Permalänk
Medlem

Åtgärda kladdigt scrollhjul?

Har en bra mus som jag vill fortsätta använda men scrollhjulet (gummi?)har börjat bli lite kladdigt.
Någon som har tips på hur man gör musen lite mer trevlig att använda?

Permalänk
Medlem

Ta loss hjulet och torka av det med isopropanol (finns på bla kjell). Kan vara så att en viss yta försvinner så att utseendet förändras men de kladdiga bör försvinna.

Har gjort detta på plaster som börjat bli kladdiga med gott resultat. Man kan dock behöva gno lite för att få bort allt kladd.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Kan funka med bara varmt vatten och tvål. Känns hardcore och köra med olika alkoholer. Vad har ni på era händer egentligen? 😉

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Vad är det som gjort hjulet kladdigt?
Vad är det för mus? Kanske är ett vanligt fel på din som jag nyss upptäckt på tex min steelseries rival 600 har med gummi ytan för tumme/fingrar.
Dvs det är (om det finns lim på ditt scrollhjul) som lösts upp och blivit kladdigt.

Skrivet av grizzly666:

Snabb/kort recension efter ganska exakt 8 månader.
Allt utom två saker är fantastiskt på denna mus.
Sladden är ok men inte mer den kan vara mjukare och mer följsam och inte korva sig. (har andra möss som har bättre sladd).

Sen till den stora nackdelen vilket är limmet för gummi ytorna på vänster/höger sida för fingrarna som jag igår märkte började släppa vid tummen.
Kollade mer idag och såg att dom två andra på högersidan har börjat röra sig med men inte lika mycket.
Limmet har enkelt släppt/lösts upp och trycks/smetas ut och har en siraps liknande konsistens som kletar överallt.

Så vitt jag vet har jag ej spillt en droppe vatten/dricka/etc på musen och om det spillts nåt så handlar det i så fall om några få droppar jag gissar mer på att det är svett som löst upp limmet.
Dvs nu när det blivit sommar så får jag lite handsvett efter/under ett hårt spelpass.

Och har surfat runt lite o det verkar finnas en hel del andra som haft samma problem med limmet tyvärr.
Detta är en ganska stor tabbe enligt mig.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

Är det polyuretan-baserat elast/gummi så kan det plötligt på mycket kort tid bli både kladdigt och dålig hållbarhet och tom. rinna iväg som ett kladd eller smula sig - gummi denna stadiet går inte att åtgärda med tvätt eller fördröja processen då det likadant genom hela gummimassan på en gång - det är som en kemisk klocka som nått tiden där det hela faller sönder med en gång (vilket är sant och beror på att man inte fått till polyuretanblandningen rätt i samband med tillverkningen - lite som att man fått för mycket eller för lite härdaren när man blandar epoxylim...)

När man är i det läget så kan man ofta inte göra annat än knyta näven i ficka och svära - även reservdelar kan vara i samma status med förfall och upplösning om det är ett antal går gammalt och från samma tillverkningsbatch.

Ni som har haft polyuretan-baserade remmar i bandspelare och motsvarande vet precis hur kladdigt det kan bli och ett helvete att rengöra från alla trissor och hjul

Permalänk
Medlem

när sånt händer så det tyvärr till att köpa nytt, dock för att få lite längre livstid på så brukar jag sätta på en bit dekorplast eller dylikt över den kladdiga ytan, även typ eltejp etc borde funka.

Annars kan du ju testa att reparera musen genom att ta bort gummit helt och sätta dig något annat, tex skatez till möss eller ngt.

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧