Prisvärd TV eller finns det bättre för samma pris?

Permalänk
Medlem

Prisvärd TV eller finns det bättre för samma pris?

Tja, är detta en prisvärd TV eller finns det bättre för samma pris?

Viktigt med en fot som sitter i mitten då jag har en bänk som är sisådär 80 cm bred och många tv-apparater inte kan stå på den då. Nej ska inte köpa ny tv bänk, än iaf.

Hade senast en Philips och återgår inte till det märket. Hade en LG förut och en Sony Bravia, var supernöjda med båda dom.
Den ska ha HDMI, 4K och HDR, och får gärna ha Youtube och Netflix-app inbyggd.
Vad säger ni?

Permalänk
Bildexpert 📺

@JexxitS: Vad som är prisvärt eller inte kan du endast själv avgöra. Din plånbok, ditt beslut. En del skulle betrakta LG UK6-serien som direkt slöseri med pengar oavsett för de har mycket högre krav. Andra ser det som värt att lägga på tusenlappar extra för att få en något bättre. Ytterligare ett gäng kan inte tänka sig lägga mer än de 5500 kronor som UK6-modellen kostar där.

Jag går igenom alla TV-apparaterna från 2017 och 2018 här: https://www.sweclockers.com/artikel/26529 och UK6 är en budgetklass-serie. Du kan jämföra med andra budgetklassmodeller från LG och andra tillverkare för att se hur långt 5500 kronor tar dig just nu. Överlag är det mer en fråga om att matcha smak och behov, till exempel vilken paneltyp du föredrar.

Permalänk
Medlem

@JexxitS: ELG kör TV Helg du kanske hittar någonting intressant där, https://www.elgiganten.se/cms/helgkampanj/kampanjpris-endast-...

Visa signatur

System: i5 10600K, Asus Z490-F, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz, SSD 256GB Samsung 830 & 1TB 860 EVO, ASUS TUF 3080, Noctua NH-U14S, Corsair RM850Xv2, Fractal Design Meshify C, LG 34GK950F.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Tack för svar. Känner att jag inte vill ge mer pengar än låt oss säga max 6500 kr, och det är verkligen MAX och såg då denna bl a. Och om man tänker på det, är då den där LG-tvn prisvärd för min kategori? Kan ju gå ner till 47-49' om det är så att egenskaperna för bilden blir bättre, måste inte vara 55' liksom.

Kollar mest på fotboll, lite serier på netflix, men kanske allra mest spelar jag PS4 Pro på TVn.
Du hade gjort en grym guide hehe, dock för mkt för mig att ta in haha.

@Coca: Tack för tips! Väntar nog till lönen kommer. Hoppas några erbjudanden är kvar då eller om det kanske kommer nya erbjudanden.

Permalänk
Bildexpert 📺

@JexxitS: Priserna ändras hela tiden, reor, kampanjer etc. Så det är omöjligt att säga "6000 kr är värt det för apparat XYZ". Istället måste du jämföra med andra modeller. Om du för 6500 kronor får en bättre modell i en högre modellklass, säg en LG i UK7-serien istället, så är det en bättre TV som ryms inom din budget.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Jag förstår att priserna ändras osv. Men skulle jag hitta en LG UK7 så köper jag ju hellre en sådan för 6500 kr än en UK6 för 5500 kr. Men är väl inte så ofta en UK7 har ett pris på 6500 eller under utan då måste man ha högre budget vilket jag inte har.

Men kollade på din video iaf och konstaterade att vill jag få ut mer av HDR så måste jag ju iaf upp på 8000-10000 kr, så då kan man lika gärna köra på en LG UK6 för 5500 kr istället då det kanske spelar mindre roll vilken TV man tar i den prisklassen.

Hittade dock ingen info om Samsung RU-serien i det du skrev om Samsungs modeller, såg bara MU och NU. Vad är det för skillnad på RU då? För jag såg denna för 6990 kr, och ja det är lite mer än vad jag egentligen är beredd att lägga just nu, men "verkar" rätt okej ändå.

Edit: Vad skulle du rekommendera för TV om du hade ett PS4 Pro och vill få ut så bra bild som möjligt i tv-spel och en prislapp på max 8000 kr säger vi? Om jag väntar 1 månad till så kanske jag kan lägga pengar på denna men hur mkt bättre är den i jämförelse med denna som jag hade nu senast (men sålde). Då tänker jag på bildkvalitén i tv-spel med HDR. Om du skulle ranka båda på en 10-gradig skala, bara jämför båda dom två, vad blir ditt resultat rent spontant?

Permalänk
Bildexpert 📺

@JexxitS: Samsung RU är 2019-modeller och har därför ännu inte nått reacykeln fullt ut.

Omöjligt att ranka på en skala sådär utan att ha starka kriterier för hur man kvantifierar kvalitet. Rtings.com kör med ganska tydligt system för detta, men där (Kanada/nordamerika) är inte Philips verksamma.

LG SK85 är i alla fall en oerhört mer påkostad serie jämfört med Philips 6-serie.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Okej då vet jag iaf att RU är de nyaste modellerna.

Så det är iaf ett klart steg upp från tv till tv när jag går från Philips 6-serien till LG SK8500?
Köpte den där Philips-tvn för 6990 kr i september och denna LG SK8500 kostar bara 1000 kr mer. Är det mkt mer man får för den 1000-lappen om jag frågar så? Jag kommer väl iaf mkt närmare att få uppleva HDR på riktigt kanske?

Mina frågor är uppenbarligen svåra att svara på och borde kanske omformulera dom, vet dock inte hur haha. Men tackar för att du svarar på dom iaf, så gott du kan.

Permalänk
Bildexpert 📺

@JexxitS: För att verkligen få se HDR som det ska se ut behöver du egentligen kliva upp till toppklassnivåerna, de som jag listar i artikeln avsnitt 3. SK8500 kommer att ha hög ljusstyrka och vara mer givande gör HDR är den Philips du har. Men ändå inte kunna nå hela vägen till det man associerar med HDR när HDR fungerar bra.

rtings test av SK8500 (SK9000 i USA): https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sk9000

Vill du verkligen ha effekt och förändring med HDR, försök håll plånboken ett tag till och sikta än högre.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Ålrajt

Vilken tv skulle du rekommendera då? Gärna någon som är fyrsiffrigt om det går att rekommendera någon sådan.

Permalänk
Bildexpert 📺

@JexxitS: Precis det jag tar upp på avsnitt 3. Sikta på en toppmodell: https://www.sweclockers.com/artikel/26529-sweclockers-guidar-...

Om inte det är möjligt måste du kliva ned i kvalitet och det första som offras är HDR- och kontrastförhållanden. Så vill du ha en TV som är det bästa möjliga med dagens teknik, sikta på den här nivån och spara ett par månader till om det behövs. 2019-modellerna kommer att reas ut om du orkar vänta 5-6 månader till.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Så denna kanske vore något, det är den billigaste OLED jag hittar, eftersom QLED är OLED fast Samsungs egna hittepågrej för att det ska låta lite häftigare, right?

https://www.komplett.se/product/998803/tv-ljud-bild/tv-video/...

Permalänk
Bildexpert 📺

@JexxitS: QLED är inte OLED. QLED är LCD med VA-panel. Men Q7-serien är bra i och med att du kommer upp på en nivå där HDR faktiskt börjar skilja sig som en tydlig förändring.

Permalänk
Medlem

Qled har mer med LCD att göra än med oled.

Skickades från m.sweclockers.com

T9
Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Ahh okej. Men den fanns iaf med bland dina rekommendationer av toppklassmodeller hehe. Så kanske ska sikta på den. Den är jävligt snygg designmässigt också måste jag säga. Hoppas den ligger kvar på det priset i 2 månader, eller går ner lite. Såg att flera återförsäljare hade just det priset iaf.

Permalänk
Medlem

recension på OK6
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uk6570

Som nämnts, i den här prisklassen finns inte riktigt användbar HDR.

Bra överblick
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-usage/video-gaming

Tyvärr har jag ingen aning om TCLs modeller bara har andra namn i USA eller är helt andra paneler men TCL verkar prisvärda i din prisklass.

Permalänk
Bildexpert 📺

@Mordekai: TCL är då helt olika apparater i nordamerika mot i Europa. Finns inget gemensamt, utan TCL kämpar här med budgetklasstämpel där flaggskeppsmodeller lyser med 280 nits i HDR, inte klarar 24p utan judder och liknande.

Permalänk
Medlem

Den där Samsung Q7FN var tydligen ganska bra till just gaming som jag ju ska ha den mest till, iaf det som den fått bäst betyg på av Rtings.
HDR Gaming 8.6 och Video Gaming 8.8, och det känns ju bra

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laxpudding:

@Mordekai: TCL är då helt olika apparater i nordamerika mot i Europa. Finns inget gemensamt, utan TCL kämpar här med budgetklasstämpel där flaggskeppsmodeller lyser med 280 nits i HDR, inte klarar 24p utan judder och liknande.

Priserna i USA är ju iofs verkligen budgetklass, men de verkar ha stora kvalitetsproblem.