Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ka
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Peter77:

Alright, dagen D är här

De resterande 3 fällisarna har kommit och jag har hunnit känna lite på dem och provat en av dem lite mer praktiskt och kommer fokusera denna recension på den, därefter kommer recension på de andra.

Först lite kort om intrycket av var och en:

Ganzo FH21 - WOW!! Så snygg, smooth och helt enkelt perfekt! Riktigt schysst design och bra kvalitetskänsla.

Enlan EL 01 - Känns stabil, gedigen och välbyggd och känns som att den klarar lite tuffare tag.

Ganzo G720 - Hade stora förhoppningar om denna pga bra recensioner, men jag tycker tyvärr den känns för klumpig och opraktisk till något annat än att skära med pga bladets utformning med väldigt trubbnosig spets. Otroligt gedigen och bra kvalitetskänsla dock, men jag tror faktiskt jag kommer sälja den vidare, känns inte tillräckligt allsidig för min smak. Superfin kniv annars.

Kvällens recension handlar om Ganzo FH21. Från Ganzos nya produktlinje nu med D2-stål. Stålet har testats i USA och befunnits vara äkta D2. Skall vara något mer rost/fläckbenäget men av de jag läst har det inte varit några problem.

Lite fakta:

Stål: D2
Bladtjocklek: 3.5mm
Bladlängd: 86mm
Utfälld längd: 197mm
Vikt: 96.5gr
Lås: Linerlock
Slipning: Full flat grind
Flipperdesign.
Hårdhet enl tillverkaren 60HRC men enligt tester närmare 61-62. Bådar gott för förmåga att hålla en egg.
Pris: 260kr

Lite bilder:

https://i.imgur.com/zuzQf7r.jpg
https://i.imgur.com/A2UiWSZ.jpg
https://i.imgur.com/gCrUHTX.jpg
https://i.imgur.com/gLmCOrD.jpg

Så vad kan jag säga om denna lilla kniv?

Jo det är en mycket trevlig lite mindre fällkniv som passar handstorlek upp till medium ungefär.
Den är troligtvis inte tänkt att tåla riktigt tuffa tag utan lite lättare jobb som skära kartong, kapa smårep, mat/fruktprepp, öppna förpackningar och sådant.

Den har kullager i pivot axeln vilket gör att bladet formligen flyger ut, bara man drar lite nätt i flippern och det älskar jag. Extremt smooth bladrörelse vid öppning och stängning. Svårt att sluta leka med den. Jimpingen på flippern gör att man enkelt får ett bra tag med fingret. Jimping finns även vid bladets början, som känns helt rätt och helt naturligt att vila tummen på.

Måste säga att den känns helt fantastisk. Känns inte klumpig i handen utan ganska nätt och behaglig att hålla i. Greppet i G10 känns väldigt greppsäkert och kniven ligger fint i handen även om man kramar till lite.

Bra spets som funkar att punktera förpackningar och dyligt eller annat där det är lämpligt med en skarp spets. Kniven var vass vid leverans även om den inte fullt når upp till hur vassa mina knivar brukar vara när jag är färdig med dom, men den rakar armhår hyfsat iaf. Eggvinkeln är ganska hög, skulle tro runt 25-28gr något sådant, men låter det vara ett tag och tänkte nu använda den rejält innan jag gör något.

Tycker det är en mycket trevlig kniv av det lite nättare slaget men den känns välbyggd och gedigen ändå, och framförallt är den vacker att se på.

Kan varmt rekommendera denna till någon som letar efter en behändig fällkniv som är vacker att se på, ja helt enkelt urläcker, och har en funktionell design.

//Peter

Dold text

Får jag fråga var du fick tag i FH-21 för 260kr? Hittar billigt från Gearbest, fasttech etc. men där tillkommer ju Postnord avgifter mm. så verkar sluta på runt 400kr?

Intel Core i7 7700K | Asus Strix 1080TI | MSI Z270 Gaming Pro Carbon | Corsair Vengeance 16GB 3000Mhz | EVGA G2 650W | WD 640GB Caviar Black | Samsung M.2 1TB SSD + Samsung SATA 500GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av Fyren:

Får jag fråga var du fick tag i FH-21 för 260kr? Hittar billigt från Gearbest, fasttech etc. men där tillkommer ju Postnord avgifter mm. så verkar sluta på runt 400kr?

Hej,

Angav bara säljaren på ebays pris. Nu har jag haft tur med alla mina beställningar, säljaren har skrivit mycket lägre än det faktiska värdet. Så med beställningen på Ganzo FH21, Enlan El 01 och Ganzo G720, som jag betalade 670 till säljaren för, hade denne skrivit ett värde på 38 dollar. Det gav moms och tullhanteringskostnad på 167 på allt sammans.

Och på Ganzo G740 som jag beställde ensam i en annan order, betalade jag 260 till säljaren, medan denne hade angivit ett.värde på 8 dollar. Så där betalde jag 92 i tullhantering och moms.

//Peter

Nöjesmaskinen: WS: Intel core i5 3550K 3.3ghz | 8gb ram | Nvidia GT 640 2gb | 500gb ssd + 1tb hdd | dvd +-r/rs. OS: Linux Mint 18 mate desktop

Slösurfarmaskinen: Acer Aspire 5200 | Turion X2 64bit TL-64 2.2ghz | 4gb ram | 120gb hdd | Geforce 7000 256mb | Dvd-+r/rw/ram | OS: Mint 18.3 Mate desktop