Permalänk
Medlem

Trådat nät + wifi i 2-planshus?

Hej!

Har precis flyttat in i ett 2-planshus på ca 190kvm och behöver nu få till ett stabilt trådat + wifi-nät som fungera bra i hela huset. Har idag en gammal Asus RT-AC66U som sjunger på sista versen, så den behöver bytas omgående. I huset finns ett mediaskåp i förrådet på nedervåningen där inkommande fiber inkl Inteno fiberbox sitter samt ethernetuttag som går vidare till resterande ethernet-vägguttag i huset.

Har läst på en del de sista dagarna men blir inte riktigt klok på vad man ska köpa. Det är en riktigt djungel med routers, AP, mesh osv.

I mediaskåpet behöver jag inte nödvändigtvis någon wi-fi, däremot behöver jag en router/switch så att jag kan koppla ethernetkablar som går vidare till de uttag i huset där jag vill köra kabel, tex tv på båda plan, samt kabel där jag kan ansluta "mesh"routers/accesspunkter. Utrymmet i mediaskåpet är också väldigt begränsat då skåpet inte är så djupt, så stora routers med antenner går bort.

Det som vanligtvis kommer köras trådlöst är 2st datorer, 2st Sonos Beam + 2st Sub samt 2st One. Tv blir som sagt trådat.

Vad kan ni rekommendera?

Permalänk
Protectera AB

Det beror helt på husets utformning men troligen om du enkelt kan få ut accesspunkter trådat så borde det räcka med två stycken.

Jag har installerat många sådana system med denna HW: Ubiquiti Edgerouter X + 2st unifi AC lite. Då får du ett enterprise system för småpengar.

Visa signatur

protectera.se