Permalänk
Medlem

15k, dator för spel och stream

Hej på er,

Jag hade tänkt köpa en ny dator som främst kommer användas till spel och streaming. Min budget ligger på runt 15k och det är enbart datorn som ska köpas nytt. Då jag har väldigt dålig kunskap om komponenter tänkte jag rådfråga er. Jag kollade runt på forumet och utgick från en varukort som användaren @Aizu (tack!) satt ihop i en annan tråd, då denna främst var avsedd till spel samt i min prisklass. Jag har tänkt montera ihop datorn själv, något jag förvisso har liten erfarenhet av men förstått inte är så svårt med all tillgänglig info som finns. Jag är även medveten om att det snart släpps nya grafikkort, det är dock inte aktuellt för mig att vänta på dem.

Jag avser främst att spela Overwatch och andra mer krävande shooters (warzone, apex osv). Jag tenderar dock att sänka inställningarna en del för att prioritera hög fps. Jag använder en monitor med upplösningen 1920 x 1080. Är 15k enligt er rimligt för en dator som ska kunna streama t.ex. Warzone? Samt hur tycker ni komponenterna i varukorgen ser ut i förhållande till användningsområdet?

Tack på förhand

https://www.inet.se/datorbygge/b1175431/datorbygge

Permalänk
Medlem

Tja! Tror denna är bättre för priset idag för dina ändamål.

https://www.inet.se/datorbygge/b1176018/datorbygge

från amd gpu till nvidia
Visa signatur

😑

Permalänk
Medlem

@Aizu:

Hej! Okej, där har jag i princip 2k till tillgodo, men kommer den prestera lika bra menar du? Är det något särskilt du tar hänsyn till för att den är tänkt att streama på?

Permalänk
Medlem

@Nklj: Jaha, just för streaming så är Nvidias NVENC att rekommendera om du tänker använda det, annars är prestandan likadan.
Om du tänker använda processorn för streaming då är 3700x bättre lämpad.

ex med 3700x och 2070 utan Super.
https://www.inet.se/datorbygge/b1175983/datorbygge

Intel bygge för maximalt med FPS.

https://www.inet.se/datorbygge/b1175988/datorbygge

Visa signatur

😑

Permalänk
Medlem

@Aizu: Tack så jättemycket för dina förslag. NVENC verkar helt klart intressant. Bara för att få det klart för mig: är intelbygget bättre över lag? Ser att processorn är billigare men att det kräver ett dyrare moderkort, eller finns det fördelar som AMD har av de två senaste du föreslog?

Permalänk
Medlem

@Nklj: Om datorns huvudsakliga uppgift är spel så har Intel övertag, dock kostar deras moderkort lite mer och processorn är strömtörstigare. AMD:s variant är bäst "allround" då deras prestanda i produktivitetsprogram är högre och spelprestanda är nära Intels.

Frågan blir då ska man gå med AMD 3600 och ta 2070 Super eller Intel 10600k och ta 2070 utan Super.

GPU prestanda index: https://www.sweclockers.com/test/29520-asrock-radeon-rx-5700-...
2070 presterar som 2060 Super.

Visa signatur

😑

Permalänk
Medlem
Visa signatur

In science we trust!

Permalänk
Medlem

@Aizu: Okej då är jag med. Jag får kolla upp lite mer om det helt enkelt Tack igen! Uppskattar verkligen all hjälp.