Hur mycket spenderar ni på appar till mobilen?

Permalänk
Medlem

Över de senaste 10 åren har jag köpt en del Kairsoft spel, men senaste åren så har det bara blivit funktionella appar som Plex o.s.v.

Visa signatur

Asgard - Nordens största och Sveriges största Star Citizen Organisation.
Referral kod: STAR-92KM-Q67T

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Superolle:

Se inte det här som en attack utan en nyfiken fråga:
Det är intressant hur många här ser det som en prestige att inte ha lagt en krona på appar.
Ser ni det på samma sätt på datorn? Har ni aldrig lagt ett öre på spel eller program? Är det en prestige även där att inte lagt en krona?

Jag ser reklam som ett av världens mest irriterande moment så om det är en app jag tycker om så betalar jag gärna för att slippa reklam. Även på mobilen är det ofta så att du får vad du betalar för, särskilt produktivitetsappar.
Skulle tro att jag idag ligger närmare 100kr per år än 500kr men det har inte med ovilja att betala för mig utan snarare att jag inte haft behovet av något på länge.

Skillnaden är väl att program till dator fyller helt andra funktioner än appar till t ex Android (Photoshop, Excel, CAD, t ex), samt att de flesta spel till dator inte finns som gratisversioner. Och man har i alla tider köpt program och spel till dator, det har varit modellen, men till mobiler är reklam modellen.

Hade jag behövt använda appar i jobbet hade jag betalat för dem, i synnerhet om de varit produktivitetsappar, men då är ju användningsområdet närmare en dator också. Att betala för en miniräknare är jag väl inte intresserad av, eller enkel app för antecknigar, eller en podcastspelare.

Permalänk
Medlem

Köper aldrig tillägg till spel eller så men är jag på jakt efter en app så tar jag hellre oftast en som kostar då de tenderar att vara bättre och har ingen reklam.
Speciellt på Android köper jag mycket för om appen är dålig så är det bara att avinstallera så refundas den direkt.

Visa signatur

13600KF, RTX 4070 FE, B760I, 32GB DDR4, NR200P

Permalänk
Inaktiv

Av någon anledning förväntar sig folk att appar ska va gratis. Tragiskt många verkar dock inte förstå att ”gratisappar” betalar sig på något sätt. Ofta genom mer eller mindre övervakning och säljande av information.

Med det sagt så föredrar jag att betala direkt till utvecklaren istället för med in app purchase, så att med går till utvecklaren, så är inte många kronor jag lagt direkt i app store 🙂

Permalänk
Medlem

Skulle väl gissa på mellan 100-500 per år på appar. Spelar jag något spel så kan det hända att jag betalar för In-app saker.

Jag stödjer gärna utvecklare som gjort bra appar, jag köper appar oavsett om jag kör iOS eller Android, för stunden kör jag iOS. Det hade varit intressant att se statistiken på vilket operativsystem man kör relaterat till hur mycket man lägger ut. Jag vet ju att iPhone/iOS användare är mer villiga att betala för appar.

Betalar gärna pengar för bra appar för att slippa reklam. Har tidigare betalat för appar som kostat men nu blivit gratis.

Exempel på appar jag betalat för,
WeatherPro (Både iOS och Android)
Tydlig (iOS)
MiniMetro (Android)
Tapatalk (VIP Medlemskap)

Permalänk

Min favoritapp Hipstamatic är en underbar kamera-app, som varje månad släpper ett nytt paket med ny lins och kamerafilm. Det kostar mig 12 kr/mån.
Annars är det väldigt sällan jag köper någon app, men sker det så är det alltid under 50 kr, men kan tänka mig att gå upp till 100 kr. Där går min gräns.

Visa signatur

Fractal Design Meshify C Vit |ASUS TUF Gaming Z490-PLUS (WI-FI) | i7 10700k |ASUS GeFroce RTX 3080 TUF OC
|32 Gb HyperX Fury | Corsair RM750X V2 / 750W / 80+ Gold | Ducky One 2 Mecha Mini [MX Silent Red] | Logitech Pro Wireless |

Permalänk
Medlem

Köpte Swiftkey för en dollar när dollarn låg på runt 7-kronor. Sista appköpet sedan det.

Permalänk
Medlem

Visst kan man ha sympati för app-utvecklarna och att de ska ha en chans att försörja sig..... Alla appar som man betalar för är ju inte skit. Dock så förväntar jag mig att en telefon som minst kostar 6000kr redan ska ha högkvalitativa appar som majoriteten av smartphone-användare har behov av.
Annars kan de sälja toppmodellerna för 2000kr och vi laddar ner och betalar efter behov. Det skulle säkert bli en kvalitetshöjning på apparna.
Sedan finns det ju appar, där man betalar löpande för en tjänst typ Spotify, men det är en helt annan sak.

Permalänk
Medlem

Jag betalar inte för att köpa program till min mobiltelefon, däremot gör jag ofta betalningar genom program i min mobiltelefon.

Permalänk
Medlem

Väldigt sällan jag köper eller har köpt appar. Någon gång att man köpa Pokémonbollar i Pokémon GO för att det inte fanns tillräckligt med Stops där jag bor. Sedan har jag köpt en och annan app för just att det är bra funktioner, typ Plex.

Visa signatur

🡇

• 5800x3D • 7900 XT •

Permalänk
Medlem

Noll borde finnas som alternativ. Skulle aldrig betala för nånting, någonsin. Möjligen netflix men det ser jag inte som en app.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Meathim:

Skillnaden är väl att program till dator fyller helt andra funktioner än appar till t ex Android (Photoshop, Excel, CAD, t ex)

Gränsen börjar suddas ut, för varje månad som går blir apparna mer kraftfulla. Jag vet både arkitekter, konstruktörer och designers som jobbar mycket "på plats" med sina iPad Pro och med tanke på hur kraftfulla även mobilerna börjar bli nu så suddas ju gränsen ut mellan iPad och mobil också. Jag tror det handlar lite om vilket perspektiv man har. Har man inte jobbat i ett yrke där produktivitetsappar används hela tiden så kanske man inte ser detta. Sen finns det ju väldigt många produktivitetsappar som inte kostar något i appstore eftersom du ändå måste logga in med din licens du köpt till PC:n för att kunna nyttja appen. Appen i sig är ju "gratis" men någonstans betalar man ju ändå för denna.

Visa signatur

SPELA: 13900K - Gaming X Trio 4090
LEVA: OnePlus 12 - MacBook Air M2 13"
PLÅTA: Canon C70, R3, 1DX mkII, BMPCC6K
LYSSNA: KRK Rokit RP8 G4, Beyerdynamic DT 1990 PRO
FLYGA: DJI FPV, Avata

Permalänk
Medlem

Några tusenlappar. Mest på spel

Permalänk
Medlem

300:- kanske, och det är på Pokemon go

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D
Asus TUF 4080
HyperX 32GB DDR5 6000MHz
WD SN850 1TB
Alienware 34" QD-OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av cresoll:

Visst kan man ha sympati för app-utvecklarna och att de ska ha en chans att försörja sig..... Alla appar som man betalar för är ju inte skit. Dock så förväntar jag mig att en telefon som minst kostar 6000kr redan ska ha högkvalitativa appar som majoriteten av smartphone-användare har behov av.
Annars kan de sälja toppmodellerna för 2000kr och vi laddar ner och betalar efter behov. Det skulle säkert bli en kvalitetshöjning på apparna.
Sedan finns det ju appar, där man betalar löpande för en tjänst typ Spotify, men det är en helt annan sak.

Bara att rösta med plånboken. Tycker du att den mobiltillverkare inte gör en bra kalenderapp exempelvis så kan du antingen köpa mobil från ett annat märke, ladda ner gratis alternativ, eller betala för en kalenderapp som utvecklare lagt ner mycket tid på.

Permalänk
Master of Overkill

0kr aldrig betalt för en app

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Inaktiv

Köpte RollerCoaster Tycoon® Classic för 59 kr. Det är nog det enda jag köpt. Så jävla värt. Det är fantastiskt hur bra det fungerar på mobiltelefon och surfplatta.

Dock fattar jag inte, det står "Erbjuder köp i appar". Men jag har inte hittat en enda sak man behöver köpa? Spelet är ju komplett.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.atari.mobil...

Permalänk
Medlem

Raid: Shadow Legends.... Är(var) en riktig torsk.....

Visa signatur

Mobo: ASUS Z97-Pro Gamer CPU: Intel Core i7 4790K RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 4x2GB GPU: ASUS STRIX GTX 970 DirectCU II PSU: Corsair CX 750W 80+ Bronze Chassi: Fractal Design Define R5 SSD: Corsair Force 3 Series F120 120GB

Permalänk
Medlem

Endast köpt en enda app till mobilen. Var till min Windows Mobile. En app för bilen och kunna läsa av OBD-2

Edit: frugan fick mig ju att köpa en eller två appar till, ungefär samtidigt. Glömde det. Så har köpt max tre appar och ingen de senaste åren.

Visa signatur

JJ2 Multiplayer
JJ2 ZStats

[1] Ryzen 5800X | 5500XT | Kingston A2000 | Lenovo G24-10 144Hz [2] Ryzen 5700G | RX 560 | WD Blue SN550 [3] Ryzen 5600G | Kingston A2000 [4] Ryzen 3600 | GT 740 | 850 EVO [5] Ryzen 3600 | Geforce 405 | 850 EVO (alla är i bruk)

Permalänk
Medlem

Jag inser att jag röstade fel. Valde alternativet under 100 kr, men tänkte då enbart på spel. Sådana har jag inte betalat för sedan dottern insåg att PC:n är en bättre spelmaskin än telefonen. Jag har dock lagt en del pengar på vettiga nyttoappar. Nu senast för något halvår sedan något hundratal kronor för att läsa upp Drops språkapp för att lära mig koreanska (bra app, dåligt läshuvud, om någon undrar).

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Medlem

0 kr

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R5 (Vit) PSU: BeQuiet! Pure Power 12M 1000W
MoB: Gigabyte X670 Aorus Elite AX CPU: AMD Ryzen 9 7950X 4,5GHz
GPU: EVGA GeForce GTX 980 Ti Hybrid CPU Kylning: ArcticLiquidFreezer II 280
RAM: G.Skill Flare X5 DDR5 6000MHz 2x16GB 32GB Skärm: AOC 32" 75Hz (Q3279VWFD8)
HDD: WD BLACK SN850X NVMe SSD M.2 1TB (3st) Högtalare: KEF X300A

Permalänk
Avstängd

Nä, 0kr detta år. Har väl spenderat som totalt 100 kr sedan 2011, och har mest lagt pengar på tema o sånt.

Visa signatur

Dator: i7 4960x | 32GB RAM | Asus Rampage IV Formula | GTX 1080
OS: Slackware 64-bit current + multilib

Laptop: HP Elitebook 6930p | 8GB RAM | 211GB SSD RAID 0 | 256MB AMD Radeon HD 3450/3470 | Intel Duo T9900 @ 3.06GHz
OS: Slackware 64-bit 14.2

Permalänk

Sedan Swedbank tog bort "engångs-korten" ekort (=dom elektroniska mastercard korten man kunde generera inloggad i swedbank) så vägrar jag ha något kort kopplat till nån tjänst i huvudtaget.
Det inkluderar Google market, och Itunes/appstore.

Innan dess kanske jag la 500kr/år på mobil-appar och mobil-media, via sådana tjänster.
Men numera ligger jag alltså på 0kr (ja d finns andra halvsäkra lösningar, men pallar inte med fler omständigheter)

Visa signatur

Dator: EEE901 N270/ 1GB / 20GB SSD ... Kraftigt nedbantat/tweakat Win7 x86 for speeeEED!
Facebook användare? Hatar tidslinjen? gå med i denna FB-grupp:
Undo Timeline ...med lite tur får h*lvetet ett slut!

Permalänk
Medlem
Skrivet av lastninja:

Sedan Swedbank tog bort "engångs-korten" ekort (=dom elektroniska mastercard korten man kunde generera inloggad i swedbank) så vägrar jag ha något kort kopplat till nån tjänst i huvudtaget.
Det inkluderar Google market, och Itunes/appstore.

Innan dess kanske jag la 500kr/år på mobil-appar och mobil-media, via sådana tjänster.
Men numera ligger jag alltså på 0kr (ja d finns andra halvsäkra lösningar, men pallar inte med fler omständigheter)

Köp ett presentkort.

Permalänk
Medlem

Mellan 100-200 per år skulle jag tro, fast mindre nu än för några år sedan. Delvis pga att jag ju redan äger en del appar, delvis pga att behovet minskat - telefonerna, precis som datorer, har mognat och behovet av att ens roota och köra CFW har minskat IMHO.

Sedan har jag kompisar som mest använder telefonen till facebook, meddelanden, de installerar aldrig appar, tror inte ens de reggat sitt kontokort. (Jag tycker personligen att det är konstigt att man köper flaggskeppstelefoner om man bara ska typ, SMSa, menmen, var och en får bli salig på sitt vis )

Betalar gärna en tia eller två för att slippa reklam i appar exempelvis. Jävligt störande med reklam, drar ner det estetiska värdet på hela telefonen...samma med program på datorn som visar reklam, fy för den lede (där finns det dock nästan alltid gratisalternativ utan reklam).

Smurfbär har det bara blivit någon enstaka gång, dock inte för egen del, bara när barnen eller andra familjemedlemmar varit extra kinkiga/förkylda

Jag lägger f.ö mycket hellre några tior på en app från en enpersonsutvecklare, eller mindre företag, än jag lägger hundratals kronor på filmer eller spel från storföretag.

Appar jag kan tänka mig att köpa för 20-30kr, men inte hittar:
Bra videoredigerare/konverterare. Vill inte ha massa effekter, vill bara ha enkla funktioner, ingen reklam, och att typ x264 eller motsvarande komprimerar slutresultatet. Ska inte ta bort gps-data lagrat tillsammans med filmen.
Bra fotoredigerare. Behöver inte vara som Photoshop, jag menar beskärning, rotering (gradprecision), färgjoxande, lägga in text, pilar, cirklar etc. Behålla full exif-info givetvis.

Jag säger inte att ovanstående inte finns. Jag säger inte heller att jag letat som en galning efter sådana program. Men jag har försökt hålla ögonen öppna och inte hittat några jag är riktigt nöjd med.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint

Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Permalänk

köpt fulla versionen av nova launcher för 7 kr, köpt wolfram alpha för 31 kr sen någon enstaka film när de varit på erbjudande för 10kr, och använt pengarna jag fått på och svara på googles enkäter. Vet inte om de räknas in men annars är de ända andra jag betalar för google one, där jag lägger 19kr i månaden.

Permalänk
Medlem

Alla appar som erbjuder betalversion (och därmed utesluter reklam) brukar jag köpa. Exakt hur mycket det rör sig om är svårt att säga då det varierar en hel del.

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk

@lastninja: klarna har ett engångskort du kan prova och använda

Permalänk
Inaktiv

Tror inte jag någon gång har köpt en telefonapp faktiskt, aldrig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon236072:

Av någon anledning förväntar sig folk att appar ska va gratis. Tragiskt många verkar dock inte förstå att ”gratisappar” betalar sig på något sätt. Ofta genom mer eller mindre övervakning och säljande av information.

Med det sagt så föredrar jag att betala direkt till utvecklaren istället för med in app purchase, så att med går till utvecklaren, så är inte många kronor jag lagt direkt i app store 🙂

Och det har ju hjälpt till att driva spelmarknaden på mobiler mot iap.

Gör spelet gratis spel och hoppas på att tillräckligt många idioter får för sig att köpa smurfbär... Spelar sen ingen roll vad de andra tycker om spelet eller om de avinstallerar det inom en kvart (med god tid för att spelet även ladda upp deras personuppgifter...)