Permalänk
Medlem

Ny skärm till ps5

Hej
Min son vill köpa ny spelskärm till kommande ps5, själv kan jag inte så mycket om spelskärmar, så tar emot all hjälp jag kan få.
Budget omkring 5000 kr

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Freddeme:

Hej
Min son vill köpa ny spelskärm till kommande ps5, själv kan jag inte så mycket om spelskärmar, så tar emot all hjälp jag kan få.
Budget omkring 5000 kr

Det finns inte så värst mycket en spelskärm kan ge som är något särskilt för att motsvara vad en PS5 förväntas ge. Du lär därför komma undan ganska bra med vilken spelskärm som helst. 5000 kronor räcker ganska långt för en IPS-baserad skärm med 2560x1440-upplösning och 144 Hz-kapacitet (där PS5 lär köra 120 Hz). Detta ger en skärm med betoning på bildkvalitet vilket är mer i linje med PS5 som spelplattform. Generellt säkra köp kring vad man faktiskt får. Dock är samtliga 27-tum.

https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?l=s453789376&o=produ...

För lite mer variation i storlekar finns VA-paneler. Då är kvaliteten mer varierande, man vet inte riktigt vad man får för kvalitet.
https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?l=s453789500&o=produ...

PS5 har en del tekniska finesser med betoning på HDMI 2.1-funktioner. Dessa finns ännu inte på datorspelskärmar, utan främst på LG:s och Samsungs toppklass-TV. Det återstår dock att se hur stor betydelse dessa funktioner har i praktiken för PS5.

HDR är också viktigt för grafikupplevelsen. Dock är det få datorskärmar som har någon vidare betydande bra HDR. Återigen är det hos de bättre TV-apparaterna man ser HDR som ger ett stort mervärde till spelupplevelsen.

Permalänk
Bargain hunter 🏹

PS5 verkar inte stödja 1440p. Jag hade köpt denna här Philips-skärmen för 3000 kr: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datorskarmar/dat.... 60Hz dock men FreeSync-stöd och IPS-panel. Jag hade föregångaren som var riktigt populär men den saknar FreeSync-stöd.

Permalänk
Medlem

Jag hadde väntat. Börja med att få konsollen, då vet också folk vad den kan och kan passa bättre till. Just nu är det mäst gissningar på vilken som är bäst/tillräkligt bra.
Tekniken blir ju okså bättre med tiden.

Så skaffa konsollen först och sätt den i familje tvin så länge tills ni köper en till skärm.