Öka prestandan mer i en lågbudget laptop?

Permalänk

Öka prestandan mer i en lågbudget laptop?

Med hd innan jobbet Acer Aspire ES1-731 https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?e=3250007
Bara en minnesplats, på 8Gb så minnet räcker till för det behovet som det är till för!
Datorn ska användas till att betala räkningar och surfa på sin höjd.

Mitt jobb är att göra en långsam dator till en så bra optimerad laptop som möjligt i win10, men kan man öka mer, eller minska bakgrunds belastningen mer, verkar hamna på 11% efter 3 försök.

Först och främst så borde det vara olagligt att sälja laptops med långsamma hårddiskar tillsammans med en Intel N3700, 23% bakgrundsbelastning har gjort det omöjligt att uppgradera windows själv, denna var på 1803 fortfarande och i aktivitetshanteraren såg det aldrig ut att gå under 50% i idle, helt obrukbar, och större säkerhetsrisk än ett fullt uppdaterat windows xp.

Min första runda i Userbenchmark visar en sak som är bättre än med ny SSD och helt ny installation av win10.
https://www.userbenchmark.com/UserRun/30990754
Under CPU och Normal: Memory 49.5 jämfört med hur det ser senare ut, Memory 34.6 som högst och undrar vad det här innebär?
Kan jag ha missat någon drivrutin som gör att processor/minnnet fungerade någon procent bättre förut eller är det något man får dras med efter biosuppdatering(original 2015 1.06 till 2016 1.22) spectre/meltdown och andra säkerhetsuppdateringar i windows 10 kanske?

Plockade isär datorn, ca 30 skruvar, sen var det enkelt att lossa bakstycket.
Plocka ut hd, stoppa in en Crucial BX500 240GB SSD, minska totalvikten med 30g

---->
Tredje testet med ssd https://www.userbenchmark.com/UserRun/31026542
Jag märkt direkt att datorn gick att arbeta med, vilket är huvudsaken men kan man förbättra några procent till, userbenchmark visar inte alls hur bra datorn blev då hårddiskaktiviteten är nere på noll och den känns helt acceptabel för sin hårdvara. Jag stör mig bara på "hög" idle men det kanske blir så med en miniräknare processor.

Indexering tog 20 minuter att stänga av, avinstallera One Drive, stänga av allt som har med xbox, stänga av det mesta med Cortana och telemetry genom OOSU10_O&O ShutUp10 2020. Något annat jag kan stänga av?

Indexering, hur är det med det idag egentligen. Microsoft har det ju alltid på så de verkar inte veta bättre.
Stänga av det eller var det bara förut det försämrade prestanda och ssd?
https://www.online-tech-tips.com/computer-tips/simple-ways-to...

Visa signatur

An application program (sometimes shortened to application) is any program designed to perform a specific function directly for the user or, in some cases, for another application program.
https://www.userbenchmark.com/ Talar om vad du har!