Windows 10 Pro nyckel för 35kr på ebay

Permalänk
Medlem
Skrivet av daskedennis:

Visst. Och? Bara risken att det är brottslingar som ligger bakom borde få en att inte köpa därifrån. Men som sagt, det där med etik och moral är visst inte så självklart för en del.

Risken är ju att den lokala ICA-handlaren är en brottsling också - bäst att inte handla därifrån.

Permalänk
Medlem
Skrivet av stigw:

@ajled: Du vill tydligen missförstå. Med "fuffens" menar jag att dom är olagliga. I denna tråd har det ju aldrig nämnts att dom inte fungerar. Tvärtom är det ju konstigt att man för ett löjligt pris köper fungerande nycklar. Det är ju inte svårt för oss vanliga konsumenter att köpa dessa nycklar. Vore det olagligt är det lika enkelt för myndigheter att stoppa försäljningen. Att köpa vapen och knark är ju olagligt. Jag har aldrig sett någon annonsera om det. Men jag kanske rör mej i fel kretsar?

Jag tror inte det är så enkelt att stoppa försäljningen av sådana här licenser som du vill påstå.
Priser kan vara löjliga åt båda hållen. Även om jag hade varit glad att bara betala 35:- eller ännu bättre ingenting alls så undrar man väl hur priset kan vara så lågt?
Jag har svårt att tro att dom köper licenser av Microsoft i sådan omfattning att det skulle ge sådana volymrabatter

Visa signatur

Ryzen 5900x@3700 MHz | 64GB Kingston Fury 3600 CL18 | MSI MAG B550 Tomahawk | Powercolor Radeon RX 7800XT Hellhound 16GB | Noctua NH-D15 | FD Meshify 2 Compact | Seasonic Focus GX 750W | WD Black SN750 1TB

Permalänk
Medlem

Tack, men nej tack Jag kör hellre någon Linux-distribution som ger ett bättre skydd, bättre prestanda, bättre stabilitet, bättre funktionalitet och behöver aldrig starta om datorn vid någon uppdatering/uppgradering, för 0 kr. Systemet är även mycket enklare att modifiera till ens egna, än vad Windows någonsin har varit. Plus, det är open source <3 Windows har en stängd källkod

Har använt elementary OS sedan i april (installerat på en portabel mini-SSD (PNY Elite)) och har Windows 10 Home som spelsystem.

Jag får ursäkta mig för eventuell off-topic, men jag ville få ur mig det där i en tråd som denna

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me /device:desktop. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av stigw:

Det kan inte vara omöjligt för Microsoft att stoppa denna handel. Av någon anledning så låter dom det fortsätta. Det är ju som att obehindrat gå genom kassan utan att betala och ingen bryr sig.

De har kunnat stoppa det länge men de gör inte det. De har till och med aktiverat piratkopierade Windows 7 & 8 versioner när användarna har uppgraderat till Windows 10. Microsoft har säkerligen koll på vilka licenser som är legit och inte.

Detta sägs bero på att Microsoft vill ha över alla till Windows 10 där de har bättre kontroll över användarna och slipper supporta gamla OS. Jag tror att de för länge sedan har ändrat på sin affärsmodell och numera hoppas snärja användare via t.ex. Xbox Game Pass samt Office 365 vilket såvitt jag vet är deras mest lönsamma divisioner.

@Airikr Inom servervärlden, IoT, routrar, mediaspelare etc. så är Linux en självklarhet. Men det är en total katastrof vad gäller desktop. Instabilt, dålig prestanda, sämre funktionalitet, krångligt att konfigurera, dåligt drivrutinsstöd osv. är vad som kännetecknar Linux där. Detta är anledningen till att Linux aldrig har slagit igenom på desktop och Microsoft tillåts härja fritt.

Vill man ha en väl fungerande dator är Windows enda alternativet tyvärr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SleepstreameR:

Det är väl ganska vedertaget att det handlar om MAK-nycklar som ej får säljas vidare enligt Microsoft.

Funkar det, fint för dig, men det förvandlar den inte till en giltig licens.

Om man ska köpa en, så ska man iaf göra det på ebay och inte gynna folk som säljer vidare samma nycklar här på Swec till överpris.

Jag har köpt nycklar på ebay som INTE varit MAK-nycklar. Dem undviker jag som pesten.
Men då har det också kostat dubbla, ca 60kr och är återanvända nycklar från skrotade datorer.

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd låst i enlighet med §2 och §3.4*

Tråd låst då den saknar en vettig trådstart och dessutom finns det många trådar om tveksamma licenser, använd sökfunktionen.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...