SweClockers söker skribent med fokus på smarta hemmet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
som gud är min närvaro överallt.
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av Tempel:

Computer off och barnens datorer stängs ner... way too late.

Det är mycket bättre att stänga ner deras access till internet på fasta tider i routern. Det barn behöver är tydliga regler och struktur. Barnen behöver koppla ner långt tidigare än när du kryper ner i bingen.

nu var det exempel på saker, och inte super detaljerat i dom exemplet jag gav.
tydliga regler och rutiner är superviktiga och jag håller fullständigt med om det, dock beror mycket på vad det är för ungdomar, våra tränar väldigt mycket och hårt och väljer att göra så, dom slösar gärna inte bort tid, problemet med att ungdomar vill spela hela nätter eller ligga med telefonen i sängen under natten hör nog mer till dom vanliga ungdomar som inte är så fysiskt aktiva.

har man problem med att ungdomar inte slutar spela håller jag inte med gällande internet delen, stänger man av internet access så finns det inget som hindrar att man spelar offline eller att använda sin telefon för att ge internet till datorn. då är det bättre att datorn stänger ner och efter det bryts strömmen till uttagen. sedan vill ungdomar ofta lyssna på något när dom ska somna som kräver internet, å andra sidan skulle man ha dessa problem skulle jag nog redan tagit bort datorn för dom tills dom lär sig att respekterar reglerna.

nja det beror ju på när man kryper ner i sängen, jag och frugan lägger oss tidigt, men vi somnar inte utan gillar att ligga upphissade i ca 1 timme i sängen och jobba med saker som vi vanligen inte hinner pula med under dagen,

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag;-)

main dator: rampage v10, 6950x, Titan xp,64gig ram,intel 950,2x 10gig nic, asus 2k 165hz ips skärm, 900D custom vattenkylning.
main server: Supermicro, amd 6386se 16 trådar, 20TB i raid 6, 64gig ecc ram, 6x 10 gig nic. custom vattenkylning. 1/1gig nätverk via dedikerad fiberlina, router:usg pro4

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
QuakeNet
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av Homdax:

Har precis käftat med en Xiaomi försäljare om att den attans sensor jag köpte kräver en hubb och det stod inte i produktbeskrivningen. Samt att den skall inte köras på ifjån utan på Android .

Hur mycket data samlar egentligen Xiaomi på sig via sina system...Aqara och Mi och Fit och Home?

Utgå alltid ifrån att enheterna alltid samlar på sig all data de kan och delar med sig av den till vem som helst. Är det dessutom WiFi-anslutna enheter samlar de nog också gärna in data från nätverket.

Personligen kör jag alltid alla IoT-enheter på ett separat nätverk och begränsar alltid nätåtkomst om möjligt.

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Asus P9X79 :: Core i7 3820 :: 32 GB RAM :: PNY Geforce GTX 970 XLR8 :: Gigabyte Odin GT 800W :: 2x Samsung Syncmaster S27A950D
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+
Virtualisering: HPE ProLiant DL385 Gen10