Genomgång av Google-befriat Android med /e/OS

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunde:

För att slippa dela användardata med Google så delar man istället datan med en vänsterextrem regim som tillsammans med sina ideologiska "kamrater" har mördat sisådär 100 miljoner människor på 100 år
Logiken är bländande.

Det är inte så enkelt. Visst Kinas regim är inte mycket att hurra för men det är inte Usas heller om man kollar fakta. Hur många har inte Usa mördat? Kanske inte så många i hemlandet men i Vietnam, Irak, Guantanamo, mm. De vill leka världspoliser och ser till sin oljeförsörjning till varje pris. Men det är ju inte alls samma sak, eller hur? För att inte tala om övervakning tidigare och nuvarande på grund av misstänkt kommunism eller terrorism. Det är i alla fall det de motiverar sin övervakning med. Att Usa ses som "good guys" och Kina som "bad guys" är väldigt förenklat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ceji:

Det är inte så enkelt. Visst Kinas regim är inte mycket att hurra för men det är inte Usas heller om man kollar fakta.

Det är inte våran heller. Men vi i Sverige och USA har iaf. grundläggande mänskliga fri- och rättigheter. Även om jag inte tycker att varken Sverige eller USA har några bra ledare, så har vi åtminstone fria val. I Kina sitter Xi som diktaror på livstid, och fängslar oliktänkande.

Det sagt; kan vi inte försöka att ta stora långa debatter om detta i en annan separat tråd?

Detta e/OS verkar ju ändå vara ett vettigt system där /ingen/ avlyssnar - varken amerikanskt storbolag som lever på att sälja din privata information, eller en kommunistdiktatur som avlyssnar och fängslar folk med fel åsikter.

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@Dunde @Ceji nu handlar den här nyheten om hur ett mobilt OS separeras från Googles tjänster och funktioner, och diskussionerna får gärna spåra iväg till andra alternativa OS som utforskar liknande lösningar, men det här ska inte handla om regimer och hur olika länder har eller inte har betett sig. Håll vänligen diskussionen till ämnet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av makatech:

Så länge som vi har terroristhot (hot både från vänster- högerextremister samt religiösa fanatiker) på den här nivån i världen så tror jag tyvärr vi får vänja oss vid att vara övervakade. Även kriminaliteten i Sverige (samt omvärlden) är tyngre samt råare nu vilket lett till kraftigt ökad övervakning. Samhället sätter helt enkelt hårt mot hårt och tyvärr finns det nog ingen annan väg att gå. Ett annat hot nu för tiden är alla gäng samt maffialiknande strukturer och även här tror jag samhället kommer tvingas använda teknologin som hjälpmedel.

Men visst kör ni Android utan Google och lev i villfarelsen att ni inte är övervakade om det gör er lyckligare.

Bra att polletten trillade ner tillslut, inget illa menat men det framstod nästan som om att Säpo och andra statliga aktörer skulle behöva FB, Google lr valfri annan stor plattform för att kunna hitta tex terrorister el liknande.
Utan dom lever på att anpassa reklamen efter ditt levnadsmönster.
Och ibland vill jag ha riktad reklam men att det enbart är det är jag starkt emot!
Kag skulle tippa på att Google vet mer om en 16åring än deras egen mamma och det är skrämmande, vem berättar allt för sin mamma eller pappa i tonåren, alla googlar på allt möjligt +att många är inne på Flashbacks drogsidor tex! Och dessa uppgifter säljs /delas mellan olika stora (läs största aktörerna), betyder att dom vet oftast mer om dig än dina egna föräldrar!
Om inte det är skrämmande nu så vänta 5-10år in i framtiden så kommer samhället se ut på ett helt annat sätt och förmodligen inte till det bättre om det inte kommer alternativ som tex detta! Mvh Pierre