Fredag 20/9 – den stora speldagen

Permalänk
Lyxfällan 🎮

Fredag 20/9 – den stora speldagen

Nu på fredag blir något av en liten spelmässig höjdpunkt för min del. Dels släpps Nintendo Switch Lite, vilken jag är otippat pepp på. Gillar Nintendos bärbara konsoler (äger ändå fyra N3DS XL), men med tanke på att jag redan har en Switch trodde jag inte att jag skulle vara så pepp på att lägga vantarna på den helt bärbara varianten. Jag har egentligen inget att klaga på med första generationens Switch, utöver att fläkten kickar igång ljudligt de första 20-30 sekunderna efter jag väckt konsolen.

Relaterat till den ser jag också fram emot remake-versionen av The Legend of Zelda: Link's Awakening som också släpps på fredag. Har förbokat Limited Edition-utgåvan av spelet och hade tänkt ha Switch Lite som min Zelda-spelare den första tiden. Link's Awakening är en något säregen del i serien, och är tillsammans med Minish Cap exempel på delar som kunnat frångå Zelda-formeln och ändå bli klassiska delar i serien. När remake-versionen av Link's Awakening först presenterades var jag väldigt skeptisk till den nya grafiska stilen, men den har växt med tiden och nu gillar jag den faktiskt rejält. Ska bli grymt kul att uppleva äventyret i ny skrud!

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered släpps också på fredag, vilket är både fantastiskt trevligt och ack så svettigt för backlogen. Originalet till Playstation 3 var ett av den generationens bästa spel och ett av mina favorit-JRPG:s från det senaste årtiondet. Handlingen är riktigt bra, spelets mellansekvenser är underbara anime-verk från legenderna Studio Ghibli och stridssystemet väver in Pokémon-aktig insamling av monster som man kan komponera till dream team-uppsättningar. Remastern släpps både till Playstation 4 och Nintendo Switch, har förbokat det till PS4 men börjar bli allt mer sugen på att köpa det till Switch som seglat upp till att vara något av en JRPG-maskin för min del.

Är ni taggade för någon/några av dessa släpp som jag är helt orimligt peppad på?

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Medlem

Sjukt taggad på Zelda!
Hoppas och intalar mig själv att jag kanske får det imorgon då en del ÅF skickat 1 dag för tidigt förr(drömma kan man ju^^).
Överlag blir det en trevlig helg med lite snickeri hemma, öl samt Zelda

Nästa vecka blir det Dragon quest också, vet inte hur man ska hinna med allt

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@bardbard: jag håller tummarna för att du får det i morgon (idag?)! Din helg låter ju för övrigt alldeles myspysig, sämre kan man ha det

Oh ja, nästa vecka blir också en rejäl spelvecka! Utöver Dragon Quest XI S släpps ju även The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III samma dag! Det kanske bara är jag som är fäst vid den serien? Hur som helst, mycket bra spelmaterial inom en veckas intervall, hur ska en rimligtvis kunna hantera backlogen i höst?

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Proffsmoddare

Fjärde templet färdigt på Links Awakening. Nostalgiiiiiii!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Crystal 280X ~ i7 8700K ~ B360M MORTAR ~ GTX1080ti ~ 32GB DDR4 ~ RM650i ~ AOC 34" IPS ~ Virtuoso SE
The Red One ~ Cold Winter ~ CURV3D ~ BarPC ~ F4DE

För allt om PC-moddning ~ Minimalistic PC

Permalänk
Medlem

Nino har jag väntat på aslänge då jag aldrig körde det!! :OO

Permalänk
Medlem

Underbara Zelda. Jag spelade detta på Gameboy Color (tror jag det var) och klarade ut det, men det var ju tusen åt sedan när jag var en liten grabb, nåja, typ 12-13 år.

Har nu spelat en liten stund och klarat ut de första två templen. Nu tar jag en paus för kväll och dricker lite öl istället och fortsätter imorn

Visa signatur

Mac mini 2018 with external GPU over Thundelbolt 3 - Radeon RX580