Permalänk

Min 144hz släpper bara igenom 70Hz

Hej! Jag har kört en 144hz skärm med HDMI ingång i ett år och igår köpte jag en till monitor för att frigöra mer utrymme när jag arbetar. Den nya monitorn går igenom DisplayPort i datorn till HDMI i skärmen. Av någon konstig anledning kan jag inte hitta 144hz nu på min primära monitor? Någon som vet varför?

Permalänk

inställningar > Avancerade skärminställningar > Egenskaper för Bildskärmskort för skärm 1 > Bildskärm > Uppdateringsfrekvens > 59 Hz och 60 Hz.
Notera att jag använder samma sladd som körde 144hz innan.

Permalänk
Medlem

Med en vanlig passiv DP->HDMI-kabel så borde du inte få ut mer än 60Hz vid 1080p, så om något är det underligt att du fått ut högre tidigare. Det är mycket bättre att inte blanda gränssnitt utan köra t.ex. DP från datorn till DP på skärmen.

Permalänk
Bildexpert 📺

@cheddarjoe: Ditt grafikkort har antagligen begränsade möjligheter att alstra bandbredd för TMDS-signal. Max ca 70 Hz är typiskt för att det finns 165 MHz bandbredd för 1920x1080.

Rekommenderar att du kör DP-till-DP på den nya skärmen. Alla former av adaptrar och omvandlare tenderar att addera ett extra lager av komplexitet som leder till den här typen av problem. Tumregeln är att följa kontakterna så långt det går. Adaptrar riskerar annars bli en extra kostnad för extra bekymmer.

Testa även att byta till annan DP-anslutning. Verkar finnas begränsningar mellan portar runt tillgänglig bandbredd.