VinylClockers - En samlingstråd för allt som gäller vinyl/lp.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Det är nog svårt att se om den roterar jämnt utan hjälpmedel, du skulle nog behöva en stroboskopskiva eller liknande eller undersöka mellanhjulet och se om de syns nån inbuktning i det.

Ja du behöver koppla via en riaadel för att koppla in en skivspelare för annars låter det svagt och underligt, men riaadelen måste ju inte vara fristående utan den kan finnas i en vanlig förstärkare/receiver /försteg av nån typ också som du kopplar vidare till ett par aktiva högtalare.

Hittade en utskrivningsbar stroboskopskiva så får skriva ut på A3 papper på jobbet och testa EDIT: Såg ju nu att det är en stroboskopskiva på redan? Se bilden ovan!

Skrivet av Belzader:

Mig veterligen så saknar i stort sätt alla gamla skivspelare med DIN-kontakt RIAA så det behövs en sådan oavsett om man byter ut till RCA eller inte.

Men någon med mer kunskap kan kanske ge ett mer definitivt svar om just din Lenco saknar det eller inte.

Verkar som att denna modell saknar RIAA.

Skrivet av Nissling:

Jag har haft samma rispande ljud när tallriken bromsar in på min Lenco L75 sedan tiderna begynnelser.

Satte själv RCA-kontakter på min då förra ägaren (min farfar) en gång i tiden klippte DIN-kabeln i all hast och efter att ha försökt löda fast den igen blev den aldrig riktigt sig lik. Det är väldigt lätt att byta, bara att koppla signal och jord till rätt poler på kontakten. Dock är kabeln så pass smal och kan lätt börja glappa är det solklart bästa på lång sikt att byta ut hela kabeln, men det är nog lite överkurs i början.

Om du har någon förstärkare med märkt Phono-ingång så brukar det finnas RIAA-försteg där. Annars måste du ha ett separat RIAA för att få det att lira med aktiva högtalare, om du inte har någon väldigt särskild modell. Just Lencon har garanterat inte RIAA i skivspelaren.

Grattis i vilket fall! På grund av platsbrist kan jag sällan ha framme min Lenco och med Spotify är ju det mesta i musikväg tillfredsställt, men jag kan absolut sakna mina vinyler ibland...

Okej, "skönt" att höra. Då kanske det inte är något fel på min beträffande detta ljudet. EDIT: Verkar som det kan vara fel på bromsen. För min bromsar inte ner alls. Såg att de kan slitas ned men verkar va lätt att fixa!

Verkar ju finnas relativt små sådana där RIAA förstärkare så det borde gå att gömma undan lite. Har själv det motsatta problemet att jag har för lite möbler/inredning så behöver skaffa mig en skänk där jag kan ha musikgrejerna. Tackar för svaret

Skrivet av swetox:

Som sagt finns det även aktiva högtalare med förförstärkare
Triangle ln01a (finns även en stativ variant)
Totem Kin play
Klipsch the sixes

Tackar, ska kolla vidare på detta!