

@FabriciusRex: Nu ska jag inte vara sån. Men vet du verkligen att de satte hårt mot hårt? Utåt sett ja. De fixade ingen bakdörr som alltjämt finns kvar på alla telefoner, som vi vet om, men inget som säger att de inte fick hjälp av Apple i slutändan ändå. På något sätt kom de ju åt innehållet i något som ska vara omöjligt att komma åt eller hur.

Permalänk
Medlem

@Maaxan: Självklart är det så. För om Kina skulle plocka bort sina tullar helt och USA skulle få ha kvar sina så skulle Huawei helt plötsligt inte vara någon säkerhetsrisk längre och allt skulle bli som vanligt igen. Konstigt

Permalänk
Medlem

@ToddTheOdd:
Allt är väl möjligt. Då är det lika möjligt att huaweis hårdvara kryllar av hål som ger kinesiska regim direkt access till användares data. Och då är det rätt att hålla blockaden uppe.

Permalänk
Medlem

@Mangee75: Är skillnad på att säpo vill göra det i Sverige gentemot Kina som kan avlyssna i princip hela världen.

Permalänk
Medlem

@FabriciusRex: Lika möjligt att all annan hårdvara har lika mycket hål som NSA har full tillgång till så. Så då får väl alla andra länder spärra alla amerikansk hårdvara då. Är det så du menar eller?

Varför är ni så naiva? Jag förstår mycket väl att Kina spionerar på allt och alla. Men jag förstår mycket väl att det gör USA och dess gelikar också. Men jag anser inte att det är bättre för att USA gör det. Det är lika illa.

Anledningen till att USA nu gör allt de kan för att stoppa Huawei handlar inte om att det är någon säkerhetsrisk för att Kina kan spioner med hjälpa av utrustningen. Det handlar snarare om att USA får stora problem att använda sig av Huawei's utrustning att spionera på alla andra om den får större spridning. Där har du säkerligen deras stora problem. USA kan inte tvinga till sig "bakdörrar" i Huaweis utrustning. Ericsson och liknande företag har säkerligen varit betydligt "vänligare" och varit lättare att samarbeta gällande liknande "features".

Där har du säkerligen det som det handlar om. Inte om att det går att spionera PÅ USA med huaweis utrustning utan att USA inte kan spionera MED huaweis utrustning. Där är säkert deras största rädsla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ToddTheOdd:

@NutCracker: Helt korrekt. På många sätt är Kina inget trevligt land att leva i. Men det har inget med Huawei att göra. Huawei är ett företag. Och så länge de inte har gjort något fel så ska de ha samma rättigheter som andra företag. USA för för mig gärna förbjuda Huwaei att sälja sina produkter i USA om de vill men de ska ge fan i vad andra länder gör. Inte åka och hota t.ex Tyskland som Mike Pomeo gjorde igår t.ex. Inte förbjuda Google eller andra företag att göra affärer med Huawei t.ex. som fallet med Android.

En viss Trump missbrukar "handelsavtal" just nu. Hotar väl just nu Mexiko med strafftullar för att de ska stoppa "invandringen" till USA t.ex. Mig veterligen så handlar tullar om handel med varor mellan länder och har inget med illegal invandring att göra så dessa frågor har alltså inget med varandra att göra. Så Trump använder sig av just illegala metoder. Både i fallet med Huawei som i fallet med Mexiko. Börjar du se mönstret?

Mig veterligen har inte USA/Trump nu gjort något ILLEGALT som du framhärdar, det kan dock ha skett en del avsteg från ingångna avtal eller avtal som är på gång, men det är inte illegalt. Vi vet långt ifrån allt - det sker mycket bakom kulisserna, vi kan bara spekulera, för det släpps rökridåer och falska rykten, allt i syfte att vinna sympati. Helt klart är ända att från min horisont, i valet mellan Kina och USA, då väljer jag tveklöst USA, och detta trots att jag är totalt emot Trump och allt jäkelskap som USA har gjort genom historien, för Kina skrämmer mig rejält!

Konstateras kan nog också - tror jag, att det är en rackans tur att båda har bömben, för om det inte varit så, då hade det kanske kommit att skramlats med andra metoder än som nu sker.

Nu tackar jag för diskussionen och lägger ner den här tråden.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Störtlöjligt. Amazon är ett större problem i samma anda.

Skickades från m.sweclockers.com