Krönika: Apple Silicon och RISC-V gör mig upphetsad över framtiden

Permalänk
Medlem

"Apple Silicon M1 Emulating x86 is Still Faster Than Every Other Mac in Single Core Benchmark"
Stämmer det här så förstår jag varför intel ville förbjuda x86 emulator på qualcomm

Stor humor för intel

https://www.macrumors.com/2020/11/15/m1-chip-emulating-x86-be...

Permalänk
Medlem

Inte Apple nyhet, men Adobe Photoshop finns i beta för Windows 10 ARM
https://www.neowin.net/news/photoshop-beta-is-now-available-f...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zargoz:

Efter att ha sett Louis Rossmans senaste video så kan jag verkligen inte förstå människor som köper Apple produkter. Säkerheten är så jäkla dåligt så det är pinsamt.

https://www.youtube.com/watch?v=aS2lJNQn3NA

Har sett många av hans videor. Han försörjer sig på att laga Apple-datorer och förundrar sig gång på gång över varför Apple-kunder är så korkade att de köper Apple igen trots att Apples reparationsverkstäder bevisligen försöker lura sina kunder att köpa nytt eftersom de inte har kompetensen/viljan att reparera. De påstår bland annat ofta att kundernas datorer är fuktskadade trots att de inte är det. Apple gör också allt de kan för att inte fristående verkstäder ska kunna reparera deras datorer. Bland annat genom att inte låta fristående verkstäder köpa vissa kretsar. Det senaste är att man inte kan ersätta tex en kameramodul i en iphone med en likadan om den går sönder. Då måste man lämna in den till Apple för att programmera om enheten för att få den att fungera.
Han visar också att Apple bygger datorer med inbyggda brister som de struntar i att åtgärda i modellserie efter modellserie. Att de har bristande kyllösningar som gör att datorerna trottlar väldigt mycket. mm.mm

Permalänk
Medlem

Kikade på massor av alternativ på BF-rean, men hittade inget som kunde matcha prestanda/pris på en Air M1 (med lika bra skärm, lika låg vikt och lika lång batteritid).

Så nu är en beställd! 😎

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/