Klubben för ägare av Navi (RX 5700/5700XT)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
@/home
Registrerad
Nov 2019
Skrivet av Emil Hansson:

Jag fick black screen så fort jag installerade drivrutinerna till kortet. Löstes genom att byta kabel. Om du har en annan dp eller hdmi kabel liggandes så testa byta och se om problemen kvarstår.

Precis så gjorde också mitt kort, men att en 10 dagar gammal dp skulle sluta fungera är nästan orimligt.

ASRock X570Taichi | 3950X | Sapphire RX5700 Pulse | Amdgpu With Wayland & Vulkan Enabled :)

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Plats
Edsbyn
Registrerad
Sep 2011

@Jallee: Behöver inte vara att den slutat fungera. Kan vara kvalitét på kabel eller liknande. Kabeln jag använde när jag fick black screens fungerar utmärkt tillsammans med mitt GTX 1080 exempelvis

/ Tidigare: Dr.Pez /
Stationär:- FD Define C - MSI X299 SLI Plus - i7 7800X + Corsair H110 - Kingston HyperX 3200mhz 2x8GB - Corsair RM750x - GTX 1080 - Samsung 970 Plus 500GB + Intel 660P 1TB -
Bärbar: Asus ZenBook UX430UAR
Monitor: Acer X34 + Asus PB278Q Lurar: Sennheiser HD599

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
@/home
Registrerad
Nov 2019
Skrivet av Emil Hansson:

@Jallee: Behöver inte vara att den slutat fungera. Kan vara kvalitét på kabel eller liknande. Kabeln jag använde när jag fick black screens fungerar utmärkt tillsammans med mitt GTX 1080 exempelvis

Inte i mitt fall, någonting hände med gpu/mobo då dom nya drivarna installerades som även gjorde att linux drivarna fick problem.
Kabelfel som uppstår efter drivrutins uppdatering är "inte" kabelfel, det är något annat..

ASRock X570Taichi | 3950X | Sapphire RX5700 Pulse | Amdgpu With Wayland & Vulkan Enabled :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Numera Malmö (igen)
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av Helmsman:

Installerade senaste drivern idag - fortsatta "black screens", frysningar och felrapporter om AMD drivers. Börjar bli riktigt ångerfull över att ha gett AMD en chans över Nvidia. Kortet har varit ute väl över ett halvår, om dom inte slutestar på ett riktigt sätt så tycker man att dom borde sätta resurser på att fixa det efter.

I alla fall för oss som inte är intresserade av att börja med att mecka o tuna för att få det att fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Jallee:

Inte i mitt fall, någonting hände med gpu/mobo då dom nya drivarna installerades som även gjorde att linux drivarna fick problem.
Kabelfel som uppstår efter drivrutins uppdatering är "inte" kabelfel, det är något annat..

Kör även kortet i MacOS på samma dator och där har inget liknande hänt än så länge. Borde vara mjukvarurelaterat (drivaren i Windows) då kan man tycka.

Mac Pro (Mid 2010) | 3,33 GHz 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | 32 GB RAM | Radeon RX 5700 XT, 8 GB | MacOS 10.15: Samsung 970 EVO Plus, 1 TB | Windows 10: Samsung 850 EVO, 256 GB | Samsung 850 Pro, 512 GB | WD Black, 6 TB | Seagate Barracuda, 8 TB | LG DVD bränn/Blu-ray läs | 2x USB 3.1 (Gen 2) via Sonnet Technologies Allegro USB-C PCIe

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
@/home
Registrerad
Nov 2019
Skrivet av star-affinity:

Kör även kortet i MacOS på samma dator och där har inget liknande hänt än så länge. Borde vara mjukvarurelaterat (drivaren i Windows) då kan man tycka.

Helt klart mjukvaran, bra av Apple/MacOS att inte bli påverkad.

ASRock X570Taichi | 3950X | Sapphire RX5700 Pulse | Amdgpu With Wayland & Vulkan Enabled :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2019
Skrivet av star-affinity:

Kör även kortet i MacOS på samma dator och där har inget liknande hänt än så länge. Borde vara mjukvarurelaterat (drivaren i Windows) då kan man tycka.

Datorn är ny inkl nyinstall Win10, likaså skärm, DP och HDMI kabel, provat med båda. Säkert är det möjligt att få det att fungera, det jag grinar lite över är att det inte fungerar out of the box.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Numera Malmö (igen)
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av Jallee:

Helt klart mjukvaran, bra av Apple/MacOS att inte bli påverkad.

Ja, det inger förhoppningar att det kommer lösa sig även i Windows.

Skrivet av Helmsman:

Datorn är ny inkl nyinstall Win10, likaså skärm, DP och HDMI kabel, provat med båda. Säkert är det möjligt att få det att fungera, det jag grinar lite över är att det inte fungerar out of the box.

Håller med dig! Har alltså också problem i Windows 10 – en gång att Apex Legends låste sig, gav svart skärm och efter en halv minut starade datorn om sig. En gång när jag väckte datorn ur vila var muspekaren i Windows borta och jag var tvungen att styra med tangentbordet för att starta om datorn. Ska säga att sen senaste drivaren (just nu Adrenalin 2020 Edition 19.12.3) har jag inte haft något problem, men ser på AMDs forum att andra fortfarande har problem med krascher. Med Nvidia GTX 1070-kortet som jag hade tidigare upplevde jag aldrig något liknande strul.

Mycket tidig nyårsafton, ny rapport:
OK, har haft två krascher i Windows 10 under måndagen – en sekunds finkornigt myrornas krig därefter slocknar skärmen och en knapp minnut senare startar datorn om sig själv. Ena gången hände det när jag försökte testa Battlefront II (hann inte ens starta spelet, var ute i menyer) och andra gången hade jag en webbsida uppe i Firefox. Blir absolut lite fundersam när jag ser att folk har haft liknande problem ända sedan juli månad och de drivare som fanns att tillgå då.

Mac Pro (Mid 2010) | 3,33 GHz 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | 32 GB RAM | Radeon RX 5700 XT, 8 GB | MacOS 10.15: Samsung 970 EVO Plus, 1 TB | Windows 10: Samsung 850 EVO, 256 GB | Samsung 850 Pro, 512 GB | WD Black, 6 TB | Seagate Barracuda, 8 TB | LG DVD bränn/Blu-ray läs | 2x USB 3.1 (Gen 2) via Sonnet Technologies Allegro USB-C PCIe

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2018
Skrivet av Defender:

Timespy graphic score 9634. Oktober drivers

Vilken version av 5700 XT har du och kördes den stock eller har du fixat mycket?

Jag får 9051 Med mitt nitro+ i timespy GPU-score men med september drivers och inte riktigt senaste Windows heller. Den kombon har varit stabilast för mig men verkar ge begränsad prestanda!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Ny i klubben. MSI 5700 XT Gaming X. Har kört det i en gammal z68/2500k-rigg, 1440p utan syncfunktioner, i några veckor på PCIE 2.0 utan anmärkning. Har haft någon krasch i Borderlands 3 men skyller det på disken, delar av installationen var korrupt. Givet riggen i övrigt så har kortet kanske inte fått sträcka på sig ordentligt men sedan igår sitter det i en maskin liknande vinterdatorn. Återkommer med rapport när jag fått provåka lite mer.

Skickades från m.sweclockers.com

- Om du är osäker, skriv dom! :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2001
Skrivet av Tjaxel:

Vilken version av 5700 XT har du och kördes den stock eller har du fixat mycket?

Jag får 9051 Med mitt nitro+ i timespy GPU-score men med september drivers och inte riktigt senaste Windows heller. Den kombon har varit stabilast för mig men verkar ge begränsad prestanda!

Skickades från m.sweclockers.com

Powercolor Liquid Devil.
Ska testa mer för nått bugga med dom nyaste drivisarna så jag fick köra med dom från Oktober.

TBD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2012

Ne mitt 5700 XT åker tillbaka, AMDs drivrutiner verkar inte blivit bättre sen jag testade det sist. Fick massa drops i klockfrekvensen när jag spelade, verkar som det är något standardproblem när man läser runt på nätet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av ghoti:

Ny i klubben. MSI 5700 XT Gaming X. Har kört det i en gammal z68/2500k-rigg, 1440p utan syncfunktioner, i några veckor på PCIE 2.0 utan anmärkning. Har haft någon krasch i Borderlands 3 men skyller det på disken, delar av installationen var korrupt. Givet riggen i övrigt så har kortet kanske inte fått sträcka på sig ordentligt men sedan igår sitter det i en maskin liknande vinterdatorn. Återkommer med rapport när jag fått provåka lite mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Citerar mig själv. Efter lite testande i 10-talet spel kan jag konstatera att något strular med Enhanced Sync i den nya datorn, bilden fryser efter någon sekund i merparten av de spel jag testat. Stänger jag av ES fungerar det bra i alla titlar. Problemet fanns INTE i den gamla datorn, där gick det hur bra som helst med ES påslaget. Grafikkort och DP-kabel är överflyttade, i övrigt är allt nytt. Tillfälligt har jag en 1080p-skärm på nya, ska prova med 1440p-skärmen när den är tillgänglig om några dagar.

- Om du är osäker, skriv dom! :)

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Aktsu:

Ne mitt 5700 XT åker tillbaka, AMDs drivrutiner verkar inte blivit bättre sen jag testade det sist. Fick massa drops i klockfrekvensen när jag spelade, verkar som det är något standardproblem när man läser runt på nätet.

Slagit av Enhanced sync?

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 5 3600 | AMD RX 5700 | 64 GB Corsair | https://valid.x86.fr/sztxhr | Seasonic FOCUS Plus 550W Gold.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jul 2019

Sitter och väntar på att ett Red Devil ska komma inom snar framtid men känner mig riktigt lurad när man läser om alla problem som ”kan” uppstå med 5700 serien.

Frågan som någon annan ställt är om det är värt att testa eller bara skicka tillbaka och återgå till nVidia?

Mina spec är följande:
MSI B350 Tomahawk
Amd Ryzén 1600X (OC 4.0)
32GB Ram Corsair Vengance 3200 (OC 299X)

Ni som har mer insikt, ser det ut som det kommer bli problem liknande i tråden med denna setup?

Skickades från m.sweclockers.com

PowerColor RX 5700 XT Red Devil * AMD Ryzen 1600x (OC 3.9GHZ)
Corsair Vengeance LED DDR4 3200MHz 16GB X2 (OC 2996MHz)
Corsair Hydro Series H60 * MSI B350 Tomahawk
PSU Corsair CX650M * Corsair ML120 3st

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Ratatosk:

Slagit av Enhanced sync?

Japp, slog av allt sådant redan innan jag körde igång.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2001

Provade att koppla in en billig biltema flat hdmi kabel, inga problem, kommer att koppla in min Jula High Speed kabel igen.

Har stängt av Anti Lagg, Bildskärpning samt Förbättrad synk. spelen jag spelar laggar annars tycker jag!

Spelar iofs. bara Quake Champions samt Unreal Tournament

Vet inte om skärmen man har kan spela roll? Jag har iaf. denna -> https://www.philips.se/c-p/274E5QDAB_00/lcd-skaerm-med-smarti...

Edit: Glömde det, när jag spelar så har jag MSI Afterburner i gång eftersom det framkommit att det kan ställa till med problem.

4790K | MSI RX 5700 Gaming X | 16GB Crucial 1600MHz | Asus Z97-A | Seasonic P-760w Platinum | Define S | Philips 274E 27"
HTPC Mediaspelare

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2018
Skrivet av xxbiker:

Va får ni för resultat i UNiGiNE Superposition?
Mitt får ca 4970p i ultra i 1080

Jag får ca 5000 vid Extreme 1080p.
Har en 1600x Ryzen 5 CPU.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Fått hem hela bygget! Nitro+ OC 8GB kortet står och väntar i sitt paket. Jag började med uppvärmning först genom att utföra kirurgi på min gamla netbook D255E som bara hade 1GB ram och 3GB/s HDD. Verkligen uselt långsamt. Uppgraderade till Corsair 2GB och Kingston SSD. Skillnaden blev omedelbart enorm! Får vänta tills ungen lagt sig innan man vågar sig på att bygga storebror (3600 Ryzen och 5700XT) i lugn och ro!

Mission GGX 3.3 | Aorus Elite x570 | Ryzen 3600 | be quiet! Pure rock |
Corsair 16GB 3000mHz cl15 | Corsair RM750x V2 | Dual PCIe GPU |
Sapphire Nitro+ OC rx5700xt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Särimner:

Fått hem hela bygget! Nitro+ OC 8GB kortet står och väntar i sitt paket. Jag började med uppvärmning först genom att utföra kirurgi på min gamla netbook D255E som bara hade 1GB ram och 3GB/s HDD. Verkligen uselt långsamt. Uppgraderade till Corsair 2GB och Kingston SSD. Skillnaden blev omedelbart enorm! Får vänta tills ungen lagt sig innan man vågar sig på att bygga storebror (3600 Ryzen och 5700XT) i lugn och ro!

Nice! Jag VILL också ha Nitro+ men den chansen fick jag aldrig. Hoppas att du blir nöjd.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

00:03, värkade rygg, är så jäkla försiktig och långsam! Nu sitter stora be! quiet kylaren på plats (verkligen overkill för 3600 insåg jag nu haha)! Det här kommer ta lååång tid!

Fru och barn sover, pappan är i gästrummet och andas genom näsan...

edit: 03:44 nu är jag färdig men får testa systemet senare idag. nu ska jag sova!

Mission GGX 3.3 | Aorus Elite x570 | Ryzen 3600 | be quiet! Pure rock |
Corsair 16GB 3000mHz cl15 | Corsair RM750x V2 | Dual PCIe GPU |
Sapphire Nitro+ OC rx5700xt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2001

@Särimner: Ska bli spännande!

4790K | MSI RX 5700 Gaming X | 16GB Crucial 1600MHz | Asus Z97-A | Seasonic P-760w Platinum | Define S | Philips 274E 27"
HTPC Mediaspelare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2005

Blackscreens har mer eller mindre försvunnit, men idag inträffade första låsningen. Står något om Radeonsoftware.exe error i loggboken, kör ej senaste drivrutin då allt har rullat på smärtfritt i flera veckor.

Ryzen 5 3600, AOC C24G1, Rx 5700 pulse

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

@Bael

Nu är allt up and running! 19.12.2 aktivt!

Hur och vad ska jag göra nu för att testa grafikkortet? Vilka program och sånt ska jag göra? Vill också undervolta trots jag inte hör ett skit från kortet (eller allt annat för övrigt)

Mission GGX 3.3 | Aorus Elite x570 | Ryzen 3600 | be quiet! Pure rock |
Corsair 16GB 3000mHz cl15 | Corsair RM750x V2 | Dual PCIe GPU |
Sapphire Nitro+ OC rx5700xt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
TX-225 GAVw
Registrerad
Dec 2017
Skrivet av Särimner:

@Bael

Nu är allt up and running! 19.12.2 aktivt!

Hur och vad ska jag göra nu för att testa grafikkortet? Vilka program och sånt ska jag göra? Vill också undervolta trots jag inte hör ett skit från kortet (eller allt annat för övrigt)

Jag fann 19.12.3 mer stabil än 19.12.2. Dessutom en nyare drivrutin!
Testa i dom spel du spelar helt enkelt och jämför sen på nätet. Superposition är också ett bra program att testa lite med.

🖥 Phanteks Eclipse P360X. Phanteks AMP 650W. AMD R7 2700 MAX. msi B450 TOMAHAWK MAX. 32gB HyperX Predator RGB 3000MHz CL15. msi RX 5700 XT MECH OC. 1TB Kingston A2000.
AOC G2460FQ. Logitech G903. Logitech G840 XL. Logitech G513. Logitech PRO Gaming Headset. Luxorparts Headphone Stand. LG BP50NB40.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av HC-8315:

Jag fann 19.12.3 mer stabil än 19.12.2. Dessutom en nyare drivrutin!
Testa i dom spel du spelar helt enkelt och jämför sen på nätet. Superposition är också ett bra program att testa lite med.

Nu kommer jag inte göra något eftersom jag har inte testat grafikkortet än, det tar tid att ladda ned spel och installera dem.

Nitro+ kortet idlar 48 grader och jag tyckte det var lite högt, kikade under kortet och ser att alla fans är tysta och stilla! Antar de går igång när man spelar eller belastar kortet men jag skulle uppskatta att de gick även vid idle med lågt rpm. Hur gör jag det?

edit: Körde igång Mount & Blade: Bannerlord, ett nytt och dåligt optimerad spel som är i beta fas. Maxade grafiken, kortet ökade temp från 48 till 50 och stannade där! Haha ingen svett öht! (Inga stuttering eller tearings) Jag har inte så många andra grafiskt krävande spel på hyllan, mest processor krävande då jag älskar strategi. Witcher 3 och ArmA 3 har jag men har ingen lust att spela dem!

Sneglar på Star Citizen därav bygget!

Mission GGX 3.3 | Aorus Elite x570 | Ryzen 3600 | be quiet! Pure rock |
Corsair 16GB 3000mHz cl15 | Corsair RM750x V2 | Dual PCIe GPU |
Sapphire Nitro+ OC rx5700xt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
@/home
Registrerad
Nov 2019

Efter allt som skrivits om att man ska ändra till PCI Express 3.0 i bios för att slippa blackscreens i Windows 10 så provade jag köra Windows 10 igen. Fungerade bra men då jag gick tillbaka till Linux så då blev det blackscreens åter igen där..
Ställde då om till PCI Express 4.0 i bios och allt fungerade igen, så verkar inte vara något större problem med drivrutinen i Windows 10 däremot så lyckas dom konfigurera bussen helt knasigt om man vill köra Linux på samma pc.
Efter manuellt ändrat till PCI Express 4.0 i bios och bootar in i Linux.

# dmesg | grep amdgpu [ 8.462828] [drm] amdgpu kernel modesetting enabled. [ 8.462872] amdgpu 0000:0f:00.0: remove_conflicting_pci_framebuffers: bar 0: 0xe0000000 -> 0xefffffff [ 8.462873] amdgpu 0000:0f:00.0: remove_conflicting_pci_framebuffers: bar 2: 0xf0000000 -> 0xf01fffff [ 8.462873] amdgpu 0000:0f:00.0: remove_conflicting_pci_framebuffers: bar 5: 0xfcb00000 -> 0xfcb7ffff [ 8.462875] fb0: switching to amdgpudrmfb from EFI VGA [ 8.462932] amdgpu 0000:0f:00.0: vgaarb: deactivate vga console [ 8.489754] amdgpu 0000:0f:00.0: No more image in the PCI ROM [ 8.489801] amdgpu 0000:0f:00.0: VRAM: 8176M 0x0000008000000000 - 0x00000081FEFFFFFF (8176M used) [ 8.489802] amdgpu 0000:0f:00.0: GART: 512M 0x0000000000000000 - 0x000000001FFFFFFF [ 8.489863] [drm] amdgpu: 8176M of VRAM memory ready [ 8.489864] [drm] amdgpu: 8176M of GTT memory ready. [ 9.575707] amdgpu: [powerplay] SMU is initialized successfully! [ 9.616972] snd_hda_intel 0000:0f:00.1: bound 0000:0f:00.0 (ops amdgpu_dm_audio_component_bind_ops [amdgpu]) [ 9.764988] fbcon: amdgpudrmfb (fb0) is primary device [ 9.890256] amdgpu 0000:0f:00.0: fb0: amdgpudrmfb frame buffer device [ 9.911908] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 0(gfx_0.0.0) uses VM inv eng 4 on hub 0 [ 9.911908] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 1(gfx_0.1.0) uses VM inv eng 5 on hub 0 [ 9.911909] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 2(comp_1.0.0) uses VM inv eng 6 on hub 0 [ 9.911910] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 3(comp_1.1.0) uses VM inv eng 7 on hub 0 [ 9.911910] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 4(comp_1.2.0) uses VM inv eng 8 on hub 0 [ 9.911911] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 5(comp_1.3.0) uses VM inv eng 9 on hub 0 [ 9.911912] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 6(comp_1.0.1) uses VM inv eng 10 on hub 0 [ 9.911912] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 7(comp_1.1.1) uses VM inv eng 11 on hub 0 [ 9.911913] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 8(comp_1.2.1) uses VM inv eng 12 on hub 0 [ 9.911914] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 9(comp_1.3.1) uses VM inv eng 13 on hub 0 [ 9.911914] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 10(kiq_2.1.0) uses VM inv eng 14 on hub 0 [ 9.911915] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 11(sdma0) uses VM inv eng 15 on hub 0 [ 9.911916] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 12(sdma1) uses VM inv eng 16 on hub 0 [ 9.911916] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 13(vcn_dec) uses VM inv eng 4 on hub 1 [ 9.911917] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 14(vcn_enc0) uses VM inv eng 5 on hub 1 [ 9.911918] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 15(vcn_enc1) uses VM inv eng 6 on hub 1 [ 9.911918] amdgpu 0000:0f:00.0: ring 16(vcn_jpeg) uses VM inv eng 7 on hub 1 [ 9.912086] [drm] Initialized amdgpu 3.35.0 20150101 for 0000:0f:00.0 on minor 0

Det fungerar igen..

Edit:
Avinstallerade Amd's drivrutin och program och lät windows 10 installera sin standard drivrutin. Efter det gick det att köra på auto config i bios för PCI Express bussen igen och än så länge fungerar det att boota Linux och Windows utan blackscreens.

ASRock X570Taichi | 3950X | Sapphire RX5700 Pulse | Amdgpu With Wayland & Vulkan Enabled :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
TX-225 GAVw
Registrerad
Dec 2017
Skrivet av Särimner:

Nu kommer jag inte göra något eftersom jag har inte testat grafikkortet än, det tar tid att ladda ned spel och installera dem.

Nitro+ kortet idlar 48 grader och jag tyckte det var lite högt, kikade under kortet och ser att alla fans är tysta och stilla! Antar de går igång när man spelar eller belastar kortet men jag skulle uppskatta att de gick även vid idle med lågt rpm. Hur gör jag det?

edit: Körde igång Mount & Blade: Bannerlord, ett nytt och dåligt optimerad spel som är i beta fas. Maxade grafiken, kortet ökade temp från 48 till 50 och stannade där! Haha ingen svett öht! (Inga stuttering eller tearings) Jag har inte så många andra grafiskt krävande spel på hyllan, mest processor krävande då jag älskar strategi. Witcher 3 och ArmA 3 har jag men har ingen lust att spela dem!

Sneglar på Star Citizen därav bygget!

48 grader med fläktarna av är bra tempo. Och de är många tillverkare som har de konceptet. Inte bara på grafikkort. Även nätaggregat är ofta semi-passiva. Syftet är att få en tyst upplevelse när datorn inte belastas. Men om man nu vill ändra på de så finns alltid msi Afterburner.

🖥 Phanteks Eclipse P360X. Phanteks AMP 650W. AMD R7 2700 MAX. msi B450 TOMAHAWK MAX. 32gB HyperX Predator RGB 3000MHz CL15. msi RX 5700 XT MECH OC. 1TB Kingston A2000.
AOC G2460FQ. Logitech G903. Logitech G840 XL. Logitech G513. Logitech PRO Gaming Headset. Luxorparts Headphone Stand. LG BP50NB40.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av HC-8315:

48 grader med fläktarna av är bra tempo. Och de är många tillverkare som har de konceptet. Inte bara på grafikkort. Även nätaggregat är ofta semi-passiva. Syftet är att få en tyst upplevelse när datorn inte belastas. Men om man nu vill ändra på de så finns alltid msi Afterburner.

Ja jag lärde mig mer allteftersom under hela gårdagen. Testade med fläkt-mode 300-400rpm vid Idle(surf, video etc) temp blev 38-40 34 grader och går inte att höra alls. Undervoltade också och vid 99% gpu load maxar jag 75 grader annars avg 70grader.

Mitt kort och version verkar inte ha problemen som folk beskriver. Kom på att jag har wreckfest så jag installerade och maxade grafiken, avg 165fps och inga stutterings eller konstigheter trots att wreckfest använder dx11 samt på 1080p skärm. Är enormt nöjd so far. Klivet från 960m till 5700 xt är enorm. Prestanda ökning fem gånger över för mig

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: enligt gpu userbench är kraft/prestanda skillnaden närmare 500%.
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-960M-vs-AMD-...
Och det med referenskortet!

Mission GGX 3.3 | Aorus Elite x570 | Ryzen 3600 | be quiet! Pure rock |
Corsair 16GB 3000mHz cl15 | Corsair RM750x V2 | Dual PCIe GPU |
Sapphire Nitro+ OC rx5700xt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2018
Skrivet av Särimner:

Ja jag lärde mig mer allteftersom under hela gårdagen. Testade med fläkt-mode 300-400rpm vid Idle(surf, video etc) temp blev 38-40 grader och går inte att höra alls. Undervoltade också och vid 99% gpu load maxar jag 75 grader annars avg 70grader.

Mitt kort och version verkar inte ha problemen som folk beskriver. Kom på att jag har wreckfest så jag installerade och maxade grafiken, avg 165fps och inga stutterings eller konstigheter trots att wreckfest använder dx11 samt på 1080p skärm. Är enormt nöjd so far. Klivet från 960m till 5700 xt är enorm. Prestanda ökning fem gånger över för mig

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: enligt gpu userbench är kraft/prestanda skillnaden närmare 500%.
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-960M-vs-AMD-...
Och det med referenskortet!

Härlig uppgradering! Gjort precis samma, laptop med 960m till 5700 XT nitro+

Hur mycket har du undervoltat och har du märkt någon prestandaförändring efter undervoltningen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Tjaxel:

Härlig uppgradering! Gjort precis samma, laptop med 960m till 5700 XT nitro+

Hur mycket har du undervoltat och har du märkt någon prestandaförändring efter undervoltningen?

Den klivet är härlig

Jag har inte gjort seriös undervolting med prestanda i fokus. undervoltade från 1172mV till 1122mV samt ökade klocket från 2100 till 2120. Inte märkt något försämring annat än att kortet är svalare har barn så jag får ta tag i undervoltstuning när man är ensam och har mycket tid över!

Mission GGX 3.3 | Aorus Elite x570 | Ryzen 3600 | be quiet! Pure rock |
Corsair 16GB 3000mHz cl15 | Corsair RM750x V2 | Dual PCIe GPU |
Sapphire Nitro+ OC rx5700xt