Nytt chassi och nya TYSTA fläktar

Permalänk
Medlem

Nytt chassi och nya TYSTA fläktar

Hej!

Ska uppdatera lite ett och annat i datorn i samband med ett större haveri, och har längre stört mig på ljudnivån, värmeutvecklingen och dammet som nuvarande chassi/fläkt setup medför.

Har ett rätt gammalt Fractal Design Arc Midi, med dammfilter som är fullt synliga, och på vissa platser hål rakt in.

Siktar på något mera slutet, lutar lite åt ett Define Design C med fönster. Är det ett bra chassi? Kör mAtx och har inte riktigt plats för ett överdrivet stort chassi!

Vill också ha tystare fläktar. Har i nuläget fläktar med LED som av någon anledning inte lyser om man inte kör mitt chassis inbyggda fläktkontroller på absolut max, med bieffekten att man får ha en jetmotor i rummet. Effektiva är inte heller ett beskrivande ord för dessa fläktar, ett hopplock av Corsair, Inets egna, samt någon Cooler Master och Fractal Designs egna.

Vill ha tysta fläktar som också har RGB, lite ljusfascist är man ju ändå

Tips på såna? Får gärna Vara helt mjukvarustyrda, men vad behövs för att kunna ha typ 6-7 fläktar som man styr både färg och hastighet med mjukvara?

Mvh

Permalänk
Avstängd

Vill du ha 6-7 chassifläktar kanske inte en Fractal Design är optimal. Lian-Li O11 kan du ha många fläktar i.

120mm med RGB-ekosystem och krav på bästa prestanda/ljudnivå låter som Corsair ML120, om du håller dig till hyfsat låga varvtal. Rätt bra på högre också, men Noctuas nyaste utan RGB gör att inget annat kan kallas bra vid högre varvtal.

Permalänk
Medlem

Mitt tips på mATX är det chassi som jag använder sen ett fåtal månader tillbaka, Silverstone RL08. Jag är väldigt nöjd med det, jäkligt bra kylförmåga och även fast det är mestadels mesh så är det väldigt tyst då man kan köra fläktarna på väldigt låg RPM och ändå ha bra kylning. Tro mig, jag är extremt petig vad gäller oväsen från datorn

https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=862&area=en

De medföljande 2st RGB-fläktarna är bra, chockerande bra faktiskt för jag använder vanligtvis bara Noctua fläktar. Dessa RGB fläktar var dock så pass tysta att de fick sitta kvar, har dem (+4 andra chassi- och CPU fläktar) inkopplade till moderkortet och styr RPM via UEFI och RGB via Asrock Polychrome Sync - programmet.

Permalänk
Medlem

En liten tanke som smög sig in, kunde det på något vis vara möjligt att få rgb kopplat till philips hue? Vore ju kul om man kunde styra även datorn, eller får man göra en fuling och dra in philips hue stringor i datorn och kontrollera utifrån?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Om du inte ville ha RGB-belysning föreslår jag NOCTUA Chromax. Jag har köpt de nyligen och helt tyst och snygg.

Permalänk
Medlem

Om du inte ville ha RGB-belysning föreslår jag NOCTUA Chromax. Jag har köpt de nyligen och helt tyst och snygg.