Forumdelen sponsras av

1 av fyra portar på modemet funkar - varför?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Jun 2005
Skrivet av The Kristoffer:

Skrev allt för kortfattat att "cat5e kan ställa till det", tror att det är precis så som du nämner, ofta bara två par kopplade.

Det jag ville få förmedlat var ju att hos en Svensson hittar man oftast kabel som följde med router man fick en gång i tiden, de är inte sällan märkta cat5e och varierar mellan billig plast, till lite läckrare tygomspunna historier. De sju kablar som underlevererat hos mig har alla varit sådana och har åkt ned i elektronikåtervinningen. En seriös återförsäljare skulle säkert leverera en annan kvalité om man köpte cat 5e. Men, bara för att det står behöver det inte betyda att det fungerar som det är tänkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Har aldrig stött på att man fått nått annat än minst cat5 (4 par) kabel till router.
Däremot får man ofta 2 par till saker som IP-telefoniboxar. Det har hänt mer än en gång att man använt dessa till router eller andra enheter och då får man bara 100mbps.

asus-rt-ac66u funkar, det är en router med gigabitportar och den klarar, i det närmaste, 950mbps över wan-lan, så 500 är inga problem.

Det är inte konstigt att tillverkare säljer WIFI enheter med 800 eller 1200mbps WIFI men bara 100mbps portar. för det första slås 2.4 och 5ghz ihop, säg 240 + 800 mbps. Sen så är det det ofta med max mimo, 3:3:3 och det är det fåtal enheter som brukar - vanligast är 2:2:2.

Inte ens med AC17500, 2400 eller vad man har för fantasisiffror på WIFI så maxar man gigabitt på kabel med WIFI, då man knappast lär ha perfekt luft kvalite där man är. En enda beacon på 5ghz kommer dumpa din hastighet rejält.