Hej!
För det första hade jag rekommenderat lite finare ris. Detta är mitt vardagsris. Något dyrare än ICAs men du kommer tacka mig. Ännu mer fancy är kortkornigt japanskt ris, till exempel. Fruktansvärt gott, speciellt till fiskrätter. Blir dessutom mycket billigare om du köper en större påse, typ. Lovar dig, du kommer att märka och uppskatta skillnaden på ICA Basics ris och lite dyrare ris.
När det kommer till riskokare beror det först och främst på hur många du ska koka till. Jag utgår från att du ska koka till 1-3 personer och jag tänker tipsa om en lite billigare och en lite dyrare.
Den lite billigare råkar dessutom vara den jag själv använt under ca 3 års tid nu, en Yum Asia pandakokare. För mig fungerar den helt perfekt. Den har en kort ingångströskel då jag inte alls var nöjd med risets torrhet efter kokningen med måtten. Istället för att koka 1 kopp ris med 1 kopp vatten kör jag 1.25x vatten, så 1 kopp ris till 1.25 kopp vatten, osv. Jag tycker det fungerar utmärkt och riset blir riktigt riktigt gott. Den är även relativt liten och enkel att plocka undan efter användning. För priset anser jag att denna definitivt är värt pengarna. Det är definitivt ingen Zojirushi, men den är fortfarande på en helt annan nivå än sådana däran räliga tefalkokare från Kjell och Company, tvi! Som en första riskokare är Pandan en perfekt kokare, speciellt då den är ganska billig, men som sagt, det är inte en Zojirushi.
Den andra riskokaren jag vill tipsa om har jag aldrig provat, men jag planerar att köpa den själv när jag är klar med studierna. Zojirushis TSQ-10 skall vara en ypperlig riskokare. Den tar 5.5 koppar (2.5 mer än Pandans), så den är definitivt något större. Det finns egentligen inte så mycket att säga om den, då den ska fungera precis som man förväntar sig. Den skall också vara något av en investering och Zojirushis produkter har ett rykte av att ALDRIG gå sönder.
Rent generellt om alla riskokare är det viktigt att du håller ordning på den. Tömmer du fukthållarna och diskar av delarna efter användning kommer din kokare att ha en längre hållbarhet, kom ihåg det! Det är viktigt, för när du börjar äta ångkokat ris från en riskokare kommer du inte förstå hur fan du klarade dig utan en innan.
Om du har fler frågor så fråga på!