Rekord för svensk e-handel under andra kvartalet av 2020

Permalänk
Cyberman

Rekord för svensk e-handel under andra kvartalet av 2020

Postnords tillskriver e-handeln en tillväxt på 49 procent under månaderna april till juni, den högsta siffran som noterats.

Läs hela artikeln här

Permalänk
Medlem

Ja både morsan och svärföräldrarna har börjat handla mat på nätet nu. Morsan hade i och för sig näthandlat lite andra prylar tidigare så för henne var steget inte så stort.

Stor bokstav
Permalänk
Medlem
Skrivet av Nyhet:

Har dina e-handelsvanor eller inköpsvanor i allmänhet ändrats under året?

Läs hela artikeln här

Tja, jag har köpt fler Nintendo Switch-spel via e-handel i år än tidigare år. Fler Switch-konsoler också, för den delen.

Nej, men ja. Det är klart att pandemin, social distansiering med tillhörande karantän har gjort sitt, framförallt när jag tillhör en riskgrupp då jag pga tidigare sjukdom har nedsatt njurfunktion.

Permalänk
Hjälpsam

Jäkla kul bild!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Jäkla kul bild!

JA1
Själv glömde jag rubriken och fick gangnam style i huvet...

Permalänk
Medlem

Jag har faktiskt börjat handla mer från apotek online istället för fysiska butiker. I övrigt ingen direkt förändring vad gäller inköpsvanor.

Permalänk
Medlem

Med inflation är det väl nästan konstigt om det inte blir rekord nästan varje år. Och i dessa tider hade jag varit förvånad om det varit annorlunda...

Permalänk
Medlem

Stämmer... kontot töms snabbt nuförtiden när man har tråkigt hemma

Men handlat massvis till hemmet på biltema, clas ohlsson, jula och ikea med under andra kvartalet.

och min matshopping görs fortfarande fysiskt, vill själv välja vad jag vill köpa.

Permalänk
Medlem

Det hade varit intressant att komplettera den här siffran med hur handeln av samma produkter i fysisk butik utvecklats + de faktiska beloppen. Har pengarna bara flyttat sig, eller har det sålts mer i Sverige totalt? I så fall, hur mycket?

Permalänk
Medlem

Jag menar tycker det är klart att nu under detta år med på grund av vad som händer ute i världen just nu att det finns ett större intresse att köpa på nätet. Folk blir/blev antagligen också paranoida med situationen.

Vi har också sett en enorm boost inom näthandel här i Finland.

Permalänk
Medlem

Har inte handlat något inom dator eller konsolväg sedan man började med Komplett, Inet, Webhallen, mm. Och det var nog över 10 år sedan, samma gäller kläder. Enda gången man handlar i en normal butik är då man handlar mat i princip.

Permalänk
Medlem

Handlade redan det mesta på nätet. Det är oftast smidigare att få sakerna levererade hem till dörren/till ett ombud 500m bort, än att åka till nån butik, gå runt där och leta varan, köa, betala och åka hem igen. Sen har ofta fysiska butiker sämre sortiment och högre priser.

Kläder köper jag dock fortfarande i butik eftersom det är svårt att veta om de passar och sitter bra. Även mat köper jag fortfarande i fysisk butik eftersom jag är för oorganiserad för att kunna planera färre men större inköp.

Permalänk
Medlem

Handlar knappt grejer så ingen förändring här. Hobbygrejer ja KAN handla på nätet som Warhammer figurer o brädspel köper ja i de lokala affärerna så de finns kvar.

Permalänk
Medlem

Jag handlade det mesta över nätet redan innan, med lite fysiska butiksbesök då och då, och det har fortsatt.

Näthandla mat har jag testat nu när det blivit populärare. Praktiskt när man ha smått bråttom att bara plocka upp en kasse på vägen hem men är egentligen ingen höjdare för min del, speciellt när vissa varor saknas eller är dyrare i e-handeln.