Facebook-konto blir krav för Oculus sociala tjänster – används för reklam

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Tobo:

Ett sätt att se på det men vill du använda den digitala världen blir det nog svårt att hålla sig utanför datainsamling. Säger inte att det är önskvärt men rätt oundvikligt då ekonomi styr det mesta oavsett vad man tycker om det.

Att spela cumquest är väl ett val, förr i tiden kunde någon komma på dig med att springa runt med en VHS med liknande material och skvallra. 1980 goes 2020 och ärligt talat, vem fan bryr sig om att folk gör skumma saker (som är lagliga).

Skulle om jag fick välja vara helt anonym alltid, men är samtidigt realist och att jag inte kan chatta, socialisera osv i quest utan att dela data så förstår jag det. Kör som sagt quest utan länkat konto men jag förstår inte riktigt detta flame war även om jag inte ens gillar facebook lite.

Men alla är olika och så kommer det alltid vara. Trevlig helg!

Skickades från m.sweclockers.com

mjo, självklart så behöver ju företagen samla en viss information för att se till att deras tjänster fungerar. ganska förståeligt. Och vissa företag finansierar sina tjänster med data, också förståeligt.
Det som däremot inte är förståeligt är när företag samlar och delar data dom inte behöver, för en betaltjänst. Och när data som är personlig delas.
Och det behöver ju inte vara "vuxenspel" som mormor inte gillar, utan det kan röra sig om att du inte får ett jobb för att dom ser att du har gillat en massa artiklar om miljö, eller viss politisk inriktning, tex. eller helt enkelt får sparken. Och det där är inget du får reda på. För att inte tala om vad en statsmakt kan göra med informationen för att förfölja minoriteter.

Sen är det en annan sak också. När allt man gör online blir "personalized" och levererar material som du är intresserad av, så blir internet mer och mer en ekokammare, som bara levererar samma sak om och om igen. Och det här är ett enormt problem som vi har börjat se nu. I princip alla tjänster gör det, google, facebook, instagram, youtube, etc. Och resultatet är att det spelar ingen roll hur extrema dina åsikter är, för algoritmerna kommer hitta material som stödjer dina åsikter. I praktiken så kommer du bara se material som stödjer dina åsikter. Så även om det bara är en handfull människor på jorden som tycker så, så tror dom att "alla" tycker likadant. Och detta ser vi mer och mer med alla flat earthers, anti vaxxers och så vidare. Det är inte undra på att folk är faktaresistenta, för folk har lärt sig att man kan ignorera folk som säger emot och bara gå online för att få medhåll.
Tiden för Sociala Media är förbi, Vi lever i en tid av Sociala Psykoser!

Vi behöver säga ifrån innan det blir ännu värre, och man kan ju börja med tjänster som redan har tagit betalt för tjänsterna.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2005

I samband med dessa nyheter föregår jag med gott exempel och stänger ner mitt facebook konto.

Hejdå Fuckerberg.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2009

I användaravtalet har det i många år funnits information om att data från sensorerna får säljas till tredjepart (dock endast i reklamsyfte). Detta även när man inte spelar eller använder Oculus. Så vad gäller privacy och datainsamling så gör ju inte detta nån större skillnad, förutom möjligtvis den positiva aspekten att folk inser att det kan ske en viss datainsamling.

Jag antar att det fortfarande går att kringgå de sociala tjänsterna i de flesta spelen och fortfarande kunna spela. Den stora frågan är ju hur länge det är så och hur lång tid det tar innan man måste logga in på facebook för att spela?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jun 2003

Använder du Facebook i Oculus behöver du ett Facebook-konto. Tydligen svårsmält för plattgamers.

Intel 7700 | 16 GB RAM | RTX 2070 Mini | Corsair SF450 | Cooltek U3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2006

Grabben har ju vr chat , det är som ett vanligt spel eller? Behövs inget facebook för det sen?
Vi är en facebookvägrande familj, ingen av oss fyra har facebook.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2010

Nån som vet om normalt multiplayer skulle kunna påverkas (typ joina vänners spel)?

[ASUS Z87-DELUXE, Socket-1150] [Intel Core i7-4770K]
[ASUS GTX 1080 STRIX DC3 OC] [Corsair Vengeance Pro DDR3 2400MHz 16GB]