Mobilt bredband - Istället beställa ett mobilabonnemang.

Permalänk
Medlem

Mobilt bredband - Istället beställa ett mobilabonnemang.

Hej Sweclockers

Då jag tyvärr måste flytta ifrån min fiberanslutna lgh pga renovering letar jag därför efter mobilt bredband utan begränsning av surfmängd.

Var inne på T'elias hemsida där de via mobilt bredband endast erbjuder max 200 GB. Går man däremot in på mobiltelefonabonnemang så går det beställa Obegränsad surf som enligt kundtjänst är obegränsad utan några begränsningar som ex. sms-upplåsning efter 40GB, vilket operatören Tre tyvärr kör med.

Huvudfrågan är egentligen huruvida jag kan beställa ett abonnemang till mobiltelefon och använda till mitt mobila bredband. Det borde väl bara vara att stoppa in sim-kortet i 4G-routern och köra.

  • Ett sim-kort som stoppas in i mobilen är väl likadant som ett som sätts in i en 4G-router?

  • Eller har jag missat något?

Permalänk

Hallå!

Jag kör på tele2 obegränsad som mobilabonnemang, sen köper jag till ett extra datakort som jag sätter i routern...

Efter första 50gb måste man svara på ett sms för att få 5gb eller 10gb till men man får "fylla" på hur många gånger som helst.

I min android telefon kör jag en app som heter tasker som svarar på dessa sms automatiskt så jag märker inte av något avbrott i hastigheten.

Funkar klockrent tills man får fiber för mig i allafall

Permalänk
Medlem

Det går utmärkt att använda ett mobilabonnemang som bredband. Värt att tänka på är att du i sådana fall hamnar bakom en CG-NAT (i alla fall med Tele2) vilket betyder att du inte kan öppna portar, ha någon slags server eller liknande. Bra att veta innan du beställer om det är något du påverkas av.

Telia har obegränsat mobilt bredband som är gjort att ha som "fast" bredband. Då hamnar man inte bakom en CG-NAT.

Visa signatur

press nu1mlock