Permalänk
Medlem
Skrivet av Viita:

Ett motstånd på 1,5 ohm som klarar ungefär 4.1W får jag det till, alterntivt 2st parallellkopplade 3 ohms som klarar 2W vardera, så bör du få nästan 6V till lampan.

En buck converter som @mrqaffe länkat är ett bra alternativ, behöver dock skyddas från kondens och väta om den skall monteras permanent på cykeln.

@SCORPIUS alterantiv är också tänkvärt, med nackdel att du riskerar få väldigt svagt ljus från dynamon.

Den stora frågan är ju om du behöver ljuset för att synas eller för att se, det är också efter det du bör ta beslut om vilken väg du bör gå.
Måste det tex vara ett batteripack på 8.4V? jag förstår om du har andra användningsområden för detta annars kanske det är en bättre idé att titta efter ett som levererar 6V.

En resistor som bränner så mycket effekt kommer ju dra nästan lika mycket som en av lamporna, det känns ju lite onödigt kan jag tycka att lägga en tredjedel av batteriets kapacitet på en resistor

Permalänk
Medlem
Skrivet av cyklonen:

Med så mycket högre spänning till lamporna kommer de att lysa starkare men brinna slut väldigt mycket snabbare. Vid 8.4 V skulle jag tro att livslängden mer än halveras.

Inte bara halveras, 8.4V är 40% överspänning så utanför diagrammet. Men kan nog hamna på en sänkning av livslängd på en 40 gånger om man extrapolerar lite.