Samsung lanserar SSD 970 Evo Plus med högre prestanda och densitet

Permalänk
Medlem

Det som (om jag uppfattat rätt) är den klart viktigaste förbättringen i "Evo plus" borde vara den där "low voltage" grejen.
Delvis för strömförbrukningen o värmens skull i bl.a. laptops, men även att det skonar moderkortet det sitter i. Alltså mindre risk för slitage och instabila moderkort i det långa loppet.

PS. Min första SSD satt i min EEE som köptes sensommaren 2008:
https://www.webhallen.com/se/product/90143-Asus-Eee-PC-901-In...
Var nästan oförskämt hur den startade Windows snabbare än min kompis svindyra Core 2 Quad dator

Permalänk
Medlem

Man märker definitivt skillnad mellan en "vanlig" SATA-SSD och en någorlunda bra PCI-E-M.2.
Om man inte gör det har man antingen konfigurerat fel, eller så är det den användaren det är fel på snarare än de som märker skillnad.

Permalänk
Medlem

Samt kommer man märka någon skillnad i windows samt laddtider i spel mot min nuvarande Crucial SSD MX200 250GB SATA6 555/500 r/w?

Jag behöver något större och tänkte att det kan vara lika bra att köpa en snabbare då på en gång. Ifall det nu inte är några problem att installera w10 på m2 eller liknande.

Har detta moderkort.
EDIT: Kollat på asrock's hemsida och stöd finns.

Permalänk
Medlem

Wow liksom, nu 8 mån l8r och har i en drygt 3 år gammal MSI GS73VR ersatt PM961 512GB (strax under 960 Pro) med 970 Evo Plus 1TB (samtidigt byte av fläktar som "skramlade" och maskinen vägrade starta - major surgery).

*Snabbare?* Mjorå, Magicians benchmark ger bra mycket bättre siffror, men på en bärbar är nog främst vakna/somna från sovläge då ett antal GB minne skall skyfflas det som faktiskt märks (utan klockade tider före/efter för att bekräfta...). Vid "vanlig användning" var och är allt tillräckligt snabbt ändå,

*Varmare?* Definitivt, är ju en bärbar, dessutom med "inverted motherboard" där den stackars disken är inklämd ovanpå moderkort (mot tangentbordet) och går från 56 (idle) till 70-80 (work) och Magician säger typ alltid "too high". Dock hade den gamla en påklistrad "kylmatta" som jag inte flyttade över (skulle gått sönder). Fått hem ny från Inet, inväntar mer RAM, så blir det ny *total isärskruvning* för kylmatta på och samtidigt från 16 till 32 GB RAM. Förhoppningsvis några grader lägre

Cogito ergo: NVMe-drive är perfa, men blir varma när de används så kyl behövs - om det går. I bärbara där varken extra fläktar eller flänsar ryms får värmen spridas med påklistrad kylmatta - om det hjälper...