PizzaClockers - pizzans hemligheter!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Jun 2004

Så då var premiären av min första hemmagjorda pizza på stål avklarad. Satte degen i tisdags enligt detta recept Frallans mat blogg.
Har ju ingen annan deg direkt att jämföra med mer än pizza kit men jag är väldigt nöjd! Har lite saker att förbättra, knåda degen mer, bättre behållare att förvara degen i när den kall jäser och sen själva utbakningen av pizzen framför allt. Och såklart en varmare ugn hade behövts men för stunden så får det funka.

Skrivet av CusmaR:

@Zmutch: 😍 återkom gärna med resultat!

Resultatet syns ovan

🖥 ⇢ Ryzen 5 3600 • Dark Rock Pro 4 • G.Skill Flare X 3200 Mhz CL14 • MSI B450 Gaming Pro Carbon • MSI GTX 1660 Ti Gaming X • Acer Predator XB271HU
🖱 ⇢ MX Master 3 / G604 ⌨️ ⇢ Varmilo VA88M MX Red 🔈 ⇢ Beyerdynamic DT770 Pro • Schiit stack

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Aug 2004

@Zmutch: ser riktigt gott ut! Måste ta mig i kragen o prova detta 😍

• ASUS 35" ROG Strix XG35VQ • Corsair Obsidian 750D • Ryzen 5 3600 • NZXT X63 • Asus ROG Strix RTX 2060
• Asus B550-F • G.skill 2x8GB (3600MHz 16-19-19-39) • Corsair RM750x • Corsair Force MP600 1TB • Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2020

Tacos + pizza = dubbelt så gott.

@pizza4fitnessPT på Instagram

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Jun 2004

Dags igen, gick efter ett annat recept denna gången med kortare jäsning dvs först 2 timmar som hel boll sen 6 timmar till uppdelade. Förra gången var det 3 dagar med kalljäsning
https://www.stadlermade.com/pizza-dough-calculator/

Vet inte om jag tycker det var så stor skillnad faktiskt mellan lång och kortare jäsning. Har kört med Manitoba Cream mjöl nu och undrar om ni andra märker skillnad på degen om man skulle köpa tipo 00 istället?

🖥 ⇢ Ryzen 5 3600 • Dark Rock Pro 4 • G.Skill Flare X 3200 Mhz CL14 • MSI B450 Gaming Pro Carbon • MSI GTX 1660 Ti Gaming X • Acer Predator XB271HU
🖱 ⇢ MX Master 3 / G604 ⌨️ ⇢ Varmilo VA88M MX Red 🔈 ⇢ Beyerdynamic DT770 Pro • Schiit stack

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004

Det där ser inte dumt ut. Angående mjöl så handlar allt om vad du vill ha för typ av deg. TIPO 00 kommer ge en deg mer i stil med Neopolitan, d.v.s segare mer mer karaktär på smaken. Persoligen blandar jag TIPO 00 och "vanlig" med tyngd på TIPO, blir det bättre? Det är helt en smaksak.

CPU : Intel Core i7 2600K Moderkort : Asus P8Z68-V PRO GEN3 Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3 1,5V Chassi : Fractal Design Define r3 Nätdel : Corsair 650W ModulärtOS disk : Intel 530 240 GB SSD Övriga diskar : 1x Samsung 860 EVO SSD 1TB 2x WD Red 2 TB, 2x WD Green, 1x WD 750 GBOptisk enhet : Optiarc AD-7280S SATA

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004

Angående jäsning så har jag samma uppfattning som dig, d.v.s det krävs inte flera dagar, eller rättar sagt det är inte alltid till fördel. Det recept vi har jobbat fram nu jäster totalt i 20-24 timmar. Men återigen, det är till stor del en smaksak.

CPU : Intel Core i7 2600K Moderkort : Asus P8Z68-V PRO GEN3 Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3 1,5V Chassi : Fractal Design Define r3 Nätdel : Corsair 650W ModulärtOS disk : Intel 530 240 GB SSD Övriga diskar : 1x Samsung 860 EVO SSD 1TB 2x WD Red 2 TB, 2x WD Green, 1x WD 750 GBOptisk enhet : Optiarc AD-7280S SATA

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Senaste bild såg fin ut. Jag är dock inte fan av för stora pålägg på pizzan. Hur i helsike ska man kunna skära en bit utan att förstöra något? Ännu värre med kebabpizza med grönsaker som är god men samtidigt väldigt svårt skära till en bit så att inte allt annat går förlorat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004
Skrivet av Mateush:

Senaste bild såg fin ut. Jag är dock inte fan av för stora pålägg på pizzan. Hur i helsike ska man kunna skära en bit utan att förstöra något? Ännu värre med kebabpizza med grönsaker som är god men samtidigt väldigt svårt skära till en bit så att inte allt annat går förlorat.

Låter som att du har för klena bestick. Men visst, vissa restauranger har riktigt usla knivar.

CPU : Intel Core i7 2600K Moderkort : Asus P8Z68-V PRO GEN3 Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3 1,5V Chassi : Fractal Design Define r3 Nätdel : Corsair 650W ModulärtOS disk : Intel 530 240 GB SSD Övriga diskar : 1x Samsung 860 EVO SSD 1TB 2x WD Red 2 TB, 2x WD Green, 1x WD 750 GBOptisk enhet : Optiarc AD-7280S SATA

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Jimmy:

Låter som att du har för klena bestick. Men visst, vissa restauranger har riktigt usla knivar.

Det handlar mer om pillande än hur bra besticken är. För mig ska det inte vara något pillande med en pizza utan avnjutas på ett smidigt sätt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2005

Mina bästa surdegspizzor hittills!
Toppings: Creme fraiche, riven ost, champinjoner, feta, babyspenat

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Olegh:

https://i.imgur.com/RObTE5s.jpg

Mina bästa surdegspizzor hittills!
Toppings: Creme fraiche, riven ost, champinjoner, feta, babyspenat

Ser goda ut men man undrar ju hur Karlsons klister kom till användning vid tillagningen!?

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.7GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (4X4GB)16GB Kit, Lagring: Samsung 840 EVO 250GB SSD, Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB, Seagate Barracuda 256MB cache 2TB, Seagate Barrracuda 256MB cache 4TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 10 Pro Svensk Version

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Ser fantastiskt ut!