Gammal förstärkare KW-251 från Luxor?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2020

Gammal förstärkare KW-251 från Luxor?

Har vi någon detektiv i forumet?

Köpt en gammal förstärkare, KW-251 från Luxor. Någon som vet hur gammal den kan vara? Har den haft något speciellt syfte? Specifikationer? Vill veta så mycket det bara går!

Bildlänk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2015

Är det en Luxor kan den vara från runt 60-80 talet, förstärkare för stereoanläggningar verkar syftet vara baserat på kategorin den är postad i, Specifikationer är nog ganska svårt att få tag i, inte jätteviktigt heller med specs då de knappt säger något om hur den låter eller är i prestanda. Du får väl la plugga in och lyssna?

Audiofil och hobbykodare

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2016

Förstärkaren ser väldigt mycket ut som för fast installation typ för högtalaranläggning i skola eller offentliga utrymmen. och det är nog som redan skrivet att det är från 50 och 60-talet.

Är det mono eller stereo-utgång (stereo var dock inte så vanligt på den tiden men man kanske har flera steg för olika regioner som skulle ropas ut oberoende av varandra)

står det något om impedanser på där man ansluter högtalarna?? - står det typ området 60 - 120 Ohm eller spänning typ 60-100 Volt så är det högnivåsignaler för distribution där varje högtalare har en trafo mellan högtalare och högnivåmatningen och det finns flera uttag med olika impedanser på trafon (och det kopplas olika beroende på hur många högtalare på samma ledning) och man har flertal högtalare kopplad parallellt på samma ledning ut från förstärkaren

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2020

Tack för svaren!