Bäst induktionshäll med inbyggd fläkt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Österlen
Registrerad
Sep 2005

Bäst induktionshäll med inbyggd fläkt?

Vi letar induktionshäll och har landat i att vi vill ha en med inbyggd fläkt som suger ner oset i mitten. Det finns ett antal på marknaden, och prissättningen gör oss förvirrade, till synes likadana modeller skiljer tiotusentals kronor i pris. Vet någon råd i djungeln?
Till exempel Thermex Hood in Hob kan vi köpa på rea för 10400kr nedsatt från 15000kr, och kolfilter till går på typ 600kr. Eico Nikola Tesla har en modell på rea för ca 12000kr, som har kostat 29000kr. Recensioner visar sig svåra att hitta.

En relaterad fråga också, vet någon om ett forum för vitvaror med kunniga människor (som Sweclockers är för datorer alltså)?
Tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Nov 2002

@runeman:

När man tittar på de olika modellerna så verkar specifikationerna ganska snarlika vad själva induktionshällarna anbelangar så det gäller att försöka utröna vilken av dem som har den bästa och snyggaste fläktlösningen.

Eico Nikola Tesla verkar vara det lite dyrare alternativet men Thermex är säkert inte sämre och de har en hel del ventilation på sina sidor så de verkar kunna ventilationsbiten.

Själva induktionshällarna skiljer inte mycket, det är troligen betydligt svårare att få luften till köksfläkten att gå dit den ska eftersom den den varma uppåtstigande luften ska sugas ned i hällen även från ytterkanten och inte bara i mitten. (Är mycket enklare när fläkten sitter ovanför än att suga ned den) så själv skulle jag nog kolla den biten först.

Känns som om Thermex har lite mer kunskap om fläktar och luftflöden då de verkar ha mycket ventilation på programmet när man läser på hemsidan.

Detta med nedsug i hällen verkar rätt så ovanligt så antagligen därför det inte finns så mycket recensioner än.

Misstänker att man får betala för namnet rätt så mycket på den dyrare Tesla.

Tittar jag på bilderna jag hittar på nätet så tror jag mer på Thermex fläkt och de modellerna man fäller upp verkar effektivare både i att de har möjlighet till högre luftflöde och kan rikta insugsluften bättre.

Modeller som bara har ett plant galler lär få svårt att suga ned i ytterkanterna och stiger det oset upp så är det inte mycket glädje med fläkten alls. Det kan man faktiskt se på produktbilderna där det syns tydlig skillnad till de riktades fördel.

Nackdelen är då att den sticker upp ur hällen när den är öppen och kanske om ogillar designen estetiskt men är målet att få väck stekoset skulle jag valt den. Är ett plant utseende viktigast på bekostnad av utsuget kan man ta den men räkna med att den kanske inte når så långt från mitten.

Allra effektivast lär dock en vanlig fläktkåpa vara då varm luft som bekant stiger upp, den fläkten behöver inte kämpa mot fysikens lagar med att suga ned varm luft/ånga som vill stiga upp av sig själv men visst det är också tråkigare med en vanlig fläktkåpa som de flesta har.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av runeman:

Vet någon om ett forum för vitvaror med kunniga människor (som Sweclockers är för datorer alltså)?
Tack!

Tvivlar starkt på at vitvaror är en hobby med tillräckligt diskussionsvärde för ett internetforum

Men men, man har ju sett konstigare saker.

Skickades från m.sweclockers.com

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nässjö
Registrerad
Feb 2012

byggahus.se har ganska många trådar om just vitvaror

|Phantek enthoo primo| Asus rog strix z370-f gaming | I7 8700K @ 5.2ghz | nzxt kraken x62 | 2x Geforce Gtx 1080 Strix gaming | 32GB Corsair 3200mhz rgb | Acer x34a | M2: Samsung 960 evo 250gb SSD: 2x Intel 530 Series + Samsung 950 500gb | Evga 1000w psu | win 10 pro | isp 1000/1000 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Österlen
Registrerad
Sep 2005

Tack för hjälpen! Vi kanske sätter upp en taknära diskret fläkt senare om vi märker att det blir stekos i rummet med downdraft fläkten.
Det lutar åt thermex och deras plasmex filter med lång livstid och hög grad av fettrensning.

Skickades från m.sweclockers.com