Få ränta på stablecoins (banktjänster direkt i kryptovaluta)

Permalänk
Medlem

Få ränta på stablecoins (banktjänster direkt i kryptovaluta)

Hej!

Bankerna ger ju ingen ränta längre när man sätter in pengar på sitt bankkonto. Men såg att det går att köpa stablecoins knytna till dollarn och få ränta på dem genom att låna ut dem. Går även med traditionella kryptovalutor såsom bitcoin och Litecoin men där får man ju större risk för kursändringar.

Exempel:
https://celsius.network/
https://www.binance.com/en/lending

Nackdelar då? Ja det är alltid en risk att låta någon annan hantera dina privata nycklar (dina pengar är inte längre dina). De lånar ut dina pengar till högre ränta precis som bankerna. Är själv lite skeptisk men tycker det är en intressant utveckling. Bankerna kan få konkurrens av motsvarigheter baserade på kryptovalutor. Kan det komma decentraliserade alternativ? (De jag nämnt är centraliserade)

Staking har ju funnits förut också men att det finns även för stablecoins var något nytt för mig.
Går att låna också. Har inte tittat så noga på detta.

Vad skulle det kunna betyda för framtiden? Tja man kan få global konkurrens på banktjänster. Varför ska jag sätta pengarna i Sverige om jag får bättre avkastning någon annanstans? Eller låna dyrt i Sverige om det går att låna billigare utomlands? Kanske inget politikerna vill ha men för människorna ökar valfriheten. Men risken att bli lurad också ökar om det inte regleras. Så jag är själv lite avvaktande. Kanske testar med lägre belopp.