AMD Radeon RX 6800 XT i prestandatest hittar ut på webben

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shiprat:

Okej, det var dumt av mig att inte var tydligare- /s brukar stå för typ end sarcasm på nätforum.
Det var mitt sätt att driva med de som kände att AMD basically borde hängas för SAM då de inte även släpper funktionen för Intel och Nvidia.

Jag tycker absolut inte att något som CUDA är något nvidia behöver öppna, tycker att det är upp till AMD att pusha för att ta andel där om de vill.

Nej, jag vet. Även i teardown där belysningen är väldigt tillfredställande gissar jag att det hela hänger på att det är voxelmodeller för allt så inga alltför komplexa ytor. Har inte testat watchdogs legions än. Har varit väldigts besviken med tidigare watchdogs, gameplay och storymässigt, men får väl bita sura äpplet osv och köpa legions bara för att testa grafiken.

Jo jag är med på att DLSS är här för att stanna, jag uttrycker bara min åsikt som jag tycker jag har rätt till, nämnligen att RT fortfarande inte är en bra upplevelse om man vill spela på annat vis än 60fps- visst att du kan ha bra mycket bättre fps i vissa spel, på vissa ställen och med vissa kort, men jag är inte nöjd med att ha köpt det näst bästa kortet ur Turing familjen och alltid ha upplevelsen att så fort jag slår på RT så blir spelglädjen sämre. Jag säger inte att alla måste hålla med mig och påstår inte att du inte kan få bättre med 3080 osv, jag vill bara uttrycka att jag är missnöjd vilket jag tycker är något jag som konsument borde för göra. DLSS är en sak för sig, men även här tycker jag inte om att det handlar om lösningar som gör utvecklare allt mer beroende på Nvidia/AMD för att kunna få sina spel att lira väl. I mina ögon så är det sådana saker som kommer hindra adoption genom att göra det svårare för mindre utvecklare som har ett litet team och inget namn att bara slänga ihop lite resurser bakom sin ide i unreal engine och köra.

Jag kan ha fel och det kan vara så lätt som att skicka ett par mail till nvidia så får du vad du behöver och får ditt spel analyserade och inbakat i nästa drivrutin, men har då inte sett något annat än AAA-titlar med DLSS än.

Aight sorry hängde inte med på den lilla noteringen

Permalänk
Medlem
Skrivet av Svensktiger:

Kan ha att göra med att genomsnittskortet, GTX 1050-1060, inte fixar mer.
För värstingkort dock så blir ju ett 1080 test mer ett test av drivrutiner vs CPU/minnen.

Kan också ha att göra med att många föredrar hög FPS. Speciellt om man spelar FPS spel där det är ganska viktigt.

Hursomhelst finns det ingen anledning att sluta med 1080p tester och jag förstår inte heller hur man kan störa sig på att de finns. Oavsett om man själv spelar i 1080p eller inte måste man förstå att många gör det.

Som sagt vad som är onödigt eller inte är subjektivt. Titta bara på testerna. Vilket kort man behöver för att tex driva ett spel med konstant eller stabil 144+ fps.

Permalänk
Moderator
Testpilot
Skrivet av depeo:

Någon som har koll på ljudnivå på AMD's kort? Mitt nuvarande nvidia står fläktarna helt stilla på vid vanlig surf/kontorsarbete, vågar man hoppas på liknande med amd?

Jonas och Knet bekräftade att så är fallet i deras uppackningsvideo.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Medlem
Skrivet av oqvist:

Benchmarxister är en ultrakonservativ skara. De vill kunna jämföra och köra samma vanliga innötta test då det spar tid och ger bättre timpenning för dessa underbetalda hjältar.

Undrar vad som ska måsta ske för att benchmarxister ska anamma något så bökigt som benchmarks för VR. Extremt GPU krävande men väldigt ointressant att mäta prestanda på. Det är bara entusiaster själva som släppt benchmarks för Ampere och det var ett tag sedan de korten släpptes.

Vad är en benchmarxist och vad särskiljer dem från benchbourgeoisien?

Visa signatur

AMD RYZEN 5 5600X | RTX 3060Ti | MSI B450 GAMING PRO CARBON AC

I ett tidigare liv:
AMD 2600X | AMD 8350 | AMD Phenom II X2 555 Black edition | AMD Athlon 64 3700+ | Intel® Pentium® II | Intel® 486DX2-66

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nimin:

Vad är en benchmarxist och vad särskiljer dem från benchbourgeoisien?

En benchmarxist har jag förklarat. Benchbourgeoisien har jag ingen koll på

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem
Skrivet av oqvist:

En benchmarxist har jag förklarat. Benchbourgeoisien har jag ingen koll på

Marxist och konservativ känns ju lite konstigt, borde ju va en benchmarkmoderatkärring om något.

Visa signatur

Modermodem: Asus ROG Strix X470-F
Grafikkort: XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon™ RX 6800 BLACK
Processor: AMD 2600X
Minne: 48 GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av bobbeyblade:

Marxist och konservativ känns ju lite konstigt, borde ju va en benchmarkmoderatkärring om något.

Mark blir Marx det är en helt egen politisk läggning.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x