Forumdelen sponsras av

1 eller 2 skärmar – vilken väg ska jag gå?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

1 eller 2 skärmar – vilken väg ska jag gå?

Hej

Skrev ett inlägg angående min nuvarande skärm som jag har använt sedan 27/7-2015. Nu har den börjat ge sig, ser ett antal pixlar som håller på att dö, och för mig så ser det ut som att det är dags för en ersättare. En annan anledning är att jag skaffade en helt ny dator från komplett (i7-9700K, RTX 2070 SUPER, 16GB RAM, 1TB SSD + 1TB HDD, Corsair 650W +80 Gold PSU). Vill gärna se vad den verkligen kan göra.

Tänkte till en början att skaffa en skärm som uppfyller följande krav, om det går, med en budget på 6500kr:

Storlek: 27 Tum
Skärmupplösning: 2560x1440
Uppdateringsfrekvens: 144Hz räcker
Paneltyp: IPS (Min nuvarande har paneltypen TN men har fått intresse för att prova en annan paneltyp)
G-Sync är ett plus (Är intresserad att ha en skärm med en sådan funktion)

Men efter ett par konversationer med några vänner så frågade de mig: " Varför inte skaffa två skärmar? Ena för spel och den andra för resten (Youtube, Skype, Discord och så vidare) ". Det låter inte dumt så om jag tänker skaffa två skärmar istället, vilka ska jag gå efter? Tänker att 4500-5000kr går till den skärm som kommer används främst för spel och resten för den andra. Den första kan ha paneltypen TN men jag har ett önskemål att den andra skärmen har paneltypen IPS.

Är öppen för alla förslag. Vill fråga nu så jag vet vad för alternativ att gå efter.

Förtydligade rubriken från "Black Friday och Cyber Monday närmar sig. 1 skärm eller 2 skärmar och isåfall vilken/vilka?"/Thomas Y
Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

@MAB576: En större skärm eller två mindre och specialiserade skärmar är en smaksak.

Jag tycker mig se att den som i högre grad anammar "hela brädet" av spelkultur och kör discord, kollar streams och kör mycket multiplayer föredrar dubbla skärmar. En spelskärm i fokus och en allround vid sidan av, ofta IPS pga av vinkeln. De som köra mer solo och upplevelsemässig spel tenderar att sikta på en enda skärm med hög kvalitet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

@Laxpudding: Hej

Ok. Jag har varit van med att när jag är inne på ett spel medans discord är på, att jag pausar spelet eller vänta tills rounden är över, om jag kör online, innan jag kan ta en titt på vad som skrevs/delas (video eller bild) i discord. Om jag tänker skaffa 1 skärm så tänker jag antingen skaffa en av dessa fyra:

https://www.prisjakt.nu/jamfor/produkter/3080082,5094636,5174...

ASUS ROG Swift PG279Q, ASUS TUF Gaming VG27AQ, LG Ultragear 27GL850 eller ASUS MG279Q

Om jag skulle skaffa 2 skärmar så tänker jag antingen en av dessa combo:

Combo 1: https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/asus-vg258qr/1... (2st av denna skärm)

Combo 2: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datorskarmar/dat... + https://www.proshop.se/Bildskaerm/Dell-24-Bildskaerm-UltraSha... (1st TN skärm + 1st IPS skärm)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2018

Jag har haft 2 skärmar till och från, min huvud skärm är en Benq 35 tummare som är böjd och den är så pass stor så jag känner inget behov av en till skärm, hade ett tag en 27 tummare bredvid men den stog mest på utan att jag nyttjade den, var oftast vid spel men alt+tab funkar ju bra om man vill hoppa i mellan när man spelar.

A mind is like a parachute. It doesn't work if it is not open.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NV Skåne
Registrerad
Jun 2007

Jag kör tre skärmar; en primär 27" 144hz för spel och "main consumption", samt två identiska 24" på var sin sida. Det blir symmetriskt, och jag har en skärm mitt för ögonen där jag kan göra det viktigaste. Sen har jag två extra ytor att husera youtube, discord, chrome, PDFer...you name it.

Men i ärlighetens namn har jag börjat snegla på nåt ultrawide-spektakel istället, för en mer obruten arbetsyta. Speciellt när jag spelar, så blir de två extra skärmarna mest en distraktion från det väsentliga på centerskärmen. Jag har bara inte landat i exakt vad jag vill ha än.

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* De gav mig en present. Jag gav dem en present. Vet du inte skillnaden, använd "dom".
* Fraktfritt på Inet för verifierade SweC-medlemmar
* i5 8600K | 32GB | GTX 1080