Vilka podcasts lyssnar du på?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Napoleongl:

Diverse skräckpoddar:
Creepypodden
Skymningsland (om det nu får räknas som pod)
NoSleep
The exploring series (endast SCP)

Övrigt:
Behind the bastards
Stuff they dont want you to know
Data sceptic
Stuff to blir your mind
Haveristerna

tackar för tipsen på skräckpoddarna <3

Permalänk
Medlem

Det jag lyssnat mest på genom åren är nog Giant Bomb och deras poddar. "Bombcast" och "Beastcast" främst, men även nya, mer PC orienterade "Brad & Will made a Tech Pod". Följt Jeff Gerstmann sedan hans Gamespot dagar och följde efter när han slutade där.

Någon som kommer ihåg EpicBattleAxe? Den var en också en gaming-favorit som dock tog slut för några år sen.

P3 Dystopia är väl den podden jag generellt rekommenderar till alla att lyssna på. Men det är inget man slölyssnar på direkt. Ersätt din TV-serie med den och ta fram alkohol snarare.

Tycker generellt SR producerar flera bra poddar/radioprogram. Mina favoriter är: P3 Spel, P3 Historia, Vetenskapsradion Historia, Vetenskapsradion På Djupet, P3 Institutet

Några andra tips som andra också nämnt är...

Conan O'Brien Needs A Friend
Joe Rogan
Skeptoid
Hardcore History
StarTalk
Tombola
Flashback Forever

Permalänk
Medlem

Lyssnar inte som besatt på alla av dessa, men någorlunda frekvent.

Myter & mysterier. Väldigt udda fågel, svår att beskriva. Ibland helt substanslös och ibland riktigt slagkraftig. Lyssnar nu på vad de kallar säsong 2 som fokuserar på bibeln.
Historiepodden. Den här tror jag många känner till
Dark Horse Podcast. Primärt med Bret Weinstein, men även hans fru Heather Heying. Materialistisk IDW centrist som har blivit någon slags politisk kommentator. Stor tonvikt på kritik mot vänsterströmningar med postmoderna rötter.
The Portal. Brets bror, Erik Weinsteins podcast. Hyperintellektuell och kunnig IDW centrist med många intressanta idéer, många som förefaller lite väl knasiga. Större fokus på fysik och vetenskap men även sociala frågor.
JRE (när jag ser intressanta gäster)
Paul Vanderklay. Egentligen ingen podcast per se, men han är iaf en pastor med sin egen lilla församling någonstans i Kalifornien som främst postar långa monologer. Det jag fastnade var för hur han försöker att förstå och analysera kyrkans och religionens roll i en ofta helt sekulär samhällsdebatt. Uppenbarligen väldigt intellektuell och "vis", intresserad av IDW, fick en publik på youtube iom. att han kommenterade Jordan B. Petersons föreläsningar om bibeln från ett mer psykologiskt icke-konfessionellt persepktiv.
Lex Fridman. Kommer från MIT och har ögonen riktade främst mot AI - problem och möjligheter. Talar alltid med en gäst som nästan alltid är någon typ av teknolog. På sistone har jag särskilt uppskattat videorna med Stephen Wolfram. Har ett ibland lite svårsmält romantiskt perspektiv.

Permalänk
Hedersmedlem

In our time
Producerad av BBC channel 4

Samlar ett gäng professorer, föreläsare eller forskare inom relevanta fält i en studio och så sitter de i 45 minuter och diskuterar allt som är intressant med dagens ämne, som kan vara t ex protonen, nervsystemet, absoluta nollpunkten eller paul dirac.

Det är mer lättsmält och underhållande än det låter.

Andra som jag gillat är

Algoritmen, från UR. Om teknik och onlinekultur.
Den gömda koden, SR P1. ”En berättande serie om hur matematiken binder samman världen”
Nätets mörka sida, om internetbaserad brottslighet.