Permalänk
Medlem

Söker datorväska med hård kant

Hej,
jag undrar om det finns nån datorväska för laptop som är lite mer stöttålig än 3 mm vaddering?

Jag har en 15.6" laptop, 3.3 cm tjock, och letar efter en väska helst bekväm i ryggsäcksformat. Det ska gå att köpa i Sverige!

Jag tänker mig en konstruktion liknande en resväska och hård plast på utsidan, och lite vaddering på insidan.

De flesta väskor jag hittat verkar vara väldigt tunn vaddering som jag tvivlar på att de skulle skydda laptopen ifall väskan slår i en dörr eller en vägg t.ex. på tunnelbanan.

Jag har även hittat peli-väskor som i princip tål att en bulldozer kör över väskan. Känns ju lite som overkill, och om jag skulle köpa en sån skulle jag helst vilja testa hur min laptop funkar inuti den innan jag köper den.

De bästa alternativet jag hittat är denna, men har inte hittat den tillgänglig i Sverige:
https://www.pelican.com/us/en/product/travel/backpack/urban/u...

Permalänk
Medlem

Har du funderat på att istället satsa på ett väldigt tåligt skal till själva datorn och närmast vilken väska som helst? Tänker mig exempelvis något som detta: https://www.amazon.com/mCover-13-5-inch-Microsoft-Computer-Co...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@hakro807: Det skulle kunna vara en lösning. Jag har modell ASUS K53SK på laptopen. Jag får kolla om jag hittar nåt sånt shell som passar (fast jag har redan googlat på hard shell utan att hitta nåt).

Andra tips är också välkomna!

Permalänk
Medlem
Skrivet av ribot:

@hakro807: Det skulle kunna vara en lösning. Jag har modell ASUS K53SK på laptopen.

Är en sådan gammal dator värd att skydda? Vad är den värd i perfekt skick, en tusenlapp max? Vad är den värd med några kosmetika skador? Tja, förmodligen nästan lika mycket.

Skickades från m.sweclockers.com