Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Jun 2011

Isolera röst i Ljudfil

Hej Sweclockers,

Efter att ha fått rejäla rysningar längs ryggraden av nya Diablo 4 trailern så tänkte jag att kanske skulle kunna använda en del av den som sms signal, jag har klippt ut just den delen som jag vill ha men skulle också vilja plocka bort bakgrunds musiken så man bara hör rösten säga "Blessed Mother, save us"

https://drive.google.com/file/d/1Gv4YLs96qiodXos-6mP4_SKngpnp...

Jag har försökt med Audacity med "Voice Reduction and Isolation" effekten men det blir alltid nått litet yl och distortion i bakgrunden, försökte mig på att testa Audobe Audition "Stereo Imagery" - "Center Channel Extractor" men får samma problem där som med Audacity, fungerar väl på samma sätt.
Kan någon kanske hjälpa mig få till filen eller visa mig var jag kan vända mig för hjälp?

Tack på förhand.

//Adde

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Ja det där kan bli väldigt svårt om de metoderna du nämnt inte funkar. Det jag kommer på vad du kan göra är att skära bort vissa freqvenser med Audacity. Tex bli av med ylande tanten i bakgrunden.
Finns tyvärr inga CSI lösningar

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det är i princip omöjligt att göra det utan att det påverkar ljudet på rösten, du skulle behöva ha röstspåret som mixades in frän början.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Maj 2005

Eller, men det lär väl vara specialkomponerad musik, om du kan lägga på musikspåret inverterat så bör ju rösten vara det som blir kvar.

Men som sagt, minsta lilla det är ändrat, eller eq pålagt så är det ju kört.

Jag skulle nog lägga tiden på att maila till studion och tigga till mig ljudspåret istället för att försöka isolera det.

Skickades från m.sweclockers.com

.:bjorn

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Jun 2011

Tack för svaren

Ja jag får försöka få tag i orginalspåret om det är möjligt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2011

Om du har någon programmeringsvana att tala om kan du kolla in: https://towardsdatascience.com/separate-music-tracks-with-dee...

GNU/Linux

Blog
YouTube